tisdag 28 september 2010

Det närmar sig!

Precis som väntat gick inte bilen igenom dagens besiktning, men trots det så gick det lite bättre än förväntat, inga större anmärkning och det kommer inte bli allt för dyrt att fixa felen, det gillas.

---

Träningen igår inleddes med lite intervaller runt kolstubben och efter det blev det mycket fart och kamp, två saker som tillsammans utgör väldigt mycket av vinsten eller förlusten under en match. Som tur var så var vi tillbaka med de röda tröjorna, det kändes lite bättre, lite snyggare och lite mer överlägset.

---

Träning ikväll och efter den så kvarstår bara en match plus en träning innan premiären. Väldigt viktigt att alla steppar upp lite nu, att alla blir lite bättre i allt vi gör. Bara en sådan sak som att det måste bli grisigare på träningen, det måste smälla mer och det måste drivas ännu bättre.

---

Nedräkningen är inledd och om fem dagar smäller det.
Jonstorp hemma och över sex månaders väntan är då äntligen över. Eller väntan har kanske inte varit så lång riktigt, men ni fattar. Seriematcher är bortsett från luarna i laget anledningen till att man spelar hockey.

---

Innan det ska vi dock klara av det viktiga genrepet mot
Alvesta imorgon. Efter matchen är tiden ganska knapp till söndag, därför vill man också se att de sakerna som vi tränat och pratat om att vi också faktiskt utför dem under matchen. Genrep är alltid genrep, det ska man komma ihåg, man kanske inte får se alla spelare offra en arm eller en tand så nära inpå seriepremiären, men jag vill se intentioner, en jäkla massa intentioner.

---

Mer om vår match och de andra genrepen blir det imorgon.

---

En sak som skiljt sig väldigt mycket jämfört med förra året, är hur mycket tidigare alla lagen byggt klart sina trupper. Förra året så var vissa lag knappt klara med sina lagbyggen, en vecka innan premiären. I år var nästan alla mer eller mindre klara i augusti.

---

Vimmerby har varit heta under sommaren, de har försökt tona ner sin satsning fram till nu, då deras sportchef velat ha ett ex av Sydöstrans hockeybibel om de tre Blekingelagen i div1 F. Varför? För att kunna läsa om deras kommande motståndare. Nu var han säkerligen inte helt seriös med tanke på hur det låtit under hela sommaren, men sådana här halvseriösa uttalanden höjer onekligen temperaturen på serien än mer.

---

Trots att serien kommer att splittras upp i ett par olika segment, så känns den väldigt oviss. För hur lagen kommer fördela sig inom dessa grupperingen är idag mer eller mindre omöjligt att svara på.

---

Bortamatch i
Belgrad idag, allt annat än lätt, förmodligen med Fabianski i mål. Med andra ord så kan det sluta hur som helst....

---

Nu ska jag diska lite.

/#8

5 kommentarer:

  1. Håller med dig i mycket du skriver, i din som alltid mycket eminentablogg.

    Att Vimmerbys sportchef säger så, halvt skämt halv allvar eller ej, jag gillar det. Krif, Vimmerby och Tyringe tror alla att de ska gå upp, att någon också säger det är bra.

    SvaraRadera
  2. Hahahaha... Vad Skarpsvärd på Sydöstran "glömde" att säga, var att mailet - ja, för det var ett mail och inte ett samtal - avslutades från mig med:
    "Skojar bara. Bara rent allmänt intresserad..."
    Så mer häpnadsväckande än så var det tyvärr inte. Så tråkig är jag;-)

    SvaraRadera
  3. Hehe, som sagt jag försökte vara tydlig med att det var en sanning med modifikation. Trots det kan man ju inte bortse ifrån att det ligger en del bakom det och att det höjer tempen lite i serien =)

    SvaraRadera
  4. Håller med.
    Dels dig "Anonym" om att jag är en pajas, det har jag aldrig nekat till. Men en stolt sådan!
    Dels dig Victor. Det är fan i mig dags att börja höja tempen nu. Det är ju seriestart om några dagar!

    SvaraRadera