måndag 4 oktober 2010

Dagen efter!

Var helt klubbad igår när jag kom tillbaks till Växjö lite efter 22 igår, därav fick bloggen vänta till idag.

---

Märkligt det där, hur roligt hockey är när man vinner.

---

Vi genomför en över lag riktigt bra match, där egentligen ingen faller ur ramen. Vi lyckas med det vi pratat om före matchen, vi både checkar och kontrar sönder dem matchen igenom. Vi lär oss dock en nyttigt läxa, bjuder man på saker så smäller det i det egna målet. Tre av fyra mål är riktiga bjudningar, de två första från vår sida och deras fjärde från domaren, som valde att blunda för en riktig kapning på röda.

---

Jonstorp försökte börja matchen riktigt fysiskt, de jagade tacklingar konstant och spelar stundtals ganska fult, men de lyckades aldrig få oss ur balans.

---

Starten vi får på matchen är magisk, 2-0 efter bara ett par minuter och 3-1 efter åtta minuter. Trots det får
Jonstorp komma ikapp till 3-3. En rensning i BP från vår sida, ställer dock målvakten i Jonstorp, pucken studsar ut i slottet till Tim, öppen kasse, lägger han pucken tillrätta och smeker in den? Nej han lassar ett slagskott ribba in. Lite typiskt vårt lag i år på något sätt.

---

I sista sjunker vi stundtals lite djupt, men
Ryssen med seriens förmodligen dyraste fiskekort dödar hela matchen med två mycket kyliga mål.

---

Fart slog rutin, vi drev bättre, men de var stundtals ganska luriga. Jag är förmodligen den som är långsammast i vårt lag, men
Jonstorp hade igår ett par backar som fick mig att se snabb ut.

---

Hur kunde det inte bli utvisning när
Lill-Sebbe blir skadad? Pucken hamnar i vårt bås, då får han samtidigt en tackling mot låret (vid rödlinjen), trots att han inte rört pucken på hela bytet?

---

Är
Gunnar född 92? Genomförde ett tvåvägs-centerspel igår som kändes mer om han var född ganska tidigt på 80-talet.

---

Ett par av
Markus tacklingar igår är jag lycklig att jag inte stod i vägen för. Ryssen gör sin klart bästa insats för säsongen, men

---

Bäst på planen
Emil Wahlberg!

---

Ner på jorden idag igen, med fys+is på programmet, träning imorgon och sen laddar vi på för en tuff match (det är det alltid borta) mot
Osby på onsdag.

---

Många har nämnt det redan, Småland dominerade verkligen igår, men sen ska man nog vara ärlig och säga att hemmaplan spelade en viss roll. Dock tror jag inte många bortsett från mig trodde med 14 av 15 möjliga poäng till
Småland igår. Lite kaxig får jag vara idag, brukar alltid tippa som en kratta annars.

---

Vimmerby verkar verkligen ha imponerat hemma mot Tyringe och segern 4-2 ska ha varit i kraftig underkant. Det jag förundras lite över är att det "bara" kom 600 personer till matchen, hade nog trott på två-tre hundra till med tanke på satsning man gjort i Vimmerby, att det var premiär och att det var mot en tippad toppkunkurrent. Mer om matchen här och här.

---

Ingen tror på
Boro, då vinner alltid Boro. Riktigt starkt att vinna mot Helsingborg med 7-4. En väckarklocka för dels Helsingborg och dels för alla de som trott att Boro inte kommer att utmana alla lag under säsongen.

---

Nässjö tappade en 2-0 ledning, men kunde trots det avgå med segern i sudden hemma mot Osby. Två lag som spelar med fart, vill checka högt och sen gärna kontra mycket, hade faktiskt trott på betydligt fler än två mål. Dock två av seriens bästa målvakter i Palmroos och Skoog.

Edit: Fast tydligen stod inte
Skoog i Nässjö, lite förvånande.

---

Alvesta imponerade även de, genom att slå tillbaks Värnamo hemma, riktigt stark, träningsmatcher kommer alltid att vara träningsmatcher. 4-3 slutade matchen, men Värnamo hade ett stolpskott för kvittering i slutet av matchen.

---

Kallinge visade verkligen inte upp några nerver utan vann ganska enkelt hemma mot Limhamn med 4-1. Gårdagens bästa publiksiffra hittade vi också i Blekinge med 755 personer på läktarna.

---

Utan att ha sett matcherna så imponerar
KRIF, Vimmerby och Boro mest i premiäromgången.

---

Nu ska jag göra lite nytta.

/#8

5 kommentarer:

  1. Korrekt publiksiffra i Kockumhallen: 755 pers.

    SvaraRadera
  2. Såg det, men tyckte inte det var väsentligt. Kan dock tänka mig att ändra det för din skull...

    SvaraRadera
  3. Tack! Du gjorde just min dag. :)

    SvaraRadera
  4. Skoog stod inte gårdagens match..

    SvaraRadera
  5. Utgick bara från det, lite förvånande att han inte gjorde det.

    SvaraRadera