måndag 17 augusti 2009

Tillbaks

Efter en riktig pissvecka som jag aldrig önskar att någon får uppleva så tänkte jag ta tag i mig själv och bloggen lite. Ni som ska veta vad som har hänt, vet det och många av er andra kommer säkert få reda på det, men jag tänker inte skriva om det och ser gärna att ni inte frågar i kommentarerna, TACK.

Efter lite övertalning så hängde jag trots allt med laget ut på lite lekar och tävlingar i helgen. Vi började med att käka lite frulle nere i hallen klockan 09 i lördagsmorse. Under tiden vi tuggade i oss, visade
Ferna upp lagen som skulle kampera ihop under helgen. Vi var sex i varje lag och fyra lag. Alla var med förutom bröderna Green som fått permission för att fira pappa Jannes födelsedag.
Mitt lag bestod av
Håkan, Emil, Danne, Jocke, Erik A och undertecknad. Första momentet var cykling, allt vi fick veta var att vi skulle cykla till Hultanäs vägskäl (9km) och där skulle Gus stå och peka åt vilket håll vi skulle fortsätta. Vi var ruskigt segertippade (av oss själva) då alla utom Danne =) får ses som de bättre konditionsmässigt, men då han hade en ny vass cykel så var vi segervissa i första grenen. I Hultanäs stod Gus och pekade mot Näshult. Ingen skräll direkt då man hade sina misstankar om att det var till Hosseryd (förutom Ederfors som räknat ut att vi skulle till Järnforsen, för där har de kanotuthyrning) vi skulle ta oss. Vi var också snabbast till Hultanäs, men vi hade gått på riktigt hårt dit så det var ganska tunga ben på sina håll förutom på Jocke som trampade hälften så många tramptag som oss andra, jävla materialsport=) Sen är det också duktigt kuperat hela sträckan mellan de båda Näsen. Väl i Näshult efter 15km på cykeln så visste hela laget att här ska vi svänga vänster mot Åseda. När Gus då istället pekade rakt fram, mot Farstorp, höll hela laget på att bryta ihop, vi har cyklat för fort snurrade rätt duktigt i huvudet. Dock stod Conny en km senare och pekade ner mot badplatsen i Näshult, JA var allt man tänkte. Väl där var det slut cyklat och Ferna var på plats med en massa kanoter. Vårt lag var också snabbast dit, om en knappt.

Sen skulle vi då paddla från badplatsen till
Hosseryd. Med bil sex-sju km, med kanot inte en jäkla aning =) Vårt lag öppnade ruskigt stark och knappade in på laget framför (vi startade precis som på cyklingen med fem minuters mellanrum) lag Martin, dock ingen merit då de verkligen blev tvärsist under helgen. Vi hade en karta som visade rutten och det var tydligt att man skulle behöva göra åtminstone tre-lyft med kanoten, då det inte var vatten hela vägen. Vårt lag gillade dock att paddla mer än att lyfta, så vi gav oss in på grunda, steniga och mycket fina små bäckar. En ruskigt bra taktik, för huxflux var vi tillsammans med det laget som startat sist och 10 minuter efter oss. Kanot var inte vår grej, tvärsist helt enkelt. Vi tröstade oss med att vi var laget som paddlat mest och sprungit minst =) Tyvärr var det bara Markus som tog ett ofrivilligt dopp =)

Väl i
Hosseryd blev det lunch, lite pastasallad och bröd, fint de. Sen tog vi kanoterna igen och paddlade i fin takt ut till en ö där det väntade olika lekar och tävlingar. Adam var jättesnäll mot Lill-Sebbe och såg till att kanoten välte efter att han klivit ur i fören, nu hade två badat =). Första tävlingen skulle vi stapla backar på varandra och en person skulle hela tiden står på den översta backen. Vi skickade upp Jocke, han väger minst så han lyfter vi lätt var tanken, dock ville vi riva vår stapel en gång, vilket slutade med att vi blev tvärsist igen. Vad händer liksom? Ett coach och materialarlag formerades också (förstärkta av en hockeysugen Anton) ute på ön där en mycket orolig Ferna ville ha försäkringar från lekledare Erik att han höll i säkerhetslinan säkert 10 ggr =)

Efter det skulle vi binda fast en person på en bår och bära honom ett antal meter ner med honom, lossa selen och sen ta två ihopsatta långa brädor och springa omkring med mellan träden. Vi valde
Jocke igen, dock var vi först ut så alla fick se våra misstag och det faktum att vi inte vända på på ledet när vi sprang gjorde att vi blev tvärsist igen :O. Vad händer liksom, sist tre tävlingar i rad.

Efter det skulle vi flytta tre backar, med hjälp av en krok och sex ändar på ett rep, där alla i laget höll i varsin ände. Det blev kross,slakt, förnedring välj vilket ord ni vill vi ägde verkligen tävlingen. 28 sekunder eller liknande. Laget som hade
Gabor hade det lite värre och fick typ två minuter =)

Sen en hinderbana, som började med att man svingade sig mellan olika bildäck, där man fick ta hjälp av de andra i laget som höll i däcken. Efter det skulle hela laget ta sig över en ganska hög stock och till sist krypa upp för ett rör. Där skrapade man knäna duktigt och cellskräcken var nära då man trodde att man skulle fastna ett tag. Här tog vi en andra plats.

Sista grenen ute på ön var att köra fyrhjuling. Det närmaste jag varit att köra en fyrhjuling, var förmodligen en cykel =)
Jag och Ferna hade lite liknande nervositet inför detta. En som inte hade någon nervositet var Gunnarsson han käkade verkligen upp banan. Erik såg dock ganska nervös ut när han körde, förmodligen mest över hur skicket på fyrhjulingen skulle var efter en krasch i den farten =)Här blev vi trea, hade nog blivit tvåa utan mig.

Dags för paddling igen och nu gällde snabbast tillbaks till
Hosseryd. Att Henke skulle vinna med sluggern Gunnarsson framför sig var gjutet, men då den sista av de tre kanoterna i laget räknades trodde vi på en viss chans till upprättelse i kanoten. Jag och Emil paddlade längst av alla, men var trots det först i vårt lag och laget slutade chockerande nog på en andra plats här.

Helgens sista gren, var också den mest intressanta. Efter lite middag, potatissallad, bröd, köttabit och alldeles för mycket Polly =) Så skulle vi upp och klättra i ett träd som var förstärkt med fästen, det gick ganska ok när man väl kom på att man skulle använda stammen mer. Höjdrädde
Martin fick stora applåder när han klarat av trädet, dock hade hans lag samma tid efter trädet som de andra lagen totalt. För efter att alla i laget klättrat upp och hoppat ner så skulle hela laget ner i samma kanot. Man fick inte heller gå i från bryggan utan från bergskanten. Första laget ut, lag G välte så fint så =) Markus, Henke, G, och Dan uppskattade verkligen att bli blöta. Nästa lag ut, klarade paddlingen fint, men Rautio trodde nog att det var ganska grunt när han skulle kliva ur, han bara försvann ner vattnet =) men då han tjatat om att bada hela dagen så var det ganska klockers =) Alla övriga lag klarade sig ganska fint från att välta, skönt att man slapp ifrån det.

Vi hade 38 poäng inför sista grenen och trots en andra plats så hade vi 36 poäng när allt var klart :S, Detta efter en protest från
Martin, blir nog inte mycket istid i vinter när han nu är ass coach också. Hur alla lagen såg ut, minns inte helt så jag fyller på med namn under dagen. Lagen står i den ordning som de placerade sig.

Lag G: Henke, Markus, Dan, G, Gunnarsson, Martin N
Lag Alex: Witten, Alex, Adam, Martin P, Lill-Sebbe, Ederfors
Lag Håkan: Danne, Emil, Håkan, Erik A, Victor, Jocke
Lag Martin: Koma, Gabor, Martin, Augustsson, Rauto, Ryssen

Efter det så skulle alla överlevarna och gamla lumparna imponera med att göra upp eldar och de lyckades väldigt bra med inne i de förstärkta vindskydden. Efter det ljög vi mest och hade det riktigt trevligt.

På morgonen blev det frukost och sedan cykel hem till
Åseda och somning i TV soffan. En mycket lyckad och nyttig helg.

Helgens höjdpunkt var dock när man stod och hängde och kikade över sjön och
Manchester United supportern (finns de på riktigt?) Emil kom över och undrade om jag ville veta hur det gick för Arsenal, jag sa ja, men tänkte att nu när han kommer fram så är det i bästa fall 1-1. När han då säger att Arsenal leder med 5-0 så kan man inte tro på honom, rotar fram den egna mobilen, springer omkring och hittar tillslut ett streck på mobilen. När man får resultatet bekräftat så blir man så jäkla glad och så gutt att de bara går ut och mosar ett av lagen som vissa tror kan utmana Arsenal om fjärdeplatsen på bortaplan. En match betyder inte så mycket i slutändan, men detta var precis vad laget behövde När allt funkar är man bäst i ligan, dock funkade det för sällan förra året och det är bara naturligt när man är ung, det vet man så väl själv. Celtic borta imorgon i kvalet till CML, viktigt, viktigt. Fabregas vilken man!

HV värvade igår Janne Niinima till den sista backplatsen, det är bara att ställa sig upp och applådera Stillman. HV och Finland funkar nästintill alltid. Håller kroppen kommer han minst att göra 30 poäng i serien. Rutin, fart och skicklig med pucken, dock kan han ibland var lite vilsen i egenzon, men han är en snabb Louma i sina bästa stunder.

Danielsson bröt kontraktet med
Lakers innan han spelade någon match. Lite synd tycker jag,då jag tror att han hade kunnat vara bra att ha tills Augustin har läkt ihop kroppen. 7-0 vinst igår emot Borås, men då ska man ha i åtanke att Borås gjorde sin först match och Lakers sin fjärde. Det jag tar med mig utan att ha sett matchen är att första linan gör sex mål, Bois två och Fimpen fyra! Greken gör mål igen och Spångberg håller nollan. Fasth, Saviano,McNevin,Markusson,Lundbohm och Augustin saknades matchen, men snart bär det av mot Finland och då ansluter alla Jänkarna och Fasth(?) gör comeback.

Usain Bolt!
Helt sjuk människa, men hur tänker
Gay? Hade inte han funnits så hade jag varit störst genom tiderna? Han var trots all nio(9) hundradelar under mästerskapsrekordet och förlorar trots det med 13. Sjukt kul att man fick uppleva detta lopp.

Det har hänt saker i vår serie också, men jag skriver om det och kvällens träning senare idag.

Nu måste jag plugga lite.

/#8

7 kommentarer:

  1. Grymt bra blogginlägg idag, riktigt roligt läsning. Kommer stå och heja på er nästa tisdag

    SvaraRadera
  2. Har börjat läsa din blogg o tycker det är intressant och kul läsning. Har inte superkoll på Åseda men tack vare din blogg lär jag följa er. Ang Lakers seger så kan jag bara hålla med om att inte dra för stora växlar, men 7-0 visar iaf att man är på rätt väg :)

    SvaraRadera
  3. 24 spelare plus Anton och två bröder Green ger 27 stycken. Är det dessa 27 som ska slåss om 24-25 platser i truppen? två (tre?) målvakter, åtta-nio backar och 13-14 forwards som gäller eller? Martin N, Augustsson, Henke, Anton, GUnnarsson och Jocke står inte med i truppen på hemsidan, har de try out eller vad? Ivarsson?

    Bra inlägg idag, kul läsning

    SvaraRadera
  4. Vicket monster inlägg, orkade knappt läsa, men sjukt givande och kul. ÅIF har blitt ännu mer intresant nu sen du började med bloggen. Ska försöka vara på plats alla matcher som jag kan.

    /Henke B

    SvaraRadera
  5. Jag misstänker att vi kommer vara tre målvakter (Martin kommer hem från Lumpen i December) och sen 22 utespelare. Det är så det brukar se ut på träningarna. Jag har ingen åsikt eller vetskap om vilka som har try out och inte. Truppen är inte spikad, är man bra nog så kommer man att ingå tillslut.

    SvaraRadera
  6. Jag vill bara säga att det var Alex lag som vann tävlingen :D

    SvaraRadera