onsdag 13 oktober 2010

Förlust 8-3!

Får man skriva att man tycker att båda lagen var ganska dåliga när man precis förlorat med 8-3? Inte helt säker, men jag ska försöka utveckla hur ja menar. Tycker att vi i vissa sekvenser spelar riktigt bra, men vissa av målen vi släpper in? Herregud alltså, det håller aldrig i den här serien och absolut inte mot ett lag som KRIF som var skoningslösa när lägena uppstod. Det var inte direkt att vi  var konsekventa i hur vi valde att bjuda på målen utan vi blandade och gav lite. Gick vi inte bort oss med fyra man, så släppte vi in mål i eget PP eller gav bort puckar trots att vi hade full kontroll och tid i egenzon.

---

Samtidigt så tycker jag att KRIF stundtals bjöd på nästan lika mycket och uppträdde i perioder riktigt nonchalant och detta egentligen innan matchen avgjordes.  Vilket gjorde att vi under en stund i andra perioden var på väg att äta oss ikapp innan vi gav bort två mål i slutet. När 6-3 målet kommer 19.58 in på andra perioden så är matchen slut, sen i tredje är det klasskillnad, då gör KRIF lite som de vill, men det har också sina förklaringar.

---

Som sagt båda lagen uppträder ganska mjäkigt då och då. Att KRIF gör det en onsdag i Åseda kan jag på ett sätt förstå, men att vi gör det finns det egentligen inga ursäkter för. Ska vi kunna vinna en sådan här match så måste KRIF tvingas driva, skapa och producera på egen hand, det håller aldrig om vi ska hjälpa dem på traven så pass mycket som vi gjorde ikväll. Var längesedan jag var så här arg och besviken efter en match. Det handlar inget om att vi förlorar med 8-3 mot KRIF, för det kan vi göra, men sättet det såg ut på var inte riktigt okej, även om vi stundtals har ett par riktigt fina anfall.

---

Men, men vi förlorar bara skotten med 32-33? Att förklara hur en match sett ut, eller hur rättvist ett resultat  är utifrån skottstatistiken är bland det dummaste och mest meninglösa man kan göra. Visst finns det undantag där den verkligen beskriver att det bara var ett lag på banan, men annars så talar den inte om någonting. Var kom skotten ifrån? Slottet? Kanten? Blå? Det finns så mycket parametrar som gömmer sig i skottstatistiken, så att hänvisa till den är 9 ggr av 10 nästan helt meninglöst.

---

Trots att det känns som om KRIF gör en sådär insats ikväll, så är de det bästa laget vi mött så här långt. Bäst på plan ikväll tycker jag faktiskt att Sebastian Arvidsson var. Han var långt ifrån att göra flest poäng ikväll, men han var riktigt rivig och ett ständigt hot matchen igenom.

---

Bortsett från något enstaka tveksamt ingripande (speciellt när Sebbe får en tackling i ryggen och KRIF gör 8-3) så gör huvuddomare Lind en bra match, men linjedomarna? De får ganska ofta en skrapa här, men de förtjänar också ganska ofta kritiken. Var finns tydligheten? Var finns känslan? Var finns bestämdheten? Det är trots allt ganska avgörande om man slår av en icing när pucken är vid rödlinjen eller om man väntar 15 meter.

---

Tittar man på kvällens övriga matcher så är det egentligen inga lag som skräller, Vimmerby, Tyringe, Helsingborg och Limhamn vinner och gör det åtminstone resultatmässigt väldigt klart. Tar man samma titt i tabellen så skulle serien nästan kunna avslutas nu utan att man skulle tycka att något lag ligger HELT fel. De tippade topplagen återfinns i toppen, mittenlagen i mitten och bottenlagen i botten. Nu hoppas jag att det inte blir så här tråkigt, men skulle det bli det, så kommer det absolut att bli en jäkla kamp mellan lagen i de olika grupperna.

---

Borde kanske försöka sova, men hur lätt är det?

---

Nu blir det lite TV.

/#8

5 kommentarer:

  1. Kan inte mer än hålla med dig Viktor angående linjemännen kommenterade det själv i mitt referat på KRIFs hemsida.Och sedan även missasarna som Lind gjorde däv vi bla får ett mål.Men måste även säga om ni minimera dessa missar ni gjorde mot KRIF så kommer många åka hem med 0 poäng från Åseda.För visa av dom var något av det grövsta precis som du säger här.

    SvaraRadera
  2. En ny regel för året gör att man kan slå av icing vid röd linje.

    SvaraRadera
  3. Jag är medveten om den nya regeln, men det är inte riktigt detta jag menar utan, som domare borde man redan när passet eller rensningen slås bestämma sig för om det är icing eller ej. Anser man det inte vara icing slå av direkt, annars blåser man icing och skulle det vara så att man misstänker att det ska bli icing, men att någon är på pucken alternativt att den stannar innan linjen, så tror jag att alla spelare märker detta =)

    Tydlighet och snabbare beslut är det jag efterlyser.

    SvaraRadera
  4. Tydlighet och snabbare beslut EXISTERAR inte inom domarkåren i div 2, TYVÄRR så får man leva med det på denna nivå.

    SvaraRadera