onsdag 20 oktober 2010

ÅIF-VH

Började dagen väldigt tidigt idag med en promenad, behövde skingra skallen inför dagens pluggande som jag inte alls kände för. Det hjälper något enormt att få lite luft, skallen blir som ny och tack vare det får ni nu ett inlägg i bloggen, då jag efter två timmar med böckerna tappade viljan att fortsätta för en stund.

---

Vimmerby hemma ikväll alltså, härlig utmaning! Hockey handlar till mångt och mycket om att vinna, men samtidigt kan jag också känna en annan sorts glädje den här säsongen, över att man måste prestera på topp hela tiden för att hävda sig. Det om något gillar jag! Ett helt nytt Vimmerby som jag egentligen inte vet någonting om förutom att många av spelarna är bra på pappret. Få lag om inget lag har väl upprört så här mycket känslor på div2 nivå sedan Karlskrona var och rykte i någon TAIF-legendar lite för hårt. De gör verkligen en storstilad satsning, men samtidigt så har deras inledning visat på precis hur tuff serien är i år, det finns ett koppel med riktigt bra lag och sen finns det en hel del lag till som hade hävdat sig riktigt bra om serien hållit samma klass som förra året.

--- 

Tittar man på inledningen så har egentligen bara en femma kommit igång på riktigt i Vimmerby så här långt, den första. Där finns ett stort sparkapital. De är inte heller riktigt nöjda med den nuvarande spelartruppen utan har lanserat "Stjärnspelaren" där man kan vara med och bidra till ett eller två riktigt tunga nyförvärv.

---

Vimmerbys fem senaste matcher,


Tyringe hemma vinst   4-2
Värnamo borta förlust 1-4
Osby hemma vinst       5-3
Nässjö borta vinst      10-3
KRIF hemma förlust    2-4

---

Har vi någon chans då? Klart att vi har, det har man alltid, men då gäller ett par saker. Vi måste vara täta och vi måste vara kliniska när läget uppstår, men viktigaste av allt, vi måste tro att vi kan vinna. Ett mål i rätt läge i en match kan föda ett helt lag på en energi som egentligen inte existerar. Precis som ett insläppt mål i fel läge kan dränera ett lag på mer energi än vad som borde vara möjligt. Det blir som alltid ett krig, vi måste och ska också vilja mest ikväll.

---

I och med Patricks intåg så blir det lite mindre förändringar på forwardssidan jämfört med senast, medan backsidan lämnas orörd. Nu kör vi! Hoppas också att många faktiskt tar tillfället i akt och kommer till hallen ikväll. 19.00 i ProfilGruppen Ishall be there!

---

Det bjuds på några andra heta möten också,

Framförallt så tänker jag på Höglandsderbyt, tillika streckstrids matchen mellan Nässjö och Boro. Förra säsongen hade Nässjö ganska lätt för Boro eller om det var Boro som hade svårt mot Nässjö? Nässjö kommer från en tung vinst borta mot Alvesta senast, medan Boro lite oväntat föll hemma mot Osby. Det lär bli ett krig och jag har inte en aning om utgången.

---

En annan oviss match utspelar sig i Limhamn mellan hemmalaget och varannan dag laget Helsingborg. Även det en oviss historia även om Limhamn gått riktigt starkt på slutet så vet man aldrig med Helsingborg, ena dagen kan de slå alla lag, för att nästa dag vara riktigt knackiga. Ser dock Limhamn som en liten favorit här.

---

För Alvesta väntar en tuff match då de åker ner till Blekinge för match mot serieledarna KRIF. Ett Kallinge som tog en imponerande trepoängare mot Vimmerby borta senast. Allt annat än att poängen stannar i Blekinge vore en skräll.

---

En annan viktig match utspelar sig i Osby, då den nuvarande jumbon Jonstorp gästar. Hemmaseger och de distanserar sig ganska så duktigt till båda strecket. Bortaseger och tabellen jämnar ut sig väldigt mycket kring båda strecken. Osby går lite som favoriter, men Jonstorp har varit med i alla matcher så här långt och har en helt okej chans.

---

Seriens för tillfället kanske hetaste lag Tyringe tar i Tyrs Hov emot vår motståndare från i söndags, Värnamo. Värnamo håller en ganska hög nivå, vilket kommer tvinga Tyringe till att göra en bra match, men allt annat än seger för hemmalaget skulle i viss mån förvåna. Spångberg i kassen gör dock att man aldrig kan ta något för givet.

---

En tuff vecka väntar Lakers, Örebro borta idag och Leksand hemma på lördag. Roliga, men mycket tuffa matcher. Samtidigt känns det som om årets Lakers passar bättre mot topplagen än mot de lite sämre.

---

Fick även tung kritik kring utseendet av bloggen från Vickan igår så det är väl något jag får fundera kring. "Innehållet är ju bra, men den ser inte så rolig ut och lite bilder hade inte varit fel".

---

Nu ska jag plugga igen.

/#8

8 kommentarer:

  1. Haha lilla vän du förstår väl att det blir slakt idag? Vimmerby kommer leka med dig och de andra och jag kan tänka mig att matchen slutar med 5-10 måls övervikt.

    SvaraRadera
  2. Med den "SLAKTEN" som var i lördags så bör det väl finnas mycket att hämta från båda lagen.

    SvaraRadera
  3. Allt annat än Vimmerby-seger vore ganska sensationellt, men någon slakt kommer det inte att bli. Derbyn är alltid derbyn. Tippar på att Astrid vinner med 2-3 mål...

    SvaraRadera
  4. Haha Kallinge är knappast åseda, klart att det blir slakt. Var inte det mer derby mot nässjö? och åseda än mycket sämre än de.

    SvaraRadera
  5. En jobbig match för Tyringe, fick mest möta en köttmur som försvarade sig mest, men ändå starkt att vinna trots 1-4 underläge. 3dje gick Värnamo på knäna, Tyr borde avgjort där men malde ner dem och avgjorde i sudden. Välkommna på söndag till Tyrs Hov.

    SvaraRadera
  6. Hur Bystedt i Värnamo har kunnat göra så mycket poäng i Div1F med Gislaved är för mig ett mysterium?!

    SvaraRadera
  7. Allt handlar om att brinna, det känns som om lågan har slocknat hos Bystedt, tyvärr.

    SvaraRadera
  8. Ja för att han gjorde ju bara tre poäng mot seriens kanske bästa lag på bortaplan, riktigt dåligt av honom tycket jag...

    SvaraRadera