lördag 10 oktober 2009

Danmark-Sverige

Toktaggad är ledordet, idag ska vi bara slå Dansken. Jag är tillräckligt gammal för att minnas 96 och 98, mästerskap utan Sverige är inte like kul, det känns som om man står vid sidan om och tittar på, som om man är på en fest där alla bara pratar om sådant som du absolut inte är intresserad av eller sådant som du inte kan förstå.

Man kan uppskatta delar av det, man kan njuta av en vänsteryttersida av
Suker (98) eller tänka tanken att England hade vunnit 96 om Gascoigne hade druckit ett par öl mindre. Man kan suga åt sig allt sådant, men om inte Sverige är med och nosar lite, åtminstone i början så får man en helhet på ett sätt som aldrig kommer att komma till oss nästa sommar, om Sverige förlorar idag.

Jag tror på seger ikväll, känner mig faktiskt ganska övertygad om att det blir så, det skrämmer mig lite.

Tänk om inte
Micke Nilsson bestämt sig för att karriärens första och sista klack skulle ske i eget straffområde, senast mot Danmark, då hade det varit helt andra förutsättningar ikväll.

Vi tränade igår och alla utom
Krille E var i träning. Vi hade mycket fokus på PP, uppspel och spelvändningar, tryckte extra hårt på att vi måste sluta spela de korta passningarna i egenzon utan att där vara mer resoluta och slå lite längre för att avlasta varandra på ett bättre sätt. Det var en bra träning där vi gnuggade på riktigt bra och det känns väldigt bra inför morgondagen, HF Linköping hemma i ProfilGruppen ishall, jag skulle bli lite smått besviken om det inte blir 300-400 betalande. Femmorna igår var precis som mot Nittorp, förutom att Witten åter är inne i laget efter sin sjukdom och han gick in tillsammans med Koma precis som brukligt.

Har inte skrivit om det innan, men 8-0 mot
FBK behöver inte ens kommenteras, HV är dagsläget ruskigt bra.

Riktigt starkt av
Lakers att vinna borta mot Mora, där de förra året hade väldigt svårt att få med sig poäng, det är matchen som Mora borta som säger om man på allvar kan utmana om en direktplats till kvalserien eller inte. Det känns som om lagmaskinen tuffat igång och det ska bli intressant att läsa om utgången av matchen mot AIK, ett test till.

Det är jobbigt med dessa landskamps uppehåll, man vet att minst två Arsenal spelare kommer att komma hem i ett paket, plus att de inte spelar några matcher under tiden. Landslaget äter dagar, det är bara på matchdagen som det känns okej.

J-20 har seriepremiär idag och
Rautio, Carl, och Erik stärker upp laget.
Kommer att skriva ett inför inlägg imorgon, ska bli väldigt kul att visa upp sig inför hemmapubliken.

Ska snart ner ett varv till stan, med
Markus och flickvän.

Nu lite plugg.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar