onsdag 29 september 2010

ÅIF-ASK

Har en riktigt skön onsdag, lagom mycket att göra, tid att äta exakt när det passar, hinner med en promenad under dagen. Alla förutsättningar för att göra en bra match finns med andra ord där.

---

Jag har verkligen börjat ta min roll som gubbe i laget på allvar, grinig, förbannad och lite gapig under gårdagens träning. Är man och tränar så är man och tränar, då lattjar man inte, har tränaren en genomgång av en övning så är det inte okej att man åker fel, speciellt inte med tanke på att hela träningen sitter uppe minst 45 minuter innan träningen. Bättre fokus är ett måste.

---

Alla gör vi dåliga träningar, det händer att man känner sig hängig och orkeslös, men bra passningar kan man alltid slå. Dock blev det bättre efter hand vilket också fick tjurhuvudet att lugna ner sig lite...

---

Match mot
Alvesta hemma idag, som alltid på vardagar 19.00. Läget i truppen är ganska bra, Adam har varit lite krasslig, men tränade igår. Jesper närmar sig en comeback allt mer, igår körde han lite lättare kontaktövningar och tanken är att han ska vara klar för spel på söndag mot Jonstorp, men han vilar ikväll.

---

I övrigt så är alla med. Senaste matchen mot
Alvesta hade vi alla riktigt tunga ben och de fick stundtals härja lite väl fritt, dock utan att skapa de där riktigt heta chanserna. Jag förväntar mig ett bättre Alvesta idag, men också ett bättre Åseda. Vi har kommit en bra bit på vägen med hur vi vill spela, det är också en förutsättning för att kunna släppa fantasin och glädjen lös där ute. Utan att ha en bra grund att vila på så är det mesta dödfött i längden.

---

Det är sista träningsmatchen innan seriestarten, efter idag är det slut på leken och som jag längtar efter att få kriga om poäng.

---

Krif genrepar mot bådas vår seriekonkurrent Värnamo ikväll. Krif kommer till spel en aningens vingklippta då varken, Miettinen, Thomasson eller Brasar kommer till spel. Kallinge inleder seriespelet med en tuff match mot Limhamn hemma söndag.

---

Värnamo är ännu obesegrade under försäsongen, men lär få kriga riktigt hårt för att hålla den nollan intakt. Även Värnamo vilar ett par riktigt tunga pjäser i form av Fredrik Ericsson och Jonas Bystedt. Värnamo i sin tur spelar mot Alvesta borta på söndag.

---

Limhamn tar emot Tyringe i dagens andra toppmatch. Vilka spelare som kommer till spel i de respektive lagen har jag dålig koll på, men räknar med lite hjälp från Tyringe håll under dagen. Limhamn inleder som tidigare skrivit mot KRIF borta på söndag.

---

Medan
Tyringe i sin tur tuffar upp till Vimmerby för den på förhand hetaste matchen i premiäromgången.

---

Boro tuffar idag ner till Osby för sitt genrep. Ett Boro som efter att ha haft en hel del skador under försäsongen, nu närmar sig att ha alla spelare igång. Boro som också inleder med en riktigt tuff match på söndag i form av Helsingborg hemma. Osby inleder med en viktig match på söndag då de tar emot Nässjö på sin hemmaplan.

---

Nässjö avslutar träningsmatcherna med en resa till Nittorp ikväll, innan man inleder mot Osby på söndag.

---

Vår premiär motståndare
Jonstorp möter idag div3 laget Trelleborg i sitt genrep.

---

Helsingborg och Vimmerby vilar idag.

---

Nu ska jag umgås lite.

/#8

5 kommentarer:

  1. Kom igen nu gubbar, gör en bra match ikväll!!!

    SvaraRadera
  2. Läget i Tyringe:
    Anton Hellsing, Jakub Komma och Oskar Olsson är inte med idag på grund av skador. Annars är det sagt att det är ordinarie lag där målvakterna väntas stå halva matchen var, allt för att få igång så många i spel till premiären som möjligt.

    En artikel angående skadeläget i Tsos:
    http://www.nsk.se/article/20100928/SPORT/709289739/1127/sport/*/mirakel-pa-is-nar-hellsing-ar-tillbaka

    SvaraRadera
  3. Hoppas att du och Emil får fortsätta spela ihop, såg ut som om ni trivdes riktigt bra.

    Er nya målvakt är sjukt bra, man kan inte säga annat än grattis till att ni har honom i kassen.

    SvaraRadera
  4. Limhamn-Tyringe 3-4 efter straffar. En tempostark match och även spelet bra från båda lagen för att vara div 2 mässigt,det bådar gott inför premiären. ALDRIG lätt att möta Limhamn på deras hemmabana, här kommer många lag att bli utan poäng.

    SvaraRadera
  5. Låter lite lätt overkligt med Hellsing, men också väldigt viktigt.

    Tack för informationen!

    SvaraRadera