torsdag 18 mars 2010

Det är klart(?)

Haft en mycket lugn morgon, och tänker att fortsätta att ha det så merparten av dagen. Äggröra och bacon till frukost, ett avsnitt Cougar Town, följt av ett avsnitt How I met your Mother. Vem sa att jag sliter ut mig idag =) Tycker dock att jag är väldigt mycket värd det.

---

Vi vann igår, i en match som aldrig var en match, trots att vi var lite nervösa inledningsvis och trots att det blir en form av underskattning när ett lag kommer med 12 utespelare och vissa av dem ser ut att inte ha varit på is de senaste åren.

8-0 kunde varit det dubbla med lite mer skärpa och trots motståndet så kan man kräva lite mer av oss stundtals. Jag hann faktiskt bli duktigt irriterad ett par gånger, inte helt vanligt när man vinner med åtta mål. Roligt var annars att
Tex fick hålla nollan och att lillebror fick näta. SMP om matchen igår, lägg speciellt märke till en förbannade spelare, med snygg mustasch =)

Efter matchen var känslan lite märklig, jag visste (vet) att vi är klara för spel i div2, men då det inte finns på papper ännu, så kan man aldrig ta ut något till etthundra procent.

För att vi INTE ska spela i div2 nästa säsong så krävs att något div2 lag från region väst/öst flyttas över till region syd. Blir
Mjölby etta i sin kvalserie(ser så ut) så krävs det att två lag flyttas över från de andra regionerna, blir Grästorp sämst tvåa så krävs det att tre lag flyttas över. Jag har väldigt svårt att se att något lag flyttas över, vilket skulle det vara? Om det händer så kan jag inte se att två eller tre flyttas.

Med andra ord det är klart, men man vill ha det på papper. Något som förbundet borde kunna ge oss idag, då hela systemet byggde på att två region syd lag skulle åka ur ettan, då det max kan bli ett så är näst bästa tvåan klar.

---

Dock är jag väldigt irriterad över att vi inte blev klara av egen kraft, vi var det bästa laget i kvalet, men dels slarvade vi inledningsvis, men sen var det också ett alldeles för långt uppehåll, 17 dagar mellan serien och kvalet, att vi tog en poäng av fyra i de första två matcherna och sen sju av åtta sista fyra stärker bara den teorin.

Vissa saker kunde givetvis gjort annorlunda, men då vi nu klarar kontraktet så är det bra gjort, inte bara för att man är nykomling utan framförallt för att sex(ev fem) lag bantas bort.

---

Att
Finspång spelar i div3 känns helt rätt, de har inte varit ett div2 lag under säsongen, i sina bästa stunder på hemmaplan, men det har hänt för sällan. Det har varit för många matcher med under tre femmor och det borde vara förbjudet att spela högre än div3 om man inte har ett J-20-lag, alternativt helt saknar en vilja att använda sig av sina J-18 spelare.

Utöver det hade vi väldigt svårt att smälta att de gick upp för förrförra året, med tanke på att vi slog ut dem i play off2 och sen fick de en ny chans och tog sig upp på bekostnad av ett svag
Tibro.

Finspång om matchen igår.

---

Tung förlust för
Boro igår, riktigt tung, ingen förtjänar att förlora en match så sent, speciellt inte när man varit i ledning inför sista och kvitterat i slutet av matchen.

Nu ska jag bort till
MIO och bittra lite över en av kuddarna i soffan.

/#8

1 kommentar: