fredag 6 augusti 2010

Borås

1 ----------
2 Leksand
3 ----------
________
4 ----------
5 Örebro
6 Mora
7 ----------
________
8 Västerås
9 Bofors
10 ---------
11 Oskarshamn
12 Borås
________
13 Troja
14 ---------

---

Borås var för mig och många andra en positiv överraskning förra året, men trots det så kändes det aldrig som om man var riktigt nära att knipa en play off plats. Man har blivit kända som lånelaget nummer ett, men tittar man på truppen i dagsläget så lyser de ganska tydligt med sin frånvaro. Dock så räknar jag kallt med att några Frölunda spelare kommer ansluta under säsongen. Att man i dagsläget bara har 11 forwards stärker den tesen. Ett av lagen som jag personligen tycker är tråkigast i hela serien.

---

Omsättningen har i år varit ganska stor och det är självklart en naturlig utveckling då man tidigare varit väldigt beroende av lånade spelare.

---

Av det man tappat sen förra året märks tydligast duktige och nyttige forwarden
Anders Eriksson, men framförallt Jens Karlsson som lämnade för spel i Frölunda i slutet av januari. Hur det blir med Karlsson är väl i dagsläget inte helt klart, men skulle han återvända till Borås så ser de genast vassare ut. Spelare som backarna Peter Andersson och Henrik Tömerness som båda vistades en tid i laget på lån från Frölunda kommer att saknas. Framåt så gjorde Nicklas Lasu och Carl Klingberg ett par riktigt bra matcher, dock försvann delar av effekten av att de var utlånade så få matcher.

---

Med andra ord så har man egentligen inte tappat sådär jättemycket spelare av hög klass, men det som finns kvar skrämmer inte mig direkt, men det gjorde det å andra sidan inte förra året heller.

---

Backsidan ser namnmässigt bättre ut än förra säsongen och är nog också så. Bland de nya hittar man
Mikael Aaro, med en skridskoåkning i klass med min, men med ett betydligt vassare spelsinne, bra i PP. Sen två kraschade spelare som söker något av en nystart i Borås, Ola Svanberg som man faktiskt trodde skulle slå sig in i HV för något år sedan. Till sist Richard Demèn-Willaume som varit väldigt skadedrabbad i Rögle och som inte direkt imponerade under ett par månader i Malmö, då var han dock forward.

---

Känslan är dock densamma med alla tre, det låter lite bättre än det förmodligen kommer visa sig att vara.

---

På forwardssidan har en gammal favorit anslutit från
Björklöven i form av Magnus Isaksson, en mycket nyttig spelare att ha i sitt egna lag och han behärskar mer eller mindre alla spelformer. Borås själva hoppas nog väldigt mycket på Linus Fagemo och han kommer säkert göra sina poäng, men jag måste säga att han aldrig varit någon direkt favorit. Intressantast att skåda ska dock William Wallén bli att skåda. Hur bra kommer han att vara? Väldigt svårt att säga, men jag hoppas och tror att han kommer vara riktigt bra. I övrigt så finns ett par helt okej forwards, men jag ser mest hårt jobbande tvåvägsforwards som tyvärr för Borås del inte kommer vinna så många jämna matcher åt dem.

---

Borås slutar 12:a, inte så mycket för att de ser så mycket sämre ut, utan mest för att många andra mitten/bottenlag blivit betydligt bättre till denna säsongen.

---

Nu ska jag umgås med lillebror.

/#8

1 kommentar:

  1. Ett av seriens mest ointressanta lag. hoppas de och sundsvall åker ut. hade varit cool med hästen och karlskrona

    SvaraRadera