söndag 29 augusti 2010

Game day!

Var i Åseda ett varv igår, lite födelsedagsfirande och lite kräftor till det. Dock var jag chaufför så det var den lugnaste kräftskivan på ganska många år.

---

Idag är det dags för
Kalmar borta som kommer bli den första av totalt åtta träningsmatcher innan seriepremiären den 3 oktober, skulle spelat nio, men ett lag som vi hade gjort klart ett dubbelmöte med har ganska stora problem i sin organisation om jag förstått saken rätt så de båda matcherna gick om intet. Sen är det väldigt sent att fixa nya matcher nu, men vi har lyckats styra upp en match till i.a.f.

---

Kalmar borta idag, vet inte speciellt mycket om laget, förutom att de förra säsongen hade en "Åsedasäsong" lite för bra för div3, men räckte sen inte ända fram i kvalet. Sen känner jag igen en hel del med namn i deras trupp, men den består i dagsläget bara av 14 spelare (utgår från att de 14 är helt klara) men utgår ifrån att de är fler på sina träningar och så också idag. Om Kalmar är vad Kalmar var under de sista säsongerna vi slogs i toppen av div3 så kommer detta bli än öppen match med mycket fart och böljande spel.

---

De har en viss fördel av att ha betydligt fler träningar i benen, men detta ska även vara deras första match om jag har koll på läget?
Kalmars trupp enligt deras blogg.

---

Hur eller hur ska det bli roligt att spela, många pratar om att det är tråkigt med träningsmatcher för att de inte gäller något. Har lite svårt för det där, inte för att jag inte håller med dem till viss del, men allt är inte skrivit i sten i ett lag, därav är dessa matcher ett perfekt tillfälle att visa att man ska flyttas upp ett pinnhål eller två i hierarkin. Sen blir man ibland lite frågande när ord som att det är mer eller mindre meningslöst med träningsmatcher, kommer ur munnen på juniorer eller förstaårsseniorer, ni är inte där ännu grabbar =)

---

Cup i
Tyringe igår, har dock noll koll på hur det slutade, förutom att jag vet att Olofström slog Tyringe med 4-1 efter att ha gjort 4-0 i mittperioden. Danska Hvidovre var tredjelaget i cupen.

---

Seger för
Vimmerby över Motala med 3-1 igår. Rätt lag vann enligt vad som går att utläsa och det var speciellt i andra perioden som Vimmerby var det klart bättre laget. Rundberg i VH-bloggen skriver så här, Vimmerbys tränare Anders Spaak ger sin syn på matchen.

---

Den rutinerade backen
Fredrik Smeds återvänder till Helsingborg efter ett par säsonger i Pantern i div1. Helsingborg börjar allt mer kännas som det laget som sticker ut mest bakom de tre förväntade topplagen.

---

Tung vinst igår 2-1 borta mot
Blackburn! Inga av de lagen som slutade topp fyra förra året klarade av att vinna borta mot Blackburn förra året, så därav riktigt tung seger. Dock bör jag nog lägga ner att tippa startelvan, både Cesc och Van Persie från start igår. Detta kommer bara bli bättre.

Theo Walcott!

---

Nu ska jag käka frukost och sen blir det en promenad innan avfärd mot
Kalmar.

/#8

2 kommentarer: