torsdag 21 oktober 2010

Tungt!

Helt sjukt vad tråkigt hockey kan vara ibland, typ som efter matchen ikväll. Vi gör ganska mycket rätt, men saknar DET som gör att vi vinner en sådan här match istället. Vi släpper in tre väldigt opsykologiska mål vilket aldrig är bra, samtliga mål kommer i slutet av första och andra perioden. Är detta en tillfällighet? Eller beror det på något?

---

Vi krigar som svin, men vi får inte utdelning,  på så sätt väldigt likt inledningen av förra säsongen, då vände det och jag vägrar tro på något annat i år. Vi ska vända på det här och vi kommer att vända på det här.

---

Finns egentligen inga matcher som är tråkigare att förlora än en sådan som kvällens tillställning. Sen får man tycka vad man vill om att det inte är mot Vimmerby vi ska ta våra poäng. Att förlora är förbannat tråkigt, att förlora när man varit ganska bra är resor värre. Jag förlorar hellre när laget varit dåligt, då vet man ju det och ser det som en stor anledning till förlusten.

---

Vi fortsätter att göra grymma andra perioder och var idag riktigt bra där, förutom två små detaljer som är lite av det viktigaste i hockey, att göra mål och att inte släppa in några mål. Vi faller med flaggan i topp, men grattis Vimmerby till tre poäng

---

Det kvittar hur många spelare Vimmerby värvar, Christian Widéen är fortsatt bäst i laget, hatten av för att han alltid är bäst, även de dagar när han inte är helt dominant.

---

Man vill att man ska tänka på bra spelare för att de är just bra och inget snack om att spelaren i fråga är bra, men blev riktigt less på en av Vimmerbys stjärnspelare idag när han sätter en armbåge i huvudet på mig, jag markerar lite som svar och var på han faller som en döende svan. Nu blev det inga utvisningar åt något håll för incidenten.

---

Boro visade sig vara bäst på höglandet och tog med sig alla tre poängen hem till Landsbro efter en 3-1 seger, trots att Nässjö gjorde första målet. Nämnas bör också att Nässjö hade 14 tvåor, då är det precis som de skriver mer eller mindre omöjligt att vinna några matcher.

---

Alvesta höll trots 38-6 (efter två perioder) i skott på att få med sig poäng hem från Blekinge, detta efter att Kallinge enligt sin egna hemsida slutat spela i den tredje perioden. Sista målet i öppen kasse med 14 sekunder kvar.

---

Det var omgångens tre målfattiga matcher, nu blir det åka av istället. Varannan dags laget Helsingborg fick i.o.m en 5-3 vinst med sig alla tre poängen med hem från Limhamn, starkt givetvis. Limhamn är ett av de mest svårspelade lagen jag någonsin har mött på borta is.

---

Ännu fler mål föll det i matchen mellan Osby och Jonstorp. Där Osby gick segrande ur matchen efter förlängning och hela 13 mål. 7-6 skrevs då segersiffran till vilket alla redan förstått innan jag skrev den här meningen. Osby fortsätter att gå bra och Jonstorp tvärt om.

---

Nästan lika många mål föll i Tyrs Hov där Tyringe efter stor möda och en stark andra halva av matchen kunde gå ikapp och tillslut vinna i sudden med 6-5. Riktigt imponerad av Värnamo som åker dit och tar en poäng, det lär inte speciellt många lag lyckas med.