tisdag 16 mars 2010

Seger

Som ni kanske märker så sitter jag här och skriver när det är träning, märkligt. Hade helt enkelt inte tid att träna idag. Det har kanske hänt tre-fem gånger under snart tre år i skolan, men just nu är det heldagar på Finnveden och sen ett par timmar till hemma sedan, då vi har ett par saker som måste in imorgon så fick det bli så här.

Kom för övrigt nyss hem från
Alvesta och ska snart börja plugga ett par timmar, hoppas bli klar innan andra halvlek i mötet Chelsea-Inter.

---

Seger, 6-2 igår en mycket rättvis sådan och det kändes som om vi under stora delar av matchen var det bättre laget, dock var vi ett par gånger nära att ställa till det för oss, vilket kunde ha skapat nerv i matchen, nu blev det inte så och till stor del beroende på att
Tex var mycket stabilare i målet än Dalens dito.

Matchen började ganska avvaktande och tempot var något lägre än i mötena med
Linköping. Vi skapade några ganska heta chanser, samtidigt som Dalen hade ganska svårt att skapa de riktigt heta chanserna i första perioden. 1-1 efter densamma kändes dock relativt rättvist då det i ärlighetens namn inte hände jättemycket under perioden.

Tycker att vi skruvade upp tempot ganska rejält i andra perioden och fick då också bättre tryck och fler klara chanser, samtidigt som
Dalen hade ett par byten där de tryckte ner oss ganska duktigt. Undan för undan tog vi dock över mer och mer, framåt slutet av perioden kändes de något trötta och vi kunde gå till paus vila med 3-1. Krille E tvingades kliva av under perioden efter att ha täckt ett skott.

Tredjeperioden börjar med att
Andreas "legenden" Gunnarsson kommer in på Krilles position och gör mål direkt, efter ett par riktigt heta dragningar i mittzon, målvaktsingripandet lämnar dock lite övrigt att önska och segern är mer eller mindre i hamn. Vid ställningen 5-1 så tillåts Dalen reducera (borde aldrig blivit mål då de tjuvade kraftigt på tekningen) i Power Play och skapar då under något byte lite av nerv. Dock gör vi 6-2 och stänger matchen helt och hållet.

Vi gör över lag en bra match och är i princip lika bra som när vi segrade mot
Linköping tidigare under kvalet.

Lill-Sebbe gör sin bästa a-lagsmatch i karriären och är riktigt bra, vilket även resten av hans femma med David-Rautio och G-Ryssen är, kvällens bästa formation.

Även
Tex är riktigt bra i målet.

---

Det som gäller är följande,


Vinner vi samtidigt som Dalen kryssar eller inte vinner med mer en tre mål mer än oss, så vinner vi gruppen och är helt klara.

Vinner vi imorgon så spelar vi i div2 till 99% säkerhet, även om
Linköping vinner imorgon ( vill inte skriva 100% man vet aldrig vad förbundet hittar på).

Kryssar vi så slutar vi två oavsett hur resultatet blir i den andra matchen och då spelar vi också i div2 med 99% säkerhet.

Förlorar vi samtidigt som
Linköping vinner så spelare vi i div2 med 99% säkerhet.

Förlorar vi samtidigt som
Dalen vinner så spelar vi med största säkerhet i div3.

Citerar mig själv från häromdagen.

"
Hamnar Mjölby och Grästorp i div1 så betyder det att Mjölby behåller sin plats, men att Grästorp försvinner från vårt område, det skulle också göra att bara 17 lag är klara för spel i div2 nästa säsong, det ska vara 24. Lägg till ettorna och bästa tvåan och du har 21 lag, tre till ska in, alltså de två resterande tvåorna plus bästa trean.

Skulle däremot t ex Grums och Munkfors avancera från den kvalserien så är 19 lag klara (då skulle Grästorp och Mjölby ingå bland de 19), plus ettorna och bästa tvåan=23 lag, med andra ord bara den näst tvåan till div2 medan den sämsta tvåan skulle hamna i div3."

Tabellen ser just nu ut såhär.

Mjölby 3 3(0) 0 0(0) 16 - 5 11 9
Grästorp 3 3(1) 0 0(0) 18 - 5 13 8
Grums 4 1(0) 0 3(1) 16 - 23 -7 4
Munkfors 3 1(0) 0 2(0) 12 - 18 -6 3
Kil 3 0(0) 0 3(0) 8 - 19 -11 0

Ganska lovande med andra ord.

Edit, uppdaterad 21.14,
Osby vann precis med 2-1 i Kalmar, det betyder att vi vid seger imorgon som sämst blir näst bästa tvåa.

---

Nybro och Olofström, vann båda igår och är nu klara för kvalserien till allsvenskan. Tingsryd och Enköping lär göra dem sällskap ikväll och därmed går mitt tips in =)

Nybro, fyran i allettan södra vinner mot Kiruna, ettan i allettan norra med 15-0 över två matcher, inte okej.

---

Champions League, ikväll och det känns riktigt skönt att man bara kan luta sig tillbaks och njuta av bra fotboll, med vetskapen av att Arsenal redan är klara för kvartsfinal, ingen ångest eller nervositet inför kvällen med andra ord, skönt =)

Stamford Bridge däremot, där är det ångest ikväll, två lag som har Champions League som sitt stora mål under säsongen, för ett av lagen tar det slut ikväll.

Det hade varit enkelt att säga att
Chelsea gör ett mål och sen stänger matcher (Inter har 2-1 att gå på) men jag är inte helt säker på att det blir så enkelt. Dock vore jag förvånad om Chelsea inte går vidare, samt att det vore direkt förödande för Arsenals möjligheter att vinna ligan.

Nu ska jag plugga.

/#8

3 kommentarer:

  1. Kvalserier till Division 2 2010-2011, Region Syd
    3 serier, Kvalserier A-B-C som består av 4 lag i vardera serien, total 12 lag.
    Lag 7 från Division 2 A-B-C (3 lag) samt segrarna i PlayOff inför kvalserier till Division 2 2010-2011 (9 lag). Serierna spelas i 6 omgångar.
    I varje kvalserie inplaceras 1 lag från (lag 7) från Division 2 samt 3 lag från PlayOff inför kvalserier till Division 2 2010-2011. Kvalserierna indelas geografiskt.
    Spelform: Enligt SIF:s Tävlingsbestämmelser 2009-2010 § 5:7 A SERIEMETODEN-
    LÅNG SERIE
    Resultatrapportering: Resultat ska inrapporteras direkt efter spelad match till serieadministratören.
    Serieadministratör: Region Syd
    Speldagar:
    1
    Onsdag
    2010-03-03
    4
    Torsdag
    2010-03-11
    2
    Söndag
    2010-03-07
    5
    Söndag
    2010-03-14
    3
    Tisdag
    2010-03-09
    6
    Onsdag
    2010-03-17
    Spelordningar: Se separata program.
    Efter färdigspelade serier…
    Lag 1 (seriesegrarna) från vardera serien samt bästa ”2.a” är kvalificerade för spel i Division 2
    Region Syd 2010-2011.
    Lag 2 (övriga) samt lag 3-4 är från vardera serien är kvalificerade för spel i Division 3 Region Syd 2010-2011.
    Anm:
    Efter färdigspelade PlayOff och kvalserier kommer 22 lag att vara kvalificerade för Division 2
    2010-2011.
    Säsongen 2010-2011 kommer Division 2 att genomföras med 24 lag. Utöver de 22 lag som är kvalificerade genom seriespel och kvalserier kommer 2 lag att tillföras antingen genom nedflyttat/de lag från Division 1 eller uppflyttning av från kvalserierna till Division 2 (”näst bästa 2:a, 3.e bästa 2:a”).

    SvaraRadera
  2. Problemet med det du skriver här eller rättare sagt det förbundet skrivit är att om Grästorp går upp och inte Mjölby åker ur så är det bara 21 lag klara(som ingår i region syd), efter ettorna och bästa tvåan flyttats upp. Därav skulle också bästa trean behöva lyftas upp.

    SvaraRadera
  3. väl rutat om matchen, stämmer bra på min bild av matchen också

    SvaraRadera