måndag 2 augusti 2010

Oskarshamn

1 ----------
2 Leksand
3 ----------
________
4 ----------
5 Örebro
6 ----------
7 ----------
________
8 Västerås
9 Bofors
10 ---------
11 Oskarshamn
12 ---------
________
13 ---------
14 ---------

---

Nästa lag ut i det allsvenska tipset är Oskarshamn. Ett lag som enligt många gjorde fiasko förra året. Med facit i hand var vi alla förmodligen bara lurade av deras grymt imponerande försäsong. De fick en katastrof start på serien, med följden att tränaren Tommy Salo fick sparken en bit in på säsongen. Det gick som oftast, inte så mycket bättre för det.

---

I kvalet så visade man dock klass och vann kvalserien före Tingsryd. Att det gick som det gick förra säsongen var inte en så stor överraskningen egentligen. Laget har under ett par år blivit lite sämre för varje säsong och nådde som sagt botten förra året.

---

Med tanke på förra säsongens insats så kunde det ha inneburit en stor spelaromsättning inför säsongen, så har dock inte fallit blivit, mycket beroende på att man sitter på en väldigt stor trupp, jämfört med många andra lag. Ett par riktigt bra spelare har lämnat, så som målvakten David Rautio, men också forwardsen Rasmus Olheden och Johan Sjödell-Wiklander.

---

Dock så är det som kommit till betydligt mer intressant en det som har lämnat. Att målvakten Jimmy Danielsson håller på allsvensk nivå är det få som hyser tvivel om, dock har jag svårt att se att han kommer överglänsa Rautio från förra säsongen.

---

Backsidan är ganska oförändrade sen föregående säsong och jag har svårt att se att de spelare som kommit till här kommer att tillhöra topparna i serien eller ens i laget? Backsidan ser jag också som Oskarshamns stora frågetecken och enligt mig är den inte bra nog för att lagt ska kunna slåss om en play off plats på allvar.

---

Tittar man sen på forwardssidan så blir det betydligt intressantare, både med äldre etablerade spelare (Stefan Pettersson) och ett par spelare som tidigare visat klass, men som nu kommer till Oskarshamn med stukat självförtroende (Stefan Gråhns och Johan Ryno). Kommer dessa herrar till sin rätt så kommer inte Oskarshamn behöva titta neråt i tabellen med fruktan i blicken, utan snarare med tillförsikt uppåt. Alla dessa tre kommer bidra till att man har mer bredd i spetsen denna säsongen kontra förra.

---

Utöver detta gillar jag främst två saker, dels värvningen av HV:s poängkung i J-20SuperElit Martin Olsson, men framförallt ett försök att återgå till vad som förr var ett av allsvenskans, tyngsta och grisigaste lag. Värvningarna av Tobias Holm och Viktor Sjödin signalerar just dessa saker, det ska göra ont att möta Oskarshamn och för publiken så blir det betydligt fler profiler att upptäcka denna säsongen kontra föregående säsongs gråa lag.

---

Trots allt detta som är bra, så har jag svårt att man ska hamna någon annanstans en just i ingenmansland, därav slutar de 11. Har svårt att se dem lyfta mycket högre, men också svårt att se att de ska behöva kvala sig kvar i år igen.

---

Nästa lag ut blir ett lag från Kronoberg.

---

Nu ska jag käka.

/#8

3 kommentarer:

  1. Äntligen lite allsvenskt snack :)

    /Talismanen - LL

    SvaraRadera
  2. Tyringes sista spelare ska presenteras idag enligt NSK-bloggen!

    http://blogg.nsk.se/hockey/

    SvaraRadera
  3. Läste det precis samtidigt som dig =)

    SvaraRadera