onsdag 3 mars 2010

Faik-ÅIF

Ikväll smäller det säsongens två viktigaste veckor tar sin början. Finspång borta, ett lag som vi tagit sju av åtta poäng emot under säsongen. Ikväll spelar det ingen roll, ikväll är första gången som de ställer upp med full trupp, det är också första matchen i kvalet, där gäller inga regler, där är det krig som gäller. Det brukar väldigt sällan vara vackert, utan grisigt, med mycket kamp och minst misstag vinner, det är det som gäller ikväll.

En het målvakt och sylvassa kontringar, har vi det så har vi en riktigt bra chans att avgå med två poäng. Har vi inte det så kan vi få stora problem.

Vi kommer till spel med alla spelare hela och friska (Witten utomlands och missar hela kvalet). Ska vi släppa ifrån oss några poäng så ska motståndarna vara riktigt bra.

Finspångs väg till kvalserien gick via två play off matcher, där Hissingen stod för motståndet. 10-3 till Finspång borta och sen 4-1 hemma, gjorda att de fick en enkel resa till kvalet. Inte säkert att det var så bra för dem.

Vad Finspång säger inför matchen kan ni läsa här.

Så här ser dagen ut.

11.55 plockar
G upp mig vid kampen, fem minuter senare hämtar vi Tex vid biblioteket.
12.20 Hämtar
Karl och David i Eke.
12.40 I
Åseda stannar på Preem, vidare till ishallen för packning.
13.00 Avgår bussen från ishallen.
15.15 stannar vi i
Linköping för mat.
17.00 Ankommer till ishallen i
Finspång.
17.20 löpning och kickning.
18.20 isuppvärmning.
18.55 in på isen
19.00 nedsläpp
21.15 Skriker vi efter två poäng.

Det blir en lång dag, men vid seger är det mer än värt det.

---

Almtuna-Växjö idag, vinnare till kvalserien? Med nio poäng kvar att spela om känns det verkligen som det. Om nu inte AIK fortsätter att tappa oväntade poäng och slutar fyra.

Hur eller hur riktigt tuff match för
Lakers.

Nu ska jag plugga.

/#8

8 kommentarer:

  1. Lycka till ikväll.

    Äntligen har jag fått bekräftat att Walcott inte kan tänka fotboll. Bifogar en länk.

    http://www.fotbollskanalen.se/1.1540150/2010/03/04/walcott_sagades_i_bbc_han_har_ingen_fotbollshjarna

    SvaraRadera
  2. Hehe såg den tidigare idag, men som någon skrev så ska kanske inte någon som skickat en straff fem meter över mål i en VM-semifinal uttala sig =)

    Sen att man jämnför med Rooney och Fabregas är inte rättvist någonstans, då de just nu tillsammans med Drogba är bäst i hela ligan.

    Wenger kommer att få ordning på honom, han är trots allt född 89, så man ska nog inte ge upp hoppet på ett par år.

    Det som oroar är att han är skadad lika ofta som Rosicky, får han inte ordning på det så kommer nog karriären dö ut.

    SvaraRadera
  3. Han har å andra sidan spelat en semi. Tyckte dock att han kunde utvecklat resonemanget ytterligare.

    Man märker ganska snabbt om en spelare har spelsinne. Man kan jämföra med Scott Sinclair i Chelsea. En kvick spelare som lever på sin snabbhet. Men man saknar blicken för spelet. Sen kan jag hålla med om att man inte kan jämföra med Fabregas och Rooney.

    Du måste ändå tillstå att det är peta och stick i allt för hög grad för att det ska kännas som om han ska bli den storspelare ni förväntade er. Killen har ju över 100 matcher under bältet så man kan ju tycka att han borde ta något kliv framåt.

    SvaraRadera
  4. Ja, det är ju långt ifrån alla som har fått uppleva en semi som spelare.

    Det som är hans stora problem är att han tar lite för många felbeslut och har inlägg som påminner lite om de jag brukade försöka mig på med högern (är vänster fotad).

    När han köptes så pratades det om den nye Henry, det kommer aldrig att hända och just nu har man svårt att se honom som en startspelare i Arsenal. Som det ser ut nu så är han en spelare att kasta in när man leder och ska spela på kontring inte mer, men han har trots allt gjort ett par riktigt grymma matcher. Både i Arsenal och i landslaget, så det finns där, mycket sitter nog i huvudet, inte lite press grabben har haft på sig, frågan är om han kan hantera det?

    Just nu känns Jack Wilshere som ett mer spännande namn, men man vet aldrig som väntar en säsong framåt.

    SvaraRadera
  5. Låter lite som önsketänkande kring Walcott. Han lever på sitt osannolika hattrick mot Kroatien. I övrigt har det inte varit mycket att imponeras över. Alltså, vem som helst kan ju göra en kanonmatch mellan varven. När det gäller hans huvud så ligger nog problemet i avsaknaden av något värdefullare innehåll =)

    Wilshere har jag inte sett så mycket. Men det lilla jag sett så verkar han vara en teknisk och smart spelare. Den totala motsatsen till Walcott med andra ord.

    SvaraRadera
  6. Det intressanta med Walcott är att hans två enskilt bästa matcher har varit mot Kroatien borta och i en kvartsfinal i Champions League mot Liverpool, där han verkligen var bäst. Det gör mig lite konfunderad, varför kan han dominera i sådana matcher, men inte lyckas med någon löpning i en avslagen match hemma mot Sunderland?

    Jag har som sagt börjat tveka, men det finns ännu hopp.

    Wilshere kommer att bli jäkligt bra om hans kropp håller ihop, att han nu är utlånad till Bolton gör mig dock lite brydd. Även om de har bytt manager så känns det som ett av lagen som är minst Arsenal i hela ligan, Kevin Davies, största grisen i ligan.

    SvaraRadera
  7. Kan vi inte bara enas om att även en blind höna hittar ett korn mellan varven. Sen får vi se om han tar sig.

    Kan tänka mig att man ville härda Wilshere i ett tuffare klimat. Chelsea gjorde samma sak med Di Santo när han lånades ut till Blackburn.

    Nu till tråkigare nyheter. Jag hade kallt räknat med att Bosingnwa skulle vara åter och lira resten av säsongen. Detta samtidigt som man flyttade in Ivanovic i mitten där han hör hemma. Nu är Bosingwa borta resten av säsongen då han behövde operaras igen. Som lök på laxen så blir Essien borta någon vecka längre än beräknat.

    Det är verkligen tuffa tider att hålla på jelzee.

    SvaraRadera
  8. Ja det känns som om vi kan vara överens om det.

    Jo så är det säkert, men jag hade hellre sett honom i ett lag som Wigan som försöker spela fotboll även om de inte klarar av det, med nuvarande trupp.

    Mm Essien är en riktig jobspost och sen har jag hört att ni visst har en ganska okej målvakt som är skadad just nu.

    Formen känns inte alls bra hos Chelsea just nu, men sen styr nog mycket hur det går i returen mot Inter. Precis som att mycket av Arsenals chanser i ligan avgörs i returen mot Porto.

    SvaraRadera