lördag 31 oktober 2009

Lördag

Igår var en riktigt bra dag, började som sagt med att fixa en av kurserna sen hem ett litet varv innan jag och Maria åkte till Åseda. Vi i laget hade fått order av coach att inställa oss tidigt, senast en timme innan träningen för lite filmvisning. Vi tittade på våra första 10 minuter mot Ulrichemamn. Innan vi började tittat så satt man och tänkte att fan varför ska vi se det, vi var ju helt odugliga i den matchen. Dock allt efter minuterna gick av första perioden så såg man, vi spelar helt rätt, vi kommer ur zonen på ett bra sätt, tar oss in i anfallszonen och kommer till några riktigt bra lägen både i 5-5 och i 5-4. Efter 9 minuter åker vi på en utvisning och de vinner tekningen särspel mellan backarna, backen skjuter ett skott som skulle gått en meter utanför mål, men tar i magen på en medspelare och pucken styrs i mål, efter det så rasar vi ner i ett par minuter vilket gör att de får in tre mål till. 0-4 och alla målen gör de i PP. När man är i vårt läge med lite stukat självförtroende så behöver man lite flyt, denna matchen gick allt oss emot, trots att vi började minst lika bra som de andra hemmamatcherna om inte bättre.

Otroligt nyttigt att se sig själv på isen, vad gör man bra och vad gör man mindre bra. Nu var första perioden min bästa i matchen, så det såg kanske bättre ut en det egentligen var =)

Efter det så hade vi ett litet snack och sen körde vi en timme på isen. En mycket bra träning där många var riktigt tjuriga vilket gjorde att tempot drevs upp och det small lite här och där, bra så.

Sen en bättre middag som Maria lagat till mig och Adam, mycket uppskattat.

Lakers-Bofors, 6-0! Två lag på väg åt olika håll i tabellen, Växjö mot kvalserien och Bofors mot en plats utanför topp sju. Visst det är sjuk jämnt mellan de första sju lagen i serien, men det kommer snart spricka. Fem lag kommer att gå loss, Malmö, Leksand, Växjö, Aik och Mora, man ser redan tendenserna och både Borås och Bofors har överpresterat så här långt.

Erik Lindhagen är också tillbaks i Växjö, bra så. Han växte mycket under förra säsongen och var riktigt bra i kvalserien. Forwardssidan är riktigt bra i Växjö och Fasth verkar ha hittat formen från inledningen förra året.

Annars sitter jag mest och laddar för Londonderbyt som börjar om dryga tre timmar. Arsenal-Tottenham Emirates Stadium och en av få saker man funderar på är varför man inte är där. Detta är viktigt, detta är klassiskt och detta måste bli seger. Efter onödiga 2-2 mot West Ham seanst så är det bara seger som gäller. Tottenham har frågetecken på Woodgate och King i mittförsvaret(räknar med att King spelar, han gör alltid det trots att han inte har tränat på fem år) Modric, Lennon är borta med skador och Defoe är avstängd. Med dessa borta så ska det bara bli seger, med alla fem på planen kunde matchen ha slutat hur som helst, nu vinner Arsenal med 3-1. Arsenal lär spela som så här,

Almunia (jag vill se Mannone)
Sagna-Gallas-Veermaelen-Clichy
Fabregas-Song-Diaby
Bendtner-Van Perise-Arshavin

På bänken känns det grymt att kunna skriva att Nasri återfinns efter benbrottet, han var enligt rapporter grymt bra i comebacken mot Liverpool(2-1 seger) i ligacupen i veckan. Räknar kallt med att han snarast kommer gå in på mitten med Fabregas-Song och bilda den tänkta trean som fanns i Wengers huvud när han bytte från 4-4-2 till 4-3-3. För er som tycker att benitez alltid gnäller om för lite pengar att köpa spelare för, kolla in de här siffrorna från Sunday Times