måndag 18 oktober 2010

Förlust!

Tidig start på morgonen idag, tentapluggande ökar ytterligare lite i frenesi och vissa saker börjar faktiskt trilla in i den där halvtröga skallen. 15 dagar kvar till Matten och 17 dagar kvar till Ekonomin, känns som om man ligger ganska bra till i fas.

---

Som vanligt otroligt svårt att somna efter en match. Ytterligare förstärks den känslan när jag tycker att vi var bra, stundtals speciellt i andra perioden riktigt bra. Dock handlar ishockey om att göra mål, gör man inte mål så vinner man inte det är ganska enkelt. Har hunnit bittra av mig det värsta

---

Jag vet inte om vi gjorde 1-1 eller inte i andra perioden, från båset är det helt omöjligt att svara på, men för att belysa lite kring hur matchen såg ut just då, Ryssen har öppet mål skjuter, Spångberg slänger sig och räddar skottet med klubben på tennis, en sjuk räddning. Nu gjorde domaren bedömningen att detta var på rätt sida mållinjen, men det handlar inte om det egentligen, utan om att blir det inte mål vid sådana tillfällen så är det otroligt svårt att vinna.

---

Spångberg var riktigt bra matchen igenom!

---

Håller med Värnamo tränaren Bengt Jönsson i ganska mycket i sin analys, vi skapar bra lägen, rena frilägen från röda eller blå, men avsluten är för tama. Vi kunde ha vunnit igår, det hade inte varit orättvist, men som sagt gör man ett mål så är det otroligt svårt att vinna några matcher.

---

Bäst i vårt lag igår tycker jag nog att att Lill-Sebbe var, rivig och ständigt ett hot.

---

Samtidigt såg en av "stjärnorna" i Värnamo ut att tycka att hockey är otroligt tråkigt. Okej att det "bara" var Åseda de spelade mot, men det fanns ingen gnista, utan hockey var bara roligt när pucken var på klubben och ingen motståndare var i närheten.


---
  
Vimmerby hemma på onsdag, det är bara på med blåstället och köra igen.

---


Is+fys på programmet ikväll. Det kommer även att dyka upp en ny spelare i form av forwarden Patrick Fransson som kommer att köra med oss denna veckan. Han har Nybro som moderklubb och har där tillhört och tränat med A-truppen fram till nu, men då de har helt frisk trupp så är han för tillfälligt lite överflödig där.

---

Tyringe spände verkligen musklerna igår och körde över Helsingborg med 6-0 på bortaplan, det visar på väldigt mycket klass. Samtidigt fortsätter Helsingborg visa upp sin ojämna sida där de blandar och ger väldigt mycket. Tyringe visade i.o.m segern att man verkligen tänker utmana om topp tre och jag har egentligen bara väntat på att det skulle hända.

---

Osby tog en tung seger igår borta mot Boro och imponerar så här långt. Kanske inte alltid spelmässigt, men man ser till att ta poäng när man ska, samt tar några poäng när man kanske inte var helt värda dem. Hatten av för Osby så här långt in i serien, jag är imponerad. Samtidigt visar Boro upp något som man i.a.f förr associerade dem med, de har svårt mot lag när de måste föra matcher, men kan slå alla lag när man kan krypa tillbaka lite.

---

Nässjö tog en hyperviktig seger igår, när man åkte ner till Alvesta och åkte hem med tre poäng efter en 2-1 vinst. Det är segrar som dessa som kan skilja en åttonde plats mot en 11:e plats. För Nässjö väntar nu Boro i en kamp kring play off strecket.

---

Nu blir det studier igen.

/#8

2 kommentarer:

  1. Det var ren ÖVERKÖRNING av HHC igår och detta på bortais, imponerande även för oss supporters. Nu hoppas vi på vinst mot Värnamo på onsdag ,för att sedan ta emot ÅSEDA på söndag inför storpublik, välkommen då Viktor.

    SvaraRadera
  2. Vesa Junkkonen provtränar för tillfället med Tyringe.

    SvaraRadera