söndag 11 oktober 2009

ÅIF-HF LInköping

Vaknade tidigt idag, brukar försöka med det när det är matchdag, så att man hinner med att äta rejält två ggr innan matchen.

Dock var det lite småsvårt att somna igår när man var lagom bitter över förlusten mot
Danmark. Mycket tankar om svaga kanter i Sverige, om mittfältare som aldrig fyllde på, trots att en mycket bra Zlatan fick fast bollen varjegång så fanns det aldrig någon att söka i djupled, både Källström och Svensson sjönk fördjupt i banan och kanterna var inte alls bra, Elm och Holmen var riktigt bleka. I Danmark var Bendtner väldigt bra matchen igenom, det var det ända som var lite bra igår, han ser vass ut och det är bra för Arsenal.

Idag smäller det, hemmapremiären i div2, på andra sidan
HF Linköping, ett lag som vi under ett par år hade hårda duster med i toppen av trean, men sen de gick upp till div2 tagit sig till play off mot div1 varje säsong. Till denna säsongen är det dock en stor skillnad i laget, ingen Jonas Ferm.

Han är iår istället tränare för laget, de har inte imponerat i inledningen av säsongen, men precis som med alla andra lag i serien, så har vi inte en aning om hur vi står oss mot dem. Dock är Fredrik Eriksson kvar i laget, en spelare som producerar bra med poäng varje säsong och som är väldigt skicklig i PP. I första matchen mot Finspång gjorde han 1+1 och jag är inte det minsta förvånad över det.

I premiären mot
Finspång hemma så föll HF med 4-3 i vilket som verkar varit en jämn match, efter vad jag har läst och skotten 39-31 skvallrar inte om något annat.

För vår del handlar det mycket om att bygga en borg, en ointaglig borg som heter
ProfilGruppen ishall, hit ska inga lag komma och tro på seger, här ska vi regera. Att börja lägga hemmasegrarna på hög är väldigt viktigt, mycket av vårat öde kommer avgöras av hemmaspelet, hemma måste man vinna nästan jämnt. Hit måste alla de andra lagen hata att komma, inte ges en lugn stund.

Förutom
Krille så var alla i träning i fredags. Vem som står vet jag inte, men misstänker att Alex står då Gabor spelade mot Nittorp. I övrigt blir det inga större överraskningar, vi matchar fyra fulla femmor.

Alex (Gabor)

Koma-Witten

Green-Håkan-Martin

Pierre-Gunnar
Danne-G-Ryssen

Victor-Adam
Markus-Emil-Sebbe

Rautio-Rasse
Anton-Carl-Erik

Vi går för seger och det känns uppåt inom laget. Hoppas också att det blir mycket folk idag, 17.00, eller hoppas, det är ett litet krav att uppslutningen blir stor. Efter alla år i div3 så bara ska det bli mycket folk.

Lakers-AIK ikväll och här kommer en av få baksidor med att man själv spelar hockey, man kan inte se så mycket hockey som man skulle vilja. Kvällens match i Växjö är en sådan match som man absolut inte vill missa. En viktig match mellan två av seriens fem bästa lag, skulle jag tippa på. Vid seger så är Lakers verkligen med tåget mot kvalserien, och faktum är att Växjö brukar ha ganska lätt för AIK, ofta som AIK för matcherna, men Lakers som segrare. Heino har börjat säsongen väldigt bra i AIK-målet och det är viktigt att få hål på honom tidigt.

Vad händer i
Björklöven? Sist i serien efter alla miljoner som har pumpats in, så är det så här långt ett stort fiasko, det är tidigt ännu, men jag skulle inte bli förvånad om det händer ganska mycket där uppe snart.

Nu ska jag laga mat.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar