torsdag 28 oktober 2010

Det är roligt att vinna!

Har hunnit vara hemma ett tag nu, min sambo får sammanfatta känslan, "yey jag hör på din röst att ni vann". Det är ju trots allt så att hockey är roligt, men en av grundpelarna för att det ska vara roligt är att man vinner.

---

Det är lite för nära inpå matchen för att man ska kunna sammanfatta den på ett ultimat sätt, men jag ska göra ett försök. Alvesta är inte dåliga i spelet, inte så mycket sämre än oss ikväll, trots det så slutar matchen 5-1. Varför? Finns ett par saker att trycka på, som t ex att vi kontrar bättre. Ta 2-0 målet som Krille gör, om förbundet skulle göra en instruktionsfilm om hur man kontrar så skulle det målet vara skolexemplet. Kanske inte lika magiskt snyggt som Jespers hemma mot Kallinge, men inte långt därifrån. Vi hittar fler öppningar in i slottet än Alvesta gör. Berggren är lite hetare än Rahm i målvaktsmatchen.

---

Layne har helt sinnessjuka dragningar, dessutom två mål idag, han blir bara bättre och bättre!

---

En annan viktig faktor är bredden vi får i.o.m att Grenholm och Porsefjord var med idag. Andra halvan av matchen spelar vi på fyra ytterforwards par, vilket också märks genom att vi orkar mer än Alvesta. Tycker för övrigt att grabbarna gjorde en bra debut idag, de växte under matchen och de kommer att tillföra en hel del under säsongen. Vi får se hur många matcher de kommer att spela med oss, men 10-15 någonstans känns som ett troligt intervall.

---

Är fortsatt lite fundersam kring Alvestas 4-1 reducering, att han sparkar in pucken är solklart (han sparkar nämligen på mig när han gör målet), frågan är om han gör det av egen vilja eller om det berodde på att han får en smäll?

---

Starkt också att vinna utan Ferna i båset!

---

Bra boys!

---

Nu väntar en riktigt tuff utmaning i form av Limhamn borta på söndag, de har efter åtta matcher en målskillnad som är 15-15, påminner extremt mycket om Ulricehamn från förra året och det lär krävas en hel del av oss om vi ska kunna dyrka upp deras försvar.

---

Då både Nässjö och Boro föll så skiljer det nu bara två poäng upp till play off strecket.

---

Före säsongen pratades det om att serien skulle vara ojämn, efter åtta omgångar så måste man säga att trots att det skiljer en hel del poäng på sina håll så är matcherna väldigt mycket jämnare än vad man kunde ha anat före säsongen. Jag misstänker dock att det kommer att bli fler ojämna resultat ju längre säsongen gått.

---

Övriga matcher ikväll,

Nässjö-Helsingborg 4-5
Limhamn-Tyringe    1-0
Vimmerby-Boro       4-2
KRIF-Jonstorp         6-2
Osby-Värnamo        2-4

Inga jätteskrällar även om jag trodde lite mer på Tyringe. Mer om dessa matcher imorgon.

---

Nu ska jag i säng.

/#8 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar