söndag 11 oktober 2009

Seger

jäkla viktigt, vi är så värda att vinna efter en mycket bra insats, hade vi inte vunnit hade det känts för jäkligt. Oavgjort hade inte heller känts bra, matcher där vi är det bättre laget måste vi bara vinna. I första perioden märks det tydligt vad det är som gäller i den här serien. Vi äger perioden och vaskar fram en mängd med lägen, men bjuder och Linköping på tre riktigt bra lägen, de gör mål på två av dessa. Trots liknande lägen så gör vi inga mål, att det står 0-2 efter första känns väldigt märkligt, då vi känner att vi för matchen, men som alltid man måste göra mål på sina chanser.

I pausen enas vi om att vi ska ta oss närmare, vi ska bli mer distinkta när vi får chansen och värkliga kriga in pucken i mål. Vi börjar riktigt bra i andra perioden och skapar en hel del chanser, efter tre-fyra minuter får vi PP och går in i gamla synder och går ner oss lite. Vi blir för långsamma till puck och dåligt synkade i bågarna. Detta är något vi verkligen måste förbättra. Här bjuder vi in
Linköping lite i matchen igen och spelet står och väger fram till 12-13 minuter in i perioden då vi verkligen tar över, vi är först på alla puckar och får in ett par riktigt tunga tacklingar vilket gör att vi får mycket gratis iom att de inte riktigt vågar vara först på puckarna. Det känns lite märkligt att Greens reducering kommer under våran sämsta period i andra perioden. Mycket viktigt dock att krypa lite närmare och känna att vi verkligen har hugg inför sista.

I pausen pratar vi om vikten att verkligen ta chansen och vinna matcher där vi är det bättre laget, en match som denna. Vi ska bara ikapp och förbi om vi så ska behöva käka puck. Vi gör två ändringar där
Carl går in med G och Ryssen, och Anton går in med Emil och Markus i min femma. Efter att varit ganska trötta i slutet av andra, så lyfter sig Linköping igen, i inledningen av tredje, men ju längre perioden går ju mer ökar vi trycket och efter en kontring där Markus snyggt ger G öppet mål så har vi 2-2 i matchen. Mycket viktigt att det kommer med så mycket tid kvar av matchen. Sen är det dags för mig att få ett jätteläge, Ryssen släpper upp den i slottet jag krämar på allt vad jag kan och pucken är på väg mot krysset, men touchar ett lår vilket gör att målet uteblir, lite surt. Vi vaskar om i femmorna och går ner på folk vilket gör att Pierre-Rautio spelar bakom Martin-G-Ryssen och Jag-Adam bakom Markus-Håkan-Emil, detta ger utdelning tillslut. Linköping gör ett dåligt byte och jag vänder på Adam, som slår en längre på Ryssen som skarvar ut till Markus som hänger dit pucken med ett distink avslut, så jäkla underbart och glädjen är stor, jag skriker verkligen sönder rösten under de sista minuter. HF drar på sig en utvisning med två minuter kvar och alla deras möjligheter att gå ikapp försvinner. Vi vinner rättvist och våra två första poäng är bärgade.

För egendel var det ett stort lyft jämfört med hur det såg ut mot
Nittorp, litade mer på mig själv och vågade flytta upp den där extra metern som är så viktig. Många var bra idag, G, och Ryssen är precis som mot Nittorp väldigt bra detsamma gäller Gabor. Som enhet fungerade nog vår femma bäst, men mycket beroende på att Linköping saknade lite bredd i sitt lag.

Bra tryck på läktaren, idag även om jag hoppats på mer folk. speciellt sista 10 minuterna lyftes vi fram av publiken, riktigt bra skrikit ni på läktaren

Viktigt att vinna hemma, viktigt att vinna i början av serien, nu känner vi att vi är med och vi tränar imorgon och på tisdag, med fullt fokus på
Dalen, som på något märkligt sätt spelar och vinner med 9-7 idag mot Finspång. Väldigt märkligt resultat. Lite mer information om matchen, hittar ni här

Boro ledde länge mot Nittorp hemma, men gör tydligen en mycket blek sista period och Nittorp kan gå ikapp, förbi och vinna med 6-3. Mer om matchen kan ni läsa här.

Nässjö vinner lite överraskande borta mot Motala, mer om matchen räknar jag med att ni kommer att kunna läsa här.

Vimmerby ledde länge mot Ulricehamn, men efter mängder med utvisningar så tappade man en 3-1 ledning till förlust med 4-3, mer om matchen här.

Växjö-AIK, 3-1 så jäkla gutt. Att först i fredag knäppa Mora borta och sen idag Aik hemma är riktigt starkt och nu tuffar laget uppåt i tabellen, det kan bli en riktig rolig säsong detta. Att Bois verkar komma igång låter väldigt bra, där finns det mycket sparkapital. Spångberg i målet och bara ett insläppt, viktigt att ha igång två målvakter, samt känslan av att man inte måste Fasth varje match, är mycket viktigt för att inte slita ut honom eller att han drar på sig nya skador. Lundbohm gör återigen mål, viktigt.

Nu blir det lite film.

/#8

5 kommentarer:

  1. Grym seger idag, du och Adam var bästa backarna på isen, fortsätt så

    SvaraRadera
  2. Härligt att ni tog tre pinnar igår, speciellt när ni låg under med två mål. Det visar på god moral att kämpa in till slutsignalen. På hemmaplan är det oerhört viktigt att ta poäng i denna serie.

    Själv var jag och såg Boro-NIK igår och även denna match var ganska välspelad, dock kändes det som Nittorp kontrollerade tillställningen matchen igenom genom att bara göra det som behövdes på bortaplan. Återigen tack för en fin blogg Victor!
    JS

    SvaraRadera
  3. MM det är verkligen så, börjar man förlora de jämna matcherna hemma, då är man riktigt illa ute.

    Nittorp har ett par riktigt bra spelare, samt tre bra kedjor som trummar på, dock var jag inte jätteimponerad av deras försvarsspel, tyvärr var vi inte distinkta nog att göra mål på våra lägen. Dock om något lag ska komma före dem i serien så får de vara riktigt bra.

    Tack för berömmet.

    SvaraRadera
  4. Grymt bra igår Victor, jag kommer vara där och skrika fram er på onsdag. Stort grattis till segern.

    SvaraRadera
  5. Mycket snack om Pierre i gästboken, men alla som var på matchen igår, såg att det fanns tre backar som hade mycket större problem och de blev också bänkade. Erik-Alexander måste lära sig att titta bakom ryggen, om jag inte såg fel var de inne på båda målen och bjöd på något friläge också. Helt rätt att Pierre-Rutio fick spela istället när ni gick på två. Att du och Adam skulle spela var väldigt självklart, fortsätt så. Tykcte också att Anton var bra och hoppas att han får spela mer, behövs lite köttare på planen.

    SvaraRadera