måndag 29 mars 2010

Hemma igen

Måndag och en hel del att fixa med efter helgens äventyr, har slängt lite saker från lägenheten, pluggat ett par timmar och smått försökt att uppdatera mig om vad som har hänt i omvärlden, för det är som så att på tre dagar så missar man väldigt mycket, som man inte tar igen i handvändning.

---

Mjölby och Grästorp har trots att en match återstår i kvalserien blivit klara för div1 spel till nästa säsong. Vilket i sin tur gör att Jonstorp och Dalen är klara för spel i div2.

---

Hur det påverkar oss vet jag inte, borde egentligen inte göra varken till eller ifrån, men jag lovar att jag ska försöka få lite klarhet i om vi hamnar i södra (känns så spontant) eller norra tvåan eller om det blir som vissa
Göteborgslag helt plötsligt vill ha det, tre åttalags serier. För att minska resorna, men det är lite märkligt att det är de lagen som tar upp det, då de är ganska centrerade där uppe, medan vi är mycket mer utspridda. Plus att det här med två serier var något som de var med och klubbade igenom i höstas.

Om vi blir åtta lag i serierna, ska det då vara fem möten och 35 (36 i år) matcher? Orättvisor med hemma och bortamatcher kan slå väldigt hårt. 42 matcher känns väldigt mycket och 28 matcher ganska lite, speciellt med tanke på att merparten av lagen tyckte det var viktigt att antalet matcher ökade eftersom gapet upp till div1 skulle minska. Nu visade
Grästorp att avancemang var möjligt och KRIF är även de på god väg att ta klivet upp till ettan, så på så sätt kan man säga att 36 matcher var rätt steg att ta, för att öka möjligheterna till avancemang.

Något som även div3 anmanade med sina tre möten istället för två. På sikt så krävs färre lag i div1 och div2, för att möjliggöra för att skapa en div4 serie, då utveckling idag går emot att göra serierna allt mer seriösa, något jag gillar, men jag tror också att på sikt att det måste till en serie till för att de småföreningarna som idag har lag också i framtiden ska kunna ha lag, på en lagom nivå. Under alla säsongerna i div3 märkte man hur lagen och serien trots allt utvecklades att man blev tvungen att bli mer och mer seriösa och det känns som att det på sikt inte kommer att fungera i vissa föreningar. Det kändes också fel när nya lag etablerades att de fick inleda i "vår" serie, därför tror jag mycket på en framtid med 40 div1 lag (idag 60) med 20 div2 lag i region syd (till hösten 24) med en mycket vassare div3 där många av dagens div2 lag skulle ingå och en nyskapad div4 serie.

Utvecklingen borde gå i den riktningen.

---

Vi skulle få det extremt tufft att vara ett div2 lag om alla de förändringarna skulle ske, förmodligen inte alls realistiskt, men det skulle trots allt vara mycket mer möjligt att nå div2 då en det är för oss att nå div1 idag, plus att då skulle det vara mycket mer okej att spela i div3 då kanske bara tre-fyra lag från dagens treor skulle ta plats i den nya trean.

---

1-1 borta mot
Birmingham är inget dåligt resultat, men det är samtidigt ett väldigt dåligt läge att bara ta en poäng i, det är inte kört, men krysset i lördags gjorde nog att Arsenal inte kommer att ha råd att tappa någon poäng mot varken City hemma eller Tottenham borta.

Barcelona väntar på onsdag, ujuj vilken match.

---

Tung förlust för
Tingsryd när Sundsvall gästade, men seger borta i Oskarshamn ikväll och det ser riktigt bra ut, för möjligheterna att nå allsvenskan.

Sundsvall och Södertälje verkar annars ha avgjort varsin serie.

Nu ska jag diska lite.

/#8

3 kommentarer:

  1. Hörde ett rykte som säger att HF Linköping kommer att dra sig ur 2:an pga av ekonomiska bekymmer! Är det nått som ni har hört oxå eller?

    SvaraRadera
  2. Har inte hört ett ord om det här, har inte heller hittat någonstans där man kan läsa om det stämmer eller inte. Dock är det inte ett helt ovanligt problem för "andralaget" på orten, därmed inte sagt att Linköping har problem med sin ekonomi.

    SvaraRadera
  3. Problem med div 4 är att den troligtvis kommer att vara dyrare att deltaga i än vad det kommer vara att deltaga i div 3, då avstånden för dessa små gäng kommer bli väldigt stora. detta blir väldigt svårt att motivera. tyvärr...

    SvaraRadera