onsdag 6 oktober 2010

Vi spelar som ett div3 lag!

Träningen igår var bra, riktigt bra. Lill-Sebbe som åkte på en smäll mot Jonstorp körde igår, med vissa känningar, men han åker med ner till Skåne idag och förhoppningen är att han ska kunna spela hela matchen.

---

Osby borta på programmet idag, det blir precis som jag nämnde igår en helt annan historia än vad ni fick se och vi uppleva i söndags. Premiären visade vikten av hemmaplan, då Osby var det enda bortalaget som tog på poäng, då man fick med sig en sådan från Nässjö.

---

Orden i rubriken är inte mina utan citatmaskinen
Stephen Higgins (Osbys tränare), det var så han beskrev hur Nässjö spelade mot dem i söndags och vi ska tydligen spela likadant. Vi får väl se om vi är ett div3 lag eller ej..

---

Osby som delvis gått igenom samma sak som oss i sommar, matchar ett relativt ungt lag, men har även ett par "gubbar" som höjer medelåldern och står för rutinen. När man funderar kring Osby så tänker jag mest på målvakten Jani Palmroos. Han har kanske inte den mest imponerade statistiken, men den ljuger ganska mycket då han nästan varje år fått slåss i botten.

---

Vi ska fortsätta att spela som mot
Jonstorp, fast utan de stora bjudningar som vi stod för i den matchen. Det lär bli åka av ikväll, då jag räknar med att Osby kommer att driva mycket skridskor och vara riktigt jobbiga att möta.

---

Borta är alltid tufft, men vi går för seger, tagga boys!

---

Senast vann alla
Smålandslagen, idag är det chans till revansch för Skånelagen. Ska bli intressant att se om allt handlade om hemmaplan eller om vissa av Smålandslagen är lite bättre än vissa fått för sig?

---

Omgångens hetaste match behöver man inte kolla länge för att veta vilken det är.
Tyringe-Krif som förmodligen är det två lagen som flest tippat i toppen ställs idag mot varandra i Tyrs Hov. Ett Krif som imponerade senast mot ett Tyringe som ska ha gjort en ganska knackig insats senast. Det lär bli riktigt tufft och helt omöjligt att sia om utgången.

---

Boro åker ner till vår premiärmotståndare Jonstorps hemmarink. Vilket alltid är tufft, bara det faktumet att rinken där är något mindre än i merparten av de övriga hallarna i serien kan ställa till det. Jonstorp är starka hemma, men jag skulle inte bli förvånad om Boro är ett av lagen som bryter hemmadominansen från senast och åker hem till Småland med tre poäng.

---

Helsingborg gästas av Alvesta, två lag som gjorde lite tvärtemot vad de flesta hade trott inför premiären, Helsingborg föll och Alvesta vann. Nu tror jag att Helsingborg studsar tillbaka och avgår med segern här, även om Alvesta kommer att sälja sig dyrt.

---

I en repris på förra årets play off äventyr tar
Nässjö bussen ner till Limhamn. Båda lagen gjorde väl ungefär det förväntade i premiären och här får Limhamn ses som favoriter, men Nässjö är alltid luriga, trots att de spelar som ett div3 lag.

---

En på förhand mycket intressant match utspelar sig i
Aplarinken i Värnamo, då det laget som kanske imponerade mest i premiären enligt rapporter, Vimmerby kommer på besök. Värnamo som gick som tåget under försäsongen, föll något oväntat mot Alvesta senast och lär vara taggade till revansch, men samtidigt känns Vimmerby riktigt heta..

---

Nu ska jag käka frukost.

/#8

4 kommentarer:

  1. Tränaren heter Stephen Higgins hans son Ola, som är spelare (men skadad tror jag).

    SvaraRadera
  2. Oj jag har blivit duktigt slarvig sista tiden, skärpning!

    SvaraRadera
  3. Tyringe-KRIF 6-2!!! Mmmmmmmm. Nu myser vi i Tyringe ;-)

    SvaraRadera
  4. Tyringe "körde" fullkommligt över Kallinge ikväll(3-0 efter 4min), 6-2 kunde varit 11-3 men varför göra mer än vad som behövs.

    SvaraRadera