tisdag 19 oktober 2010

Förändringar!

Heja vädret idag, om man för någon som inte förstår eller upplevt några dagar skulle försöka beskriva en riktig höstdag så skulle man beskriva en dag som denna. Efter det skulle man vara snabb med att beskriva att varje dag ser faktiskt inte ut så här, du kan fortfarande vakna en dag och känna att du får någon energi, för en dag som denna så dräneras man bara på energi.

---

Man skulle kunna säga att man nu gått in i en ny fas av säsongen, kroppen har sedan en tid slutat värka p.g.a ovana och istället gått över till att värka av vana. Ljumskar, höfter mm känns redan halvt förbrukade, något man vet att man kommer att vakna upp med nästintill varje dag de kommande fem månaderna. Lite värre dagen efter match, men på något sjukt perverst sätt så är det så man tycker att det ska vara.

---

Träning ikväll och då kommer det att komma lite nyheter. Vilka de är kommer ni att bli varse under veckan.

---

Hela första omgången i Pingisturneringen är nu avverkad, blåbären är borta, vi som är lite bättre har precis börjat takta upp lite, men samtidigt vet vi om att vi har så mycket mer i oss. Det roligaste är dock att nästintill alla förhandsfavoriter har hamnat på den övre halvan. Varför det kan man ju undra sig? Jo personen som gjorde lottningen hamnade själv på den undre, humorn i det hela är dock att personen i fråga åkte ut redan i första omgången =). För egen del möter jag Cap i min andra match, han får väl ses som lite av en favorit, men vinnaren i denna matchen har alla förutsättningar att faktiskt ta sig till final då vi hamnat på den undre halvan.

---


75-42 var ställningen hemma kontra bortalag efter tre omgångar, en skillnad på 33 mål hur ser det egentligen ut efter fem omgångar?

108-90 skillnaden är nere på 18 mål och de största bovarna till det är väl vi, Nässjö och Helsingborg där vi alla tre föll ganska stort i varsin hemmamatch under de två senaste omgångarna.

Den här siffran kommer dock egentligen aldrig att bli helt relevant, då man spelar hemma mot vissa lag två gånger och vissa en gång. Det går inte ens att göra ett riktigt bokslut efter 22 matcher, eftersom vissa lag har vi hemma i både första och andra rundan, t ex vi mot Jonstorp.

---

Tittar man istället på den betydligt mycket mer intressanta frågan, nämligen hur poängfördelningen har varit så här långt, så har hemmalagen tagit 53 poäng, medan bortalagen har tagit 37 poäng. Vad säger det oss förutom det faktumet att vi spelat om 90 poäng så här långt? Egentligen inte så mycket ännu och samma problem kommer att uppstå som med målskillnaden, det går aldrig på ett helt korrekt sätt bevisa betydelsen av hemma kontra bortaplan, även om man kan visa på att det finns en betydelse.

---

Nu ska jag plugga Ekonomi.

/#8

2 kommentarer:

  1. "vi som är lite bättre har precis börjat takta upp lite, men samtidigt vet vi om att vi har så mycket mer i oss"

    Konstigt att du gick vidare när du fick möte en Canadensare som aldrig sett ett pingisrack =)

    Ses på blå ikväll!

    SvaraRadera
  2. Hehe alla matcher/poäng räknas =)

    Han fick ju trots allt testa under fem minuter innan matchen, så lite snäll var jag allt =)

    Sen är det väl egentligen bara Anton och Ryssen som kan skryta med större framgångar än vad jag kan i våra pingisturneringar, så jag tänker inte be om ursäkt för min vinst =)

    SvaraRadera