onsdag 14 oktober 2009

Dalen-ÅIF

Har precis varit och tankat och fixat det sista på bilen, så nu är den redo att rulla mot Vrigstad, som är stället där jag, G och Carl hoppar på (Ev Robin om Alex är sjuk) så nu har jag 20 minuter över att lägga på bloggen =)

Träningen igår var bra, eller väldigt bra, tempot, passningarna och det mesta funkade fin fint, dock var det en kille som inte var på sitt bästa humör igår och det gick ut lite över hans träning, vi nämner inga namn, men han har en blogg. Precis som i måndags var alla på plats förutom
Alex och Krille, vilket gjorde att femmorna såg identiska ut med hur det var i måndags. Efter träningen igår, fick vi för första gången denna säsongen, middag efter träningen och tanken är att det ska vara så varje tisdag fram till mitten/slutet på mars.

Dalen borta är det som gäller ikväll, vad vet jag då om
Dalen? Inte så mycket som jag skulle vilja, de är ett av få lag i serien som jag aldrig har mött som senior och knappt som junior heller. De har en mycket fin tradition av att producera spelare till HV och i dagens lag finns Stefan Liv, Björn Melin och Johan Lindström, alla tre har Dalen som moderklubb.

I årets upplaga av
Dalen är ganska mycket nytt, jämfört med förra året. Borta är Joakim Haag som var riktigt bra och producerade fin fint med poäng. Borta är även Robin Jillehed som iår återfinns i Vimmerby. Kvar finns dock Johan Hult.
Den gamle
HV hjälten som fortfarande håller riktigt bra klass, förra året snittade han över två poäng/match, iår har han "bara" gjort fyra poäng på två matcher=) En annan spelare att ha koll på är backen Magnus Toftgård som alltid producerar bra med poäng och är väldigt skicklig i PP. Av de nya som kommit till, märks två namn Jeff Gustavsson som förra året spelade i Ulricehamn, men som tidigare varit i Tranås och Olofström. Samt Simon Roupé, men det är mest p.g.a hans legendar till far Claes Roupé.
Claes var en av de första hockeyspelare jag lärde mig namnet på, det var storebror som uttalade det med beundran i rösten under någon av matcherna vi hängde med farsan (född Landsbro) till Borohallen. Då snackar vi tidigt 90-tal.

Annars är jag med nyfiken på om en av de bästa killarna (på planen, men framförallt utanför) som jag gick hockeygymnasiet med i
Vetlanda, Christian Holmstedt kommer dyka upp i ett mustigt skägg eller i mustasch?

Dalen har börjat med 1-3 förlust hemma mot Ulricehamn och 7-9 vinst borta mot Finspång, ett resultat man inte kan bli klok på. Antingen är Finspång väldigt vassa framåt eller så finns det luckor i Dalens styr och försvarsspel som vi måste försöka utnyttja.

Framförallt ska det bli väldigt roligt och spännande att möta ett helt nytt lag, vi går som alltid för seger och om vi kan ta med oss sista 30 minuterna mot
Linköping så finns det alla chanser i världen att det blir så.

Övriga matcher i serien är,

Boro-Motala, en match där Boro får ses som favoriter, men Motala börjar nog känna sig lite smådesperata på en seger efter de två inledande förlusterna.

Nässjö-Ulricehamn, Nässjö överraskade mig lite genom att vinna borta mot Motala, men ställs nu mot Ulricehamn som börjat serien starkt med segrar över Dalen och Vimmerby. Här kan också nämnas att Roy Atzmannstorfer och Pontus Hellerstedt har tuggat igång med Nässjö igen. Hellerstedt gör en Hellerstedt och hoppar med när allt det tråkiga har varit, försäsong och tärningsmatcher. Likadant varje säsong, dock hoppar han med ovanligt tidigt iår. Båda två är väldigt bra och kommer att lyfta Nässjö, inget snack om saken.

Vimmerby-Finspång, två lag som båda förlorade lite snöpligt senast, Vimmerby ledde med 3-1 med åtta minuter kvar, men föll trots det och Finspång gjorde 7 mål, men förlorade iaf, här tror jag dock på Vimmerby.

Linköping-Nittorp, Nittorp svarade för en stark vändning i Borohallen och kunde tillslut vinna ganska komfortabelt, är ett mycket bra lag, när man bestämmer sig. Linköping borde få ganska svårt här.

Nu lite hemmafix och sen lunch innan jag glider bort till
Go-tech mässan och försöker hitta mig ett lämpligt EX-jobbs företag.

/#8

1 kommentar:

  1. Såg matchen och ni förlorade med 7-3, min analys.
    Ni började tveksamt men Dalen får ett turmål,tycker sedan att ni spelar diciplinerat och Dalen skapar inte mycket. Efter 1 :a perioden har johan hult stapplat igång och med sin rutin leder han dalen till 4-1, sen känns det som om matchen är över, men sen får ni två mål för att ni börjar checka lite hårdare, ni har bud på fler men ni lyckas ej förvalta de chanser ni har.
    1. Åseda har bra struktur
    2. Märks att ni spelat tillsamans länge.
    3. Saknar lite spets....
    4. Johan hult i åseda och ni hade vunnit.

    FD. hockeynörd från Jönköping

    SvaraRadera