torsdag 23 september 2010

Hur gick det till?

Det är frågan man skulle fortsätta att ställa sig om matchen varit på riktigt, nu var det en träningsmatch igår, men hur kunde vi vinna den? Jag har ett par matcher på lager, men kommer inte på speciellt många där vi gjort en lika dålig förstaperiod som igår.

---

Trots det vann vi den med 1-0. Vi hade knappt en siffra rätt. Första linan gör två bra byten och trycker ner Nässjö, varav ett av bytena resulterar i ett mål, men bortsett från det?

---

Inte mycket rätt ifrån mig igår, riktigt dåligt faktiskt, men som alltid det kommer nya matcher och matchen igår gällde inte några poäng.

---

Jesper ska röntgas idag, risken finns att okbenet gick av igår, har lite dålig koll på hur länge man blir borta med en sådan skada, men han lär vara riktigt snygg i galler framöver.

---

Berggren!

---

Två saker är dock viktigt att ta med sig från gårdagens match. 1: Vi vinner, det ska aldrig underskattas. 2: Vi vinner, trots att vi är helt under isen i stora delar av matchen, visst det är en styrka, men vi måste också vara ärliga och inse, vi kan inte räkna med många poäng om vi spelar som igår.

---

Tyringe vände ett 2-0 underläge och vann mot KRIF hemma i sudden igår. "Findus" ska ha varit riktigt bra i KRIF och att han kommer att vara en av seriens bästa målvakter hyser jag inga tvivel om. Nu saknade båda lagen ett par toppspelare, något som förmodligen märks mer i Kallinge än i Tyringe då deras lag förmodligen är lite jämnare. Lite mer om matchen hittar ni här.

---

Osby föll hemma mot Alvesta igår med 2-4, trots ledning 2-0. Alvesta fortsätter på den inslagna vägen, med bra tredjeperioder och ett effektivt Power Play, vilket firat triumfer både igår och mot oss i söndags.

---

Returen i Skånederbyt igår vanns av Limhamn med 4-2 och Helsingborg mäktade bara med åtta (8) skott under de två sista perioderna, anmärkningsvärt med tanke på hur Helsinborg annars gått under försäsongen. Nämnas bör dock att varken Björn Lindén eller framförallt Daniel Wallin var med i Helsingborg.

---

Värnamo fortsätter att gå starkt, seger med 5-1 hemma mot Dalen igår, förstärker bilden av Väranmo som ett av seriens starkaste lag under försäsongen. Att stänga Värnamos förstafemma kommer att både bli utmaningen och nyckeln för alla lag under säsongen.

---

Lakers fortsätter att gå starkt, 7-4 mot Borås igår. Dock oroar det lite att Alsenfelt inte imponerar mer i målet. Hade varit nyttigt om Bengtsberg känt det där riktiga flåset i nacken.

---

Det var nog allt, nu blir det fortsatta Ekonomi studier.

/#8

4 kommentarer:

  1. Om ni nu var så dåliga, vad fan höll Nässjö på med? eller är du bara dryg?

    SvaraRadera
  2. Tro mig jag är inte dryg, utan vi var riktigt dåliga. En sak gjorde vi dock ganska bra och det var att Nässjö väldigt sällan fick komma in framför vårt mål.

    Vi borde legat under med tre mål efter första perioden.

    SvaraRadera
  3. Skönt att ni kunde vinna mot Nässjö som alltid är bra trots att ni spelade dåligt enligt dig, isånafall får man väl hoppas på en bra säsong :) ?

    SvaraRadera
  4. Det finns många saker att hoppas på inför det som komma skall. Har dock varit med lite för länge för att bry mig för mycket om ett resultat i en träningsmatch.

    Vi brast gällande ett par saker som vi tryckt lite extra på, betänker man det gav inte matchen de svaren vi ville haft. Att vi trots det kan vinna är lite märkligt, men också lite skönt.

    Sen har vi ännu inte sett det rätta Nässjö, de visade lite vad de kan i en period uppe i Nässjö, men annars vet jag att de kan bättre. Därför måste också vi bli bättre om vi ska ha hugg på några poäng när det blir allvar.

    SvaraRadera