söndag 18 oktober 2009

Åseda-Vimmerby

Vi inleder idag en mycket rolig och viktig period med fyra matcher. sön-sön. Vimmerby är en av seriens absolut största favoriter, med ett bra lag på pappret. Som tur är spelar vi inte på pappret utan vi spelar med fart, kraft och en jäkla inställning. Framförallt spelar vi hemma i våran borg, till Åseda kommer inget lag och hämtar poäng, ska de slå oss här måste de vara ruskigt bra. Efter förlusten senast är det viktigt att vi studsar tillbaks med en seger idag. Vi har mött Vimmerby två gånger under försäsongen, vunnit en och kryssat en. Idag betyder det ingenting, eller iaf inte mycket, vi vet att vi kan slå dem och de tror att de kan slå oss, det är också allt. För försäsong och seriespel är två väldigt olika saker. Vi har en del spelare borta, men då truppen känns väldigt bred iår, så ska vi trots det kunna hävda oss riktigt bra. Femmorna är helt annorlunda jämfört med mot Dalen och vi tror givetvis att det kommer ge önskad effekt.

Alex Gabor

Victor-Koma
Markus-Håkan-Martin

Rautio-Witten
Green-Carl-Ryssen

Adam-Rasse
Anton-Emil-Sebbe

Gunnar
Erik-Danne

Vimmerby har många profiler, förmodligen det mest namnkunniga laget i serien, där i princip alla spelat högre upp eller varit tongivande i div2. Självklart måste de båda tränarna nämnas Fredrik Jaensson och Andreas Schultz. Det är bara titta på deras meriter och tänka att de är gamla =) Två bra spelare, som dock inte är några raketer längre och som absolut inte gillar när det smäller, Jaensson har ganska lätt för att bli grinig och det måste vi utnyttja. Dock ger vi dem utrymme och för många chanser i PP så smäller det direkt.

Vimmerby har börjat säsongen med segrar över Motala och Finspång, samt en förlust mot Ulricehamn. Vad Vimmerby ställer upp med för lag och vad de säger inför matchen, hittar ni här.

Övriga matcher i serien är,
Finspång-Nässjö, ska bli väldigt spännande att se om Nässjö fortsätter att vinna.

Linköping-Dalen, två lag som vi har mött och utifrån hur de matcherna sätt ut borde Dalen vinna, dock skiljer det en hel del på borta och hemmaplan.

Nittorp-Motala, finns egentligen ingen anledning att inte tro att Nittorps segertåg fortsätter här.

Ulricehamn-Boro, två tippade topplag som stöter på varandra, kan sluta lite hur som helst, känns det som.

Igår var det en mycket bra dag,
Arsenal vann (inte helt bekymmersfritt) och både Chelsea och Pool förlorade =) Jag såg de sista 85 minuterna i Arsenals 3-1 seger mot Birmingham och det såg väldigt bra ut, så länge som Walcott spelade. Han ägde verkligen sin kant första halvtimmen det var väl därför som Liam Ridgewell kände sig tvungen att kapa honom bakifrån. Vad är det med Birmingham spelare egentligen, för två år sedan var det Taylor som nästan förstörde Eduardos karriär och fick mig att bryta ihop eftersom det gjorde så att laget inte vann ligan det året. Dessa förbannade Birminghamspelare.

Några snygga mål fick jag iaf se och trots att
Arsenal var lite illa ute under en period (min 70-80) så var egentligen aldrig segern riktigt hotad. Diaby var matchen igenom riktigt bra, Walcott imponerad så länge han spelade. Van Persie blir bättre och bättre och gjorde ett riktigt klassmål. Sen gladdes jag också över att Wenger vågade spela med Mannone trots att Almunia är helt återställd. Mannone blir lite störd på målet och de flesta domarna hade garanterat blåst frispark, men jag tycker att han ska äga situationen mer där. Hoppas dock att han får fortsatt förtroende då han i övrigt varit riktigt bra.

Ska snart åka bort och hämta G (han ska inte spela), men nu blir det lite plugg.

/#8

2 kommentarer:

  1. Du var grymt bra idag viktor, helt klart än av planens bästa spelare.

    SvaraRadera
  2. bra match av hela laget idag, om man bortser från inledningen och ett par minuter i andra perioden. Tycker alla krigar på riktigt bra och Alex var riktigt bra i matchen. Åseda är riktigt bra på hemmaplan, det gäller att plocka lite poäng borta också.

    SvaraRadera