söndag 3 oktober 2010

ÅIF-JIF

Idag är det äntligen dags, SERIEPREMIÄR! Överladdad? Nej nej, men otroligt taggad, det är idag det gäller.

---

Har precis tuggat i mig en stadig frukost, ska skriva några rader och sen blir en längre promenad.

---

Vi är redo för det som kommer att bli en ännu större utmaning än vad vad vi utsattes för förra året. Serien är bättre, lagen har satsat, men vi kommer inte lägga oss ner och dö.
Man skulle kunna gå så långt som att säga att vi till i år har gått upp en serie ytterligare till i år. Vi ska genomföra ett krig över 33 omgångar och långt där inne måste alla tro att man kan vinna alla matcher, för så är det faktiskt man kan vinna alla matcher.

---

Vi kommer till spel med bästa tänkbara lag, ev att
Layne missar, men om jag förstått saken rätt så fanns det en öppning under gårdagen som ev ska ha löst hela problematiken.

---

Vi måste fortsätta att spela det täta spel som vi genomfört de sista matchen och vi måste även ha lite bättre utdelning i PP, då har vi alla möjligheter att vinna idag.

---

16.00 räknar jag med mycket folk i
ProfilGruppen Ishall, finns inga ursäkter idag folket. Tagga!

---

Vad vet jag om
Jonstorp? Inte så mycket måste jag villigt erkänna. Första tankarna som dyker upp är ett lag som alltid vann hemma, som nästan inga lag gillade att spela emot, men det var när laget befann sig i div1.

---

Nästa tanke är bröderna
Hall, Peter men framförallt Göran. Forwarden Tomas Andersson är en bra värvning av ett div2 lag, hade den kommit för två år sedan hade den varit mycket, mycket bra, men han lär fortsatt vara bra i div2. På backsidan verkar Johan Eskilsson formligen ha exploderat poängmässigt förra säsongen, i övrigt vet jag inte så mycket om just honom. En hel och frisk Martin Johansson är även han riktigt bra på div2 nivå.

---

Man har med andra ord ett ganska rutinert lag och på pappret ett riktigt bra lag, även om tappat tungt i framförallt
André Dryler till Tyringe och Jens Hallin till Helsingborg. Jonstorp har även en uttalad målsättning om att vara topp fyra när serien är färdigspelad.

---

Övriga matcher idag? Ja då det finns ett par av riktigt mycket intresse.

---

Osby sätter sig i bussen och åker mot Nässjö, en match som enligt många bara skulle kunna göras tråkigare, genom att sätta in oss istället för något av de två övriga lagen. En match som är väldigt viktig för båda lagen, då de förmodligen lär slåss om något sånär samma placeringar i tabellen. Omöjligt att tippa utgången, speciellt när det är premiär, men jag skulle inte bli förvånad om Nässjö vinner.

---

En match som jag personligen tycker ska bli mycket intressant är den som utspelar sig i
Borohallen idag, då Helsingborg kommer på besök. Två lag med ambitioner om avancemang, där Helsingborg ändå ses som favoriter, med andra ord, det är läge för Boro. Kika även in artikeln på Boros-hemsida där de går igenom hela den kommande säsongen, vilka som får kvala i de olika riktningarna osv, en del kloka tankar, andra mindre kloka.

---

Derbyt i omgången hittar man i
Alvesta, där de gästas av Värnamo. Ett Värnamo som gått som tåget under försäsongen, mot ett Alvesta som hackat ganska ordentligt, borde bara kunna sluta på ett sätt? Nej klyschornas klyscha är sann, skilj på försäsong och seriespel, dock tror jag på Värnamo i matchen.

---

Ett tungviktsmöte hittar vi i
Blekingeland, där KRIF tar emot Limhamn. Två lag som vill till div1 och som gjort en hel del under sommaren för att förverkliga den drömmen. Det lär bli en bra match, men med ett kanske lite halvnervöst hemmalag? Krysset känns faktiskt inte helt omöjligt, även om jag tror att KRIF har lite större kapacitet.

---

Smålands bästa VS Skånes bästa hittar vi i Vimmerby idag, där Tyringe kommer på besök. Två riktigt bra lag på pappret och jag har inte en aning om utgången i matchen. Tyringe är bra och idag är det också dags för Vimmerby att visa att de är ett bra "lag". En buss med TSOS-supportrar kommer att vara på plats.

---

Det var allt!

---

Nu blir det ett varv runt Växjösjön.

/#8

1 kommentar:

  1. Hoppas vi slipper höra klinget i stolpen i dag.
    Nu gäller de visa att alla har fel och att ni ska vara kvar i denna serien. Nu är de bara upp till er. Vi på läktaren kan bara hejja och hoppas.
    Lycka till i kväll.

    SvaraRadera