torsdag 15 oktober 2009

Bitter

Var väldigt bitter efter matchen igår och när jag vaknade idag på morgonen, nu har det värsta börjat att släppa lite, men ibland blir man irriterad och förbannat, igår var ett sådant tillfälle. Hockey är ganska enkelt egentligen, det handlar om att göra mål och inte släppa in för många. Vi skapade mängder med lägen igår, men var heta när vi väl fick chansen. Sen håller det aldrig att släppa in sju mål, det får bara inte hända. En annan viktig sak är att alla vill, att alla vill gå åt samma håll och är beredda på att det gör ont och är jobbigt att vinna hockeymatcher.

Dalen var eller är inget superlag, jag tycker att vi hade bra koll på alla i deras lag förutom Hult, han fick styra lite väl ostört, vilket gjorde att han också fick göra lite för mycket poäng. Vi började annars matchen lite sådär, vi var inte dåliga, men kanske lite passiva, de fick också göra 1-0, detta målet är jag inte fortfarande helt säker på att det skulle ha godkänts, klubban som styrde in skottet var väldigt högt upp. Vi repade iaf mod och när vi fick ner pucken djupt så fick vi duktigt med tryck på dem. Fjärde kedjan som var bra i alla sina byten fick riktigt bra tryck i ett byte och det resulterade i att Anton kunde speka in en puck, det var inte vackert, men viktigt och han visade att bara man krigar så är allt möjligt. Vi skapar ytterligare någon riktigt bra chans innan periodsignalen.

Känslan som alla hade efter första perioden var nog att det här ska vi bara ha, de är inte ett dugg bättre än oss. De kommer ut lite bättre och är lite hetare i inledningen av andra, men vi får efter ett tag kontroll på dem, när pendeln är på väg att svänga över till vår fördel, så kontrar de och får ett väldigt billigt mål, vi tappar lite fokus och drar på oss två snabba utvisningar och de gör två mål, 4-1. Vi lägger oss inte och dör för det utan fortsätter att kriga, vi vaskar fram mängder med chanser och går ner på lite mindre folk, men pucken vill inte in. Vi kommer in efter två perioder och funderar nog lite på hur det kan stå 4-1.

Vi bestämmer oss för att vända i sista och känner att chansen finns där, men de får ett tidigt mål som är billigt och sen ett till ganska snabbt efter det. Vi kommer dock in det igen genom två snabba mål och de är då lite skakiga, vi vaskar fram ett par riktigt bra lägen utan att få utdelning, men sen tappar vi markeringen efter en tekning och
Dalen kan göra 7-3, matchen är över .

Förlorar man med 7-3 kan man inte skylla ifrån sig eller tycka att det är orättvist, för det vore inte rätt.
Dalen vinner med 7-3 och är då bättre än oss, så enkelt är det. Man får aldrig släppa in sju mål och vi måste sätta våra lägen, annars kommer det att bli en jobbig säsong. Det går dock inte att gräva ner sig, ny match på söndag mot Vimmerby hemma och sen tre matcher nästa vecka.

I övrigt så imponerar
Nässjö med att göra 5-0 hemma mot Ulricehamn och Motala genom att vinna borta mot Boro med 3-2.

Känner ingen större motivation till att skriva idag, tydligen är det roligare att vinna matcher, är inte lite en förlust sätter sig på humöret.