måndag 6 september 2010

Måndag

Har lite småsmärtor i kroppen idag, inget större, men det känns som om man spelade match igår, trots att jag bara spelade halva matchen.

---

3-3 igår borta mot
Nässjö, vi borde förmodligen ha vunnit, vi hade 3-1 inför sista och åkte på en kontring med 30 sekunder kvar som gjorde att de kontrade in 3-3, men nog om resultatet. Spelet i första perioden var riktigt bra, även om Nässjö inte kom upp i nivå under hela matchen och framförallt inte i första perioden (jag vågade vara icke ödmjuk igen). Detta måste också betyda att Kalmar är bättre än Nässjö också, de vann ju trots allt över oss förra matchen....

---

Våra mål gjordes av
Rasse (numera forward) Jesper och Krille E.

---

I andra blev det mer böljande spel, vilket vi inte eftersträvat, men trots allt hanterade på ett bra sätt. Samtidigt så höjde
Nässjö sig än aning då man insåg att Åseda är inte lika som Västervik, men om vi (Nässjö) inte är lika bra som mot Västervik så finns det en risk att vi förlorar.

---

Där hittar man nog också den stora anledningen till att första perioden såg ut som den gjorde. Vi ganska revanschlystna efter katastrof-insatsen mot
Kalmar och Nässjö lite uppe i det blå efter ett 2-2 resultat mot ett div1 lag. Mer behövs inte, psykologi är en väldigt stor del av spelet hockey.

---

Man ska aldrig klaga på domaren egentligen, men jag väljer att göra det nu trots allt, en av linjedomarna vi hade igår, har en förståelse för spelet hockey som är lika med noll. Detta resulterade igår (många gånger innan också) i att det nästan alltid är det felande laget som vinner fördel av hans avblåsningar. Varför blåsa offside när ett lag har full kontroll på pucken och den jagande spelaren i motståndarlaget visserligen är nära pucken, men har gett upp alla försök på att ta den eller köra på någon i puckbärande lag? Om man nu blåser ska det inte vara en avsiktlig-offside då? Puck under kontroll utan press från motståndarna eller tekning precis utanför egen blå, hm undra vad man väljer? Eller om en av centrarna felar i tekningen, men trots det förlorar den, varför blåsa av då? För att det felande lag ska få chansen att vinna nästa tekning eller vad? Har lite svårt att förstå hans tankegångar :S.

---

Nu tränar vi mån, tis, ons och fre denna veckan innan det blir avfart till
Helsingborg på söndag för en riktigt tuff match.

---

Boro gjorde sin första match för säsongen igår när man tog emot Dalen och vann med 8-2. Pratade med en spelare i Boro efter matchen igår och det hade sett riktigt bra ut för att vara första matchen, även om nu Dalen kom till spel utan Hult och Forsander m fl så var det ett starkt resultat. Andra saker att glädja sig åt för Boro är givetvis att nyförvärv som Lindgren och Amundsson går in och får göra lite poäng direkt, alltid viktigt. Västervik väntar för Boro på onsdag.

---

KRIF körde över Osby och vann med 9-2 igår, efter att Mikael Thomasson gjort 3+4 poäng. 9-2 ska dock sägas lär nog inte bli den största segern KRIF lär ta hemma under den här säsongen. Osby som precis som oss kommer ha ett riktigt ungt lag på benen i vinter, dras också med några riktigt jobbiga och tunga skador. Samtidigt som man utåt pratar om att man har en trupp som skulle behöva spetsat med minst "tre förstafemman spelare" det sänder nog inte de bästa signalerna till de befintliga spelarna just nu.

---

Alvesta inledde sina träningsmatcher igår, med match mot Värnamo. Värnamo gick segrande ur den matchen med 5-2, personligen skulle jag inte bli helt förvånad om det resultatet speglar styrkeförhållanden mellan lagen ganska bra.

---

Nu ska jag snickra ihop en liten lunch.

/#8

2 kommentarer:

  1. Johan Jönsson i Vimmerby har tippat (?) serien.

    SvaraRadera
  2. på http://dyss.etablissemanget.se

    SvaraRadera