söndag 17 oktober 2010

VGK-ÅIF

Blev som sagt ingen tripp till Vimmerby igår, vilket kanske var lite synd då man från sina håll hört att det var en ganska bra match. Att KRIF skulle vinna med 4-2 både förvånar och inte. Mest förvånande är att Vimmerby bara producerade två mål hemma, vilket känns lite sådär med tanke på vilka forwards man har att tillgå, men samtidigt möter man ett bra lag. Publiksiffran på 784 imponerar!

---

Jag hade lite annat för mig igår, men lyckades faktiskt att pussla in lite hockey (Växjö-Mölndal J-20) samt andra halvlek av Arsenal-Birmingham. Två rättvisa segrar bärgades, men i din sistnämnda matchen så gjorde Fabianski än riktigt bra insats, vem hade trott det?

---

Träffade även Oscar igår på matchen och han hade tagit av gipset och fått ett mindre nu, men det var inte så mycket kvar av den skadade armen. Vi lär inte se honom slåss om en plats före jul.

---

Värnamo borta på programmet idag, ett lag som man alltid under åren i pojklagen hade en hel del duster med, så även i J-20. I a-lags sammanhang är detta dock första gången jag möter Värnamo när det handlar om poäng. Tror även bara att vi spelat två träningsmatcher mot dem under alla mina åren.

---

Ett lag som blivit lite bättre och bättre de sista säsongerna. Idag känns man riktigt farliga, vilket inte minst försäsongen och segern i hemmapremiären mot Vimmerby visar. Dock har man under seriens inledning blandat och gett lite, Värnamos inledande resultat,

Förlust Alvesta borta,          3-4 
Vinst Vimmerby hemma        4-3
Vinst Jonstorp borta             6-3
Förlust Helsingborg hemma  1-4

---

En stor del av möjligheterna till framgång mot Värnamo är att få stopp på deras första femma, med Jonas Bystedt i spetsen, då de så här långt har stort för en ganska stor del av produktionen så här långt under säsongen. Det finns inga lätta matcher och Värnamo borta tillhör inte de lättare av de svåra, så det gäller att vi verkligen kommer upp idag. Vilket jag tror att vi också göra.

---

Läget i truppen är fortsatt bra, alla är hela och friska och det är bara ut och köra. Vi ska kriga som svin och försöka lura dem på tre poäng.

---

Övriga matcher på programmet? Ja omgångens stora händelse utspelade sig givetvis igår, men vi kör lite i.a.f.

Dagens stora match utspelar sig annars i Helsingborg där Tyringe kommer på besök, vinnaren hakar på KRIF i toppen. Båda lagen vann senast och är nog sugna på att visa musklerna ikväll. Dock känns som om Tyringe spontant är lite starkare, men det kan mycket väl vara helt fel.

---

Limhamn åker norrut mot för match mot Jonstorp. Limhamn som verkar har fått upp ångan ordentlig under de sista matcherna, möter ett Jonstorp som varit riktigt bra i perioder av matcherna, men sen inte fått någon utdelning på detta. Det finns kapacitet, men ramlar inte poängen in så sätter det sig lätt i huvudet.

---

En väldigt viktig match utspelar sig i Alvesta idag, då Nässjö gästar. Två lag som inlett lite tungt och verkligen behöver poäng, speciellt i denna typ av matcher behöver de ta poäng. Alvesta kommer från en ganska bra match senast mot Osby, dock utan att ta med sig några poäng. Omgångens viktigaste match!

---

Osby har inlett bra och tagit viktiga uddamålsvinster mot oss och Alvesta på hemmaplan. Idag ska man åka upp till Boroland och det blir helt säkert tuffare. Ett Boro som måste vinna för att haka på i toppen och jag tror nog att man ser till att göra så också. 

---

Nu ska jag vila lite och sen lite lunch innan avfart.

/#8

1 kommentar:

  1. Tyringe FULLSTÄNDIGT klädde av Helsingborg(på bortaplan!!) i en match som man ägde från början till slut.Det var närmare 8-0 än ett tröstmål för HHC.

    SvaraRadera