onsdag 15 september 2010

Idag!

Vet att jag skrev att jag skulle gå rösta i måndags, av det blev det dock inget. Det blir idag istället. Vi som har lite att göra på söndagar hinner nämligen inte med det nu på söndag.

---

Träning på is ikväll, innan det blir lite vilodag (fys) imorgon. Vi har haft ganska mycket folk borta under veckan, men igår var
Jesper och Johannes tillbaks. Förhoppningsvis är båda Victor C och Ekman tillbaks idag. Därmed saknas sen bara Oscar, som tyvärr lär bli borta väldigt länge. Vi behöver ha folket på plats.

---


Hade gärna sett att en sak reddes ut innan serien börjar, om nu t ex sex lag från vår serie går vidare till play off2 hur paras lagen ihop då? Blir det fyra+fyra är det simpelt, A1-B4, A2-B3, A3-B2, A4-B1. Nu lär det ju inte bli så, vad gäller om sexan i vår serie vi kan kalla dem
Limhamn skickar ut trean i A (Nittorp). Hamnar då Limhamn mot B2 (Kallinge) eller hamnar de mot den ettan som tog flest poäng? Eller vad gäller?

---

Roger Nilsson är klar för ytterligare en säsong i Tyringe, tyvärr eller hur man ser det blev det officiellt bara minuter efter att jag publicerat mitt inlägg igår.

---


Samma
Tyringe som idag tar emot Halmstad hemma. Tyringe fortsätter att matcha mot bra lag som ett led i att inte upprepa förra säsongens förkvalsnederlag.

---

Helsingborg tar emot Limhamn ikväll. Två lag som slogs i toppen i den södra serien förra året och som säkerligen kommer ta sig till play off i år. Blir en bra värdemätare för dem båda.

---

KRIF får bekänna färg ikväll då de ställs mot Gislaved. Ett Gislaved som känns vassare i år och som inte på något sätt ska behöva vara nära att behöva kvala sig kvar i ettan, men inte heller med någon vidare chans på allettan. Helt enkelt lite bättre än Västervik, Kungälv och Halmstad.

---

Boro tar ikväll emot Kalmar hemma, enligt deras utsago för att få träna mycket PP och för att träna på att föra matcher, som kommer bli nödvändigt att behärska när de ställs mot de lite sämre lagen i vår serie.

---

Dalen fortsätter att möta gamla vänner från förr och tar idag emot Nässjö. Nässjö har ännu ingen seger på försäsongen och även om det inte gäller några poäng ännu så är det alltid göddigt för självförtroendet att vinna lite, tro mig jag vet.

---

Alvesta tuffar återigen till Blekinge denna gång står Mörrum för motståndet, ett lag som känns lite bättre i år, men framförallt mycket stabilare, blir nog ingen bottenstrid där heller.

---

Värnamo åker upp till Nittorp idag och får nog förvänta sig betydligt mycket tuffare motstånd idag, än i premiärmatchen som slutade 7-0.

---

Osby har börjat att skriva kontrakt med ett par av alla de spelare de haft på try out, blir säkert en utförligare uppdatering från min sida när truppen satt sig riktigt. Osby som förövrigt inte spelar idag, men tar igen det med cup-spel på lördag.

---

Jonstorp spelar ikväll mot div3 laget Glimma. Samma Jonstorp som i söndags besegrade Bäcken med 7-4.

---

Vet att
KRIF av någon anledning valde att ställa in sin träningsmatch mot Vimmerby, men trots det så väljer Vimmerby en ganska annorlunda väg än de andra lagen under försäsongen, de spelar betydligt mycket mindre matcher. Nu kommer det gå bra för Vimmerby i.a.f, men med så många nya spelare i laget hade kanske fler matcher varit att föredra? Speciellt om man av den anledningen skulle tappa någon onödiga poäng i början av säsongen. Facit lär ge oss svaret, förmodligen ångvältar de sig fram i serien oavsett om de spelar fem eller 10 träningsmatcher.

---

Som sagt
Lakers vinner över Tingsryd med 4-2 ikväll.

---

Arsenal inleder sitt Champions League äventyr ikväll med hemmamatch mot Portugisiska Braga, allt annat än seger skulle förvåna, även om fyra spelare i den tilltänkta förstaelvan saknas med skador ikväll.

---

Nu ska jag räkna lite.

/#8

6 kommentarer:

  1. Bra igen! Verkar som om bloggaren hade fått tillbaks all sin motivation idag, riktigt bra inlägg =)

    SvaraRadera
  2. Enligt uppgift blir det enligt följande:

    När de båda division 2-serierna (A+B) är färdigspelade seedas de 16 lag som går till play off efter placering, poäng, målskillnad, etc.
    Om ettan i serie A, exempelvis Nittorp, har plockat 77 poäng, samtidigt som vinnaren i B (Vimmerby!), har tagit 75 poäng, så seedas Nittorp högre än Vimmerby.

    Den seedningspoängen följer sedan med i play off-svängen och är alltså grunden för hur lagen som går vidare till play off 2 ska mötas.

    Men du spelar ju i Åseda, så ovan rader lär inte bli aktuella för dig... :)

    SvaraRadera
  3. Ok då är det precis som jag trodde att det skulle bli, inte helt rättvist, men förmodligen det vettigaste sättet. Med inte rättvist menar jag att lag som KRIF/Tyringe/Vimmerby lär plocka poäng av varandra på ett annat sätt än lagen i den norra serien.

    För det första ska man aldrig säga aldrig och för det andra så är den här bloggen ganska mycket mer än Åseda, eller vad säger du? Sen så tycker jag direkt illa om att inte veta hur saker är, även om jag tror/trodde mig veta hur det ligger/låg till.

    SvaraRadera
  4. Tycker att motivationen varit hög förutom en liten dipp i Juli, men vem har inte en dipp då :P

    SvaraRadera
  5. Haha du har ju fel ofta och Åseda blir som bäst 11:a hur kan du säga att du alltid vill ha rätt på allt och att man aldrig ska säga aldrig?

    SvaraRadera
  6. Tyringe-Halmstad 6-1. Skadedrabbat Tyringe KÖRDE ÖVER Halmstad, närmare 10-1 än 6-2.

    SvaraRadera