söndag 9 augusti 2009

Mupparna

Mupparna som har haft semester från gästboken har nu återvänt. Vem är så jäkla dum att han gnäller på Håkan? Utan honom hade vi inte varit där vi är idag. När Martin var borta under play off matcherna så klev Håkan verkligen fram och tog ansvar och sköt oss vidare till kvalet. Utan honom hade förmodligen div2 krossats redan mot Sölvesborg.

Äntligen fick man se lite hockey igen.
Växjö-KHK var en match där Lakers var betydligt bättre, men hade svårt att sätta lägena samt att Spångberg inte hade sin bästa dag i kassen. Dock såg man verkligen att det fanns kvalité i laget. Första linan med Bois-Rosen-Magnusson hade stora stunder lekstuga med motståndarna Den nya greken var en ruskigt bra tekare, men såg i övrigt lite tunn ut. Dock ska jag absolut inte döma honom redan, om inte annat vis av Lundbohm förra året.
Jacob Karlsson som är värvad som ny fjärde center såg riktigt vass ut i inledningen, bra tryck i buggarna och pucksäker. Rahm visade att han är väldigt bra med pucken och kommer bli en stortillgång i spelet i stort och framförallt i PP. Linder och framförallt Björn Karlsson var väldigt bra. Åhsberg blixtrade till några gånger och Hjalmarsson demolerade ett par backar, allt var som vanligt =)

Rantatalo-Thomas hade det riktigt svårt, hoppas att det bara var en tillfälligthet, men det är ingen vågad gissning att han blir sjundeback i år.

Bästa citatet från matchen, kom från den alltid lika kunniga
Lakers publiken =)
Tom linder bär pucken ur egen zon och slår iväg den och följande säger killen till höger om mig. "Vaaa fan slår han icing för? Eller vänta de har en utvisad, men det är för jävla dåligt att slå den så iaf".
Bör nämnas att
Lakers hade box play och hade varit i egen zon i 40sek cirkus och när Linder skickade ner den åkte alla och bytte.

Växjö spelade med följande femmor.

Spångberg (Lindberg)

Persson-Åkesson
Rahm-Rantatalo
Linder-Karlsson

Bois-Rosen-Magnusson
Åhsberg-Tsimikalis-Hjalmarsson
Sjöberg-Josefsson-Näslund
Magnusson-Karlsson-Hedman

Ganska säker på att bara förstakedjan kommer att vara intakt när alla är på plats.
Markusson, Saviano och Lundbohm gör forwardssidan riktigt bra. McNevin och Augustin fyller på backsidan med klass och Fasth går in i målet. Jag är inte orolig över säsongen

Gillar att det alltid blir tekning i försvarszon om man får en utvisad, hoppas att de reglerna kommer gälla i vår serie också?

Matchen mot
Tingsryd finns det inte mycket att skriva om, den var inte bra helt enkelt. Seger är seger. Rahm saknades i matchen av någon anledning, har inte en aning om varför. Växjö vann cupen vilket var kul.

Förutom hockey har
jag, lillebror och lille-Green kikat till Karl-Oskardagarna nere i stan. Det var sådär måste jag säga, mycket folk som attan och inte min typ av artister.

Nu ska jag styra lite i lägenheten.

/#8


6 kommentarer:

  1. Vi har väl rätt till våra åsikter också, eller? Witten skulle vara den perfekta kaptenen, han viker sig aldrig och har respekt hos alla motståndare. För övrigt så är det skönt att Jonte inte ska spela, bara två av er kvar...

    SvaraRadera
  2. Vet du ens hur witten är som människa? Hur han är i omklädningsrummet? Håkan ska vara kapten.

    SvaraRadera
  3. Du verkar vara en fin människa som sitter och skriver sådant anonymt, moget och häftigt. Tyvärr får du dras med mig länge till eftersom jag ska bli den som spelat flest matcher i Åseda tröjan innan jag slutar =) Att Håkan är Cap är gjutet

    SvaraRadera
  4. Hehe bra där, bloggen är kunglig, hade vatiy kul om någon annan skrev lite bara någon gång för att få fler vinklar.

    SvaraRadera
  5. Sen var Victor riktigt bra i kvalserien så att vi får dras med honom känns bara bra...

    SvaraRadera
  6. Stäng gästboken och använd bloggen som ventil.

    SvaraRadera