lördag 23 oktober 2010

Tsos-ÅIF

Det känns som om vi bara har mött riktigt bra lag sen senaste tiden, det kommer inte bli lättare imorgon. Det visar framförallt på vilken klass som serien håller. Det förvånar inte på något sätt då det inför säsongen var väldigt många lag som satsade väldigt hårt och runt hälften av lagen har en uttalad målsättning om att gå upp i div1.

---

Tyringe borta imorgon, enligt mig den största favoriten till att vinna serien, mest för att det känns som det mest homogena laget, bara hoppas för deras skull att det får fortsätta att vara så under säsongen och att de inte rycks med i den kapprustning som det verkar som om både KRIF och Vimmerby vill fortsätta fram till den sista januari. Det kan vara som så att man kommer att behöva värva en back och man borde nöja sig med det, forwardssidan ser riktigt bra ut.

---

Tyringe ligger just nu på andra plats, men då ska man också komma ihåg att de kanske har haft den tuffaste öppningen av alla lag i serien så här långt. Tyringes fem senaste matcher,

KRIF hemma vinst         6-2
Boro borta förlust*        1-2
Jonstorp hemma vinst   8-3
Helsingborg borta vinst 6-0
Värnamo hemma vinst* 6-5

*Sudden 

---

Tyringes tränare säger till lokaltidningen att det ska bli tre poäng mot oss, men att det kommer blir en tuff match och att han räknar med att få möte en köttmur. Lite samma tankar till Bluefoxes hemsida, men också lite tankar om säsongen så här långt, från samma person.

---

Tittar vi i vårt lag så är det stora frågetecken för Cap och Rasse, vilket kan tvinga oss till vissa förändringar i laget. Jag tror inte att någon av dem kommer att kunna spela, utöver det så saknas också Emil som är med HV 71 på cup. Bortsett från det så kommer vi med fullt lag.

---

Jag förväntar mig en match som påminner en hel del om de vi har spelat på slutet. En match där vi inte har råd med några större misstag, för då blir vi straffade direkt. Det jag tror om Tyringe jämfört med vissa av de andra lagen vi mött är att de kan komma att vara lite mer fysiska, åtminstone på sina håll.

---

Trots förlusterna så är det uppåt i laget, vi har spelat ganska bra och vi känner att vi är med i matcherna, nu handlar det om att få in den där svarta några gånger till per match, uppnås den "lilla" och "lätta" saken så finns det mycket potential i laget.

---

Tyrs Hov imorgon och efter det är det inte många hallar i Skåne/Bleking/Småland som inte någon gång tvingats ha mig som gäst.

---

Kom igen nu boys, Tagga!

---

Övriga matcher av intresse i omgång sju? Ja det finns några, men kanske en av de mer avslagna omgångarna på förhand.

En match som inte kommer att bli avslagen är Jonstorp-Nässjö. Extremt viktigt för båda lagen. Jonstorp för att lämna sistaplatsen och Nässjö för att inte tappa mark på play off platserna. Vilket lag över tre möten mellan dessa lagen som kommer ur säsongen med mest poäng, ser det ganska ljust ut för.

---

En ganska intressant match på förhand är Värnamo-Limhamn. Två lag med någotsånär likartad kapacitet. En känsla som förstärks genom en titt i tabellen. Känns ganska ovisst på förhand och det kan verkligen sluta hur som helst. Vinnaren kan dock få ganska mycket luft ner till strecket.

---

Boro-KRIF är en annan match som jag ser fram emot. Boro är alltid bra när de möter ett bättre lag och KRIF är bra. KRIF är dock serieledare av en anledningen och det kommer givetvis krävas att Boro presterar max för att ha bra hugg i matchen.

---

Få trodde nog att Helsingborg och Osby skulle ha samma poäng efter sex omgångar, men nu är det precis som så det ser ut. Helsingborg har kanske någon poäng mindre än förväntat, men ligger trots allt på fjärdeplats. Osby fortsätter att gå bra, när man spelar dåligt så ser man trots det till att ta poäng. Helsingborg går som favoriter, men se upp med Osby.

---

Avslutningsvis så tar Alvesta emot Vimmerby. Alvesta som lider av samma syndrom som oss, de är täta, men det kvittar lite när det trillar in för lite mål framåt. Vimmerby gör det okej så här långt, men borde kunna få ut mer av det laget de har. Dock så är det inte nu de ska vara som bäst utom tre-fyra månader. Allt annat än bortaseger vore en skräll.

---

Växjö-Leksand idag! Allsvenskans två stabilaste lag de sista säsongerna och så också i år, så här långt. Det kommer att bli ett krig och jag tror inte på mycket mål, men jag tror på att Växjö kommer att avgå med segern. En av Växjös viktigaste spelare, backen Johan Jonsson är tillbaka efter sin hjärnskakning som hållit honom borta ett bra tag nu. Givetvis viktigt, även om han förmodligen har en bit kvar till formen. Jag tror att Josh Soares vaknar på rätt sida och avgör matchen idag.

---

Nu ska jag plugga.

/#8

6 kommentarer:

  1. Grattis till en poäng det var nära ni fick full pott, men har ni ej en köttmur framför mål så vad är då en köttmur????

    SvaraRadera
  2. Mera en cementmur som Tyringe aldrig lyckades demolarisera mest pga dålig skärpa och inställning(ingen fart under rören),kanske tur för Åseda det, men två poäng var skönt och RÄTTVIST.

    SvaraRadera
  3. Min analys: Tyringe egentligen hästlängder det bättre laget. Men man har svårt mot lag som ställer upp köttmur och väntar på misstag och sticker på den lilla minst chans. I matchen när väl Tyringe skärpte sig och pressade så var det ju PP spel när det egentligen var 5 vs 5. Dock en svettig hjälte till målvakt! Ang dig Victor. Man har sett vassare backar men din blogg håller en mycket god standard!!!

    SvaraRadera
  4. Men om tyringe va så bra borde dom ju lätt tagit sig igenom köttmuren..Va de bara målvakten som va bra i Åseda eller? gjorde han 4 mål me? Sen att berggren är kanon i mål de vet vi ju .

    SvaraRadera
  5. Om nu Tyringe är så BRA som ni påstår och har ambitioner att gå upp ett pinnhål kan jag inte förstå varför man inte kan prestera mer mot ett så "dåligt" lag som Åseda. Det verkar som om FLERA av "topplagen" gör sina sämsta matcher mot just Åseda. Mig veteligen finns det inget i regelboken där det står att man inte får spela efter förstånd/kapital eller vad ni vill kalla det! Till Victor och hans kollegor, BRA jobbat!

    SvaraRadera
  6. 'Kan inte annat än att hålla me dig som skriver ovan. Vart man än läser så gör dom en dålig match och de är topplagen dom möter. men ni som inte läst tigerbloggen gör de. för i denna serien kan allt hända man måste vara 100% för att vinna. de gäller även topplagen. och Åseda är kanske inte så dåliga som alla tror. eller dom har väl visat att dom inte är de nu. så alla lag bär se upp med Åseda om ni vill vinna, bra kämpat Åseda. skänt att ni rör om lite i grytan som ingen trodde de skulle röras om i . Grattis,

    SvaraRadera