söndag 8 augusti 2010

Mer död än levande

Hemma igen efter ett mycket roligt, men också otroligt jobbigt dygn, det sliter att ha kul.

---

Samling i omklädningsrummet igår runt lunch och nästintill hela truppen var på plats


---

25 stycken totalt och vi blev indelade i fem lag och alla med lite mattekunskaper konstaterar då att vi var fem i varje lag. Kommer säkert ha ungefär fyra fel när det kommer till hur lagen såg ut, men typ så här.

Lag1-
Alex-Ryssen-Frans-Axel-Tim
Lag2-
Krille-Lill Sebbe-Gunnar, Victor C-Jocke
Lag3- Markus-Ekman-Martin-Peter-Söderberg
Lag4-Victor-Erik-Berggren-Rasse-Samuel
Lag5- Emil-Adam-Johannes-Oscar-Petersson

---

10 minuters startmellanrum och en orienteringskarta i näven, heja, första etappen var dryga 4 km fågelvägen. Vi i mitt lag började helt okej, men till kontroll fyra så tokbommade vi, efter ett tag hör man röster i skogen,
Emil, förbannat också. De kommer ikapp och förbi redan där, gutt att man slängt bort 10 minuter efter 15-20 minuters löptid :S. Adam ödmjuk som alltid ställer frågan "går det bra"? Lagom förbannad så är han halvvägs på väg ner i ån som fanns mycket lägligt just där.

---

Springer ihop under två kontroller, sen springer
Emils lag åt fel håll på en stig, omkring två km fel tills de är av karten, får knalla in i en trädgård och fråga, var är vi? Inte alls sugen på att fråga Adam om det går bra efter den fadäsen, men ödmjuk som man är så lät man bli. Hur eller hur de tappade en timme här och var därmed mer eller mindre borta ur tävlingen, de fick senare bli hämtade med bil! Vi når första etappmålet och trots vår jättebom så kommer vi fram som lag tre, hur fan är det möjligt?

---

Jo
Krilles lag hade bommat än värre en Emils lag och fick även de biltransport ett par etapper senare.

---

Bara tre lag kvar med andra ord. Vid varje etappmål väntade en tävling i tävlingen, det var pilkastning, flytta backar med en krok på mitten av ett sammanbundet rep som alla fem höll i varsin ände av, bränna av ett snöre med hjälp av bark, hö och ett tändstål, rebus (
Erik dominerade) och gissa karttecken. Totalt blev det sex etapper och en längd på 1.4 mil fågelvägen, så med andra ord lite över två mil för oss.

---

Hur eller hur tre lag kvar som slogs om segern, vid tändstålet skulle tre bli två, för att
Alex och Markus lag klockade in på fyra respektive sex minuter. Medan ett annat lag med kluriga mig som Cap klockades på 26 minuter...

Tur att man höll sig sansad och inte svor eller sparkade på någonting i det läget.

---

Blev riktigt jämnt mellan de två andra lagen, men tillslut så vann
Markus lag, mycket tack vara målvaktskrigaren i laget. Så egentligen kan man säga att det var fusk, för folk gör liksom inte lumpen längre och de hade en som gjort den i sitt lag, kan aldrig varit fair play...

---

Hackhylte var slutdestinationen för dagen, inte heller sådär jättesnällt, då det ligger ganska många höjdmeter ovanför ishallen. Väl där så blev det fyrkamp som även den vanns av Markus lag och vi blev toksist, mest för att jag och Samuel aldrig sett ett par styltor..

---

Efter det blev det grillning och mycket trevligt umgänge, i säng vid 04 och vaknade fyra timmar efter det, konstigt att man är pigg idag.

---

Dagens bästa: Måste ha varit att tre av fem lag kom i mål, imponerande grabbar.

Dagens hjälte:
Samuel som fick koppla ett livtag på mig när jag hade sjunkit ner till naveln i ett träsk, var helt omöjligt att röra sig, kan tillägga att även Rasse gjorde detsamma. De flesta andra lagen var kloka nog att springa runt träsket.

---

Ett fantastiskt och nyttigt dygn, speciellt med tanke på alla nya spelare i laget.

---

Isen är bara dryga två veckor bort nu!

---

Nu ska jag kika på film och sen blir det
United-Chelsea.

/#8

4 kommentarer:

  1. Hoppas vissa spelar bättre än de orienterar =)

    SvaraRadera
  2. haha Sebastian "Lill-Sebbe, Jägaren" Nilsson var kung på att orientera =)

    SvaraRadera
  3. Boro klart med tränare enligt deras hemsida, men vem är det?

    SvaraRadera
  4. orientering är den mest logiska idrott som finns! springa med ett facit i hand=)

    SvaraRadera