fredag 17 september 2010

Omotiverad, men lycklig

Är sådär jobbigt omotiverad idag till att öppna matteboken, man letar upp annat att göra. När man gillar att man kommer på att man måste vattna blommorna och att man måste boka en tvättid, då vet man att det finns något annat man vill undvika.

---

Annars var gårdagen riktigt bra utifrån ett skolperspektiv, fick reda på att vi vunnit ett stipendium på 10papp för vårt examensarbete i våras. Det är sådana stunder som man gillar att man la de där extra förhatliga timmarna sena kvällar och helger.

---

Träningslägret drar igång ikväll och inte bara för oss. Misstänker att det är många lag som kör just denna helgen, premiären är två veckor bort. Vet att bl a
Boro börjar sitt läger idag. Då jag kommer att bo i ett omklädningsrum hela helgen så kan det mycket väl komma att påverka bloggen lite.

---

Efter helgens fyra träningar på is så väntar säsongens första
Kronobergsderby mot Alvesta. Alvesta ett lag som man genom åren stött på riktigt många gånger och under ett par år i J-laget så var de en ständig antagonist. Efter många år där man verkligen gått vilse som förening, gått från en av de föreningar i Småland som man verkligen sett upp till, för att under senare år vara närmare div3 än div1. Efter många år där man tillhört de föreningar som varit bäst på att plocka fram egna talanger, till att förra säsongen knappt haft en egen produkt i sitt A-lag.

---

Nu känns det som om man gör en nystart, man nollställer och man försöker hitta tillbaks till vad som en gång gjorde föreningen så framgångsrik. Det kommer säkert att kosta en topplacering under någon säsong, men givetvis är det helt rätt väg att gå.

---

Bortsett från
Oscar som blir borta länge, så kommer vi att ha hela truppen tillgänglig under helgen så vitt jag vet. Givetvis viktigt, för att få spetsen och bredden i laget. Det är som en gammal lagkompis en gång sa till mig, "Första och fjärdefemman avgör hela lagets öde". Det är givetvis rätt. Har du en bra producerande förstafemma som avgör matcher åt dig samtidigt som du har en riktigt bra och jobbig fjärdefemma, då har du helt enkelt ett bra lag. För om fjärdefemman är bra så säger det säg själv att andra och tredje är lite bättre.

---

Helsingborg stänger sin trupp med ett riktigt klassförvärv genom att plocka till sig forwarden Björn Lindén, nu är jag medveten om att han inte spelade förra året, men jag skulle bli väldigt förvånad om han inte kommer vara riktigt bra. Han har aldrig varit spelaren som bara spelat av matchen, allt eller inget.

---

Mest spänd under helgen är jag annars över att få en hint om styrkeförhållanden mellan
Boro-Tyringe som stöter på varandra på söndag. Två lag som vill tillhöra toppen och som båda har div1 som sin uttalade slutdestination...

---

Detsamma kan man säga om
Värnamo-KRIF på söndag.

---

Annat intressant i helgen? Ja kanske att man ska rikta blicken mot Malmö, kika in hur
Limhamn och Osby klarar sig i Limhamns egna cup. Även Lejonet och Alingsås deltar i cupen som utspelar sig under lördagen.

---

Fast helgens viktigaste aktivitet blir att hitta någon i laget som sitter på
Viasat-Fotboll. 18.25 kan DU nämligen räkna med att jag sitter i din soffa, då smäller det på Stadium of Light, Sunderland-Arsenal. På canal+ tid som kanal, så fanns utbudet hemma hos mor och far, men inte idag. Annars blir man tvungen att åka hem till sin egna lya efter lördagens andra isträning.

---

Nu ska jag diska, lite för tidigt för skolböckerna.

/#8

8 kommentarer:

  1. Ja kanske är det rätt väg, men jag tycker att man måste köpa in lite spelare så att man blir 3-6 iaf :S

    SvaraRadera
  2. Nej Alvesta gör rätt. Det ena behöver dock inte utesluta varandra.

    Tycker att det är märkligt i åseda, här har man stora talanger i johannes Nilsson, anton söderberg och emil johansson och sen får de inte spela på tre femmor. visst att de är unga men sätt de i tredjefemman då där gör de ingen skada och utvecklas mer.

    Titta på dig själv du kommer inte bli bättre. krille och markus var längesedan de var löften. fram med ungdomen och sen plocka lite folk utifrån.

    SvaraRadera
  3. Dom är helt Klart lovande, men är inte redo för div2 spel ännu, inse det

    SvaraRadera
  4. Var Krille det? Var Victor det?

    de fick chansen, men nu struntar man i de nya som kommer upp, jag fattar ingenting.

    SvaraRadera
  5. Ska inte ens bråka med dig så jag tänker inte göra det. Vi har en medelålder en bra bit under 21 år, är inte det att satsa ung? Sen när är en 86:a, en 87:a och en 89:a för gamla för att spela?

    De nämnda namnen du nämner tillhör alla A-truppen vilket är bra när man är 18, 16 respektive 14 år gamla. Så vitt jag vet är inga femmor skrivna i sten på något sätt, så jag vet inte vad du dillar om någonstans.

    SvaraRadera
  6. Jo det är klart att under 21 år är ganska ungt, stämmer verkligen det?

    Hahha får be lite om ursäkt då, trodde att femmorna skulle vara så som de var mot kalmar hemma.

    SvaraRadera
  7. Alvesta hade förra året 10 ordinarie spelare med moderklubb ASK. Men det kanske du tycker är "knappt någon"...

    SvaraRadera
  8. Räkna upp dem 10, hade varit kul att se de namnen! Möjligt att jag är helt fel ute, men frågar du mig hade de inte ens 10 egna i truppen.

    SvaraRadera