onsdag 27 oktober 2010

ÅIF-ASK

Idag har det varit en bra dag, vaknade väldigt pigg och utvilad. Hamnade efter en tidigt frukost ganska smidigt med Ekonomiboken och just nu är det nästan så att jag drar mig från att sätta mig vid datorn och skriva några rader till er. Dock är det lite för roligt att skriva för att låta bli, samt att bloggen just nu växer lavinartat, vilket är väldigt roligt.

---

Alvesta hemma ikväll i ett Kronobergsderby, är verkligen tokladdad, var för ett tag sen lite orolig över att det skulle övergå till överladdning, men det känns som om jag kommer kunna hålla det på rätt nivå. Inget snack om att det är viktigt idag, inget snack om att inte tre poäng är väldigt viktigt. Dock gäller det att kunna gå ut och spela avslappnat, våga saker och verkligen se till att det händer saker.

---

Just att möta Alvesta i viktiga matcher är väl inget som jag har jättebra erfarenheter av efter två kval mot dem, men det är ytterst få i laget med dessa dåliga minnen, vilket är skönt. Läget i truppen är uppåt efter poängen mot Tyringe, fast på ett mer balanserat sätt än efter poängen mot Helsingborg, kanske för att vi gjorde en bättre match mot Helsingborg? Gunnar och Rasse kommer inte att komma till spel och därmed kommer det att bli vissa förändringar i laget, så även på backsidan.

---

Stå upp för oss ikväll, stå upp för Åseda. Alla till ishallen ikväll 19.00 kör vi i Profilgruppen Ishall!

---

Alvesta mötte vi två gånger under försäsongen och då var det hemmaplan som var skillnaden i båda matcherna, förhoppningsvis fortsätter vi på det spåret idag. Dock finns det väldigt lite poäng med att jämföra träningsmatcher, med vad som väntar ikväll. För ikväll handlar det om en helt annan fart, intensitet och ångest. Alvesta som också i sitt lagbygge påminner väldigt mycket om oss, jag kommer t ex tillhöra de tre äldsta på isen ikväll.

---

Alvesta har varit med i nästan alla matcher om man räknar bort Helsingborg borta, vilket bland annat uddamålsförlusten mot Vimmerby senast tyder på. Alvestas fem senaste matcher,

Limhamn hemma förlust   0-1
Osby borta förlust*          2-3
Nässjö hemma förlust      1-2
KRIF borta förlust            1-3
Vimmerby hemma förlust 5-6 

* Förlusten skedde i sudden.

Som ni ser så är det jämnt över hela linjen.

---

Övriga matcher i omgången? Känns lite som den förra omgången de här riktigt heta matcherna uteblir,

Vimmerby tar emot Boro ikväll. Ett lag som går precis som förväntat och ett lag som kanske går lite sämre än väntat. Matchen är viktigare för Boro än för Vimmerby och det sistnämnda laget dras med en hel del skador. För att täcka upp så har forwarden Robin Bergström plockats in, hans kontrakt gäller tills vidare för resterande matcher innan jul. Boro slår i underläge och kan nog bli farliga här även om Vimmerby är favoriter.

---

Serieledarna Kallinge/Ronneby tar emot jumbon, Jonstorp, borde bara kunna sluta på ett sätt? Ja mycket skulle förvåna annars, men Jonstorp fortsätter att sälja sig dyrt och är giftiga så länge som man är med i matchen, men allt annat än hemmaseger vore en skräll.

---

Nässjö som just nu innehar sista play off platsen får ikväll besök av Helsingborg. Har ännu inte riktigt greppat hur bra något av de här två lagen tänker vara under säsongen. Nässjö alltid svåra att möta på bortaplan, samtidigt som Helsingborg knappast lär vara nöjda med avslutningen på matchen senast, vidöppet.

---

En annan match där lagen ligger tätt i serien är Osby-Värnamo. Ett Värnamo som går ungefär som förväntat och ett Osby, som trots att man i vissa matcher är helt utspelade trots det får med sig poäng på löpande band. Osby är snart i det läget att man tagit tillräckligt med poäng för att slippa kvala sig kvar som vissa trodde på förhand, 20-25 poäng lär garanterat räcka. En öppen match, men man ska komma ihåg att det var riktigt längesedan som Osby föll på hemmaplan. Mer Osby.

---

En intressant match i omgången är onekligen Limhamn-Tyringe. Hemmalaget behöver poäng för att behålla sin play off plats, medan bortalaget garanterat är ute efter revansch efter två halvdana matcher på slutet. Limhamn är alltid starka hemma, men jag skulle inte bli förvånad om Tsos gör som mot Helsingborg borta, enkel seger. Lite om matchen och andra intressanta saker hittar ni här.

---

Lakers åker ner till Ängelholm idag för en tuff och mycket viktig match mot Rögle. Matchen i sig är än viktigare för Rögle, men vid Lakers seger så är det väldigt långt ner till sjunde/åttondeplatsen. Ev som kommer Tim Heed att komma till spel i Lakers, han har i så fall en tuff uppgift att försvara sitt poängsnitt i allsvenskan, åtta(8) poäng på tre matcher, från backplats.

---

Newcastle-Arsenal i Ligacupen ikväll, brukar betyda juniorlaget, men med bl a Walcott och Bendtner precis tillbaka efter skador så kommer det att spelas med ett starkt lag ikväll.

---

Nu ska jag käka lunch.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar