torsdag 8 oktober 2009

Nittorp-Åseda

Har verkligen haft fullt upp idag, med seminarium på förmiddagen. Efter det dök Svevia (tidigare Vägverket produktion) upp och informerade lite om vad de gör och att de vill ha ett par studenter som gör sina examensarbete hos dem, ganska intressant och givande, då man kommer igång i tänket kring vad man vill skriva om. En annan rolig sak var när de berättade om vilka svårigheter de idag har, då alla inom företaget är vana vid att jobba som en statlig institution men idag drivs som ett företag. Tids och vinstperspektivet saknades på ganska många håll =) Efter det projektmöte inför besöket på kärnkraftsverket i Oskarshamn imorgon och till sist så var jag och hämtade alla programblad som ska delas ut i Åseda. Jag kommer att lämna dem i Åseda vid 07.00 imorgon och sen kan jag tänka mig att de kommer att komma ut i era lådor under helgen.

Premiären är avklarad och förlorad. 5-3 slutade matchen vilket kanske inte var helt orättvist, men vi kunde lika gärna ha vunnit matchen. Det är småmarginaler och vi hade ett par riktigt vassa lägen, både rena frilägen och öppet mål, i olika skeden av matchen.

Det gick fort genom hela matchen, inget snack om det,
Nittorp var bra när vi lät dem komma med fart i mittzon och de skapade ganska bra med tryck på oss vid ett flertal tillfällen. Dock så skapade de inte så mycket riktigt farliga lägen utan styrde ut dem i hörnen på ett föredömligt sätt. När vi väl fick ner pucken djupt, så var det många ggr ganska virrigt i deras försvarszon och framförallt, strax innan och precis efter att Håkan gjort 3-3 var de riktigt skakade och mer eller mindre paralyserade. Då drog de på sig dubbla utvisningar och det gjorde att vi gick ner i kvalité och tempo och efter det hämtade vi oss aldrig riktigt. Det är svårt att förklara varför det blev så, om vi bara för en stund slappnade av eller om vi började tro för mycket på att det här verkligen skulle lösa sig?

I vilket fall så gör vi över lag en riktigt bra match, trots det finns det spelare(däribland jag själv) som inte kommer upp till max under matchen och vi svarar för vissa enskilda saker som inte får hända om vi ska vinna mot
Nittorp borta. Alla krigar verkligen matchen igenom, men ibland så går vi ner oss lite och då hugger de som kobror direkt. De hade ett par spelare som verkligen stack ut och speciellt David Borkenhagen (ny från Borås) var riktigt bra matchen igenom.

Vad
Nittorp tycker om matchen kan man läsa här och vad deras lokala tidning tycker här.

Vi känner att vi är med, men också att det finns mycket att jobba och vi går för seger på söndag, hemma mot
HF Linköping.

Ser man till övriga matcher i serien, så är det ganska väntade resultat över lag. Att
Vimmerby och Motala spelar jämnt, känns ganska logiskt efter deras försäsongsresultat mot varandra, och att Vimmerby tillslut vinner känns inte heller det konstigt. Att Linköping-Finspång är en jämn historia känns också logiskt, då det dels är lite derby och dels att lagen känns ganska jämnstarka. Att Boro vinner känns inte heller det helt oväntat mot Nässjö, även om resultatet är ganska stort.

Hinner inte skriva mer idag, kommer att ske en uppryckning av bloggen i helgen =)

Nu ska de lagas mat.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar