torsdag 11 mars 2010

ÅIF-HFL

Började morgonen med att jag vaknade av ett sms, tre minuter innan klockan skulle ringa, "Jag har missat bussen så jag kommer in en timme senare" vackra ord, extra vackra just idag då jag var riktigt trött, flyttade fram alarmet, 45 minuter och somnade om, fint det.

Sen ett par timmar på biblioteket, lite examensarbete, lite fallstudier och sen bjuden på mat, inte mycket att klaga på där.

---

Retur mot
Linköping ikväll, denna gången hemma. Efter att vara fullständigt fel ute kring matchbilden inför matchen i tisdags så borde jag kanske inte skriva så mycket idag, men då jag har ett stort behov av att uttrycka mig så funkar givetvis inte det =)

Det var mycket som var roligt att se i tisdags, det statiska anfallsspelet som vi visat upp under de två första kvalmatcherna var som bortblåst, vi hade bra driv och fick många ggr bra snurr i anfallszonen. Vi vann väldigt många kamper framför
Linköpings mål vilket visade sig genom att tre mål kom till på rena returer och ytterligare ett efter bra spel i närhet av målet.

Det var också ett helt annat tempo en i de två första matcherna, givetvis inte bara beroende på oss utan till lika stor del
Linköpings förtjänst då de drev på farten och ville få till ett böljande spel. När spelet böljar och lagen byter chanser finns det få lag som vi mött under säsongen som är bättre på det än Linköping, vilket märktes under 10-12 minuter i andra perioden då de var riktigt heta.

Att tempot var högt gick också stundtals ut över spelet då det blev betydligt fler och större misstag.

Vi vill ha ett högt tempo även idag, men vi vill också se till att det är vi som kontrollerar det genom att välja våra lägen, ha bra avvägningar och inte sälja oss så högt upp i banan som under andra perioden i tisdags.

Nu är det vår hemmaborg och där bestämmer vi.

Även om förstafemman gjorde merparten av målen i tisdags så var det den matchen som det varit närmast att alla tre formationerna fungerat bra. Det finns saker som kan bli bättre i både
Krilles och G:s formationer, men det fanns bra tendenser i tisdags och det gäller att vi är minst lika bra idag.

Vi gör inga ändringar utan tuggar på med samma lag, alla är friska och krya.

Seger ikväll och det ser riktigt bra ut, vi jobbar inte utifrån något annat.

---

Det som gäller i fortsättningen av kvalet är att vi spelar borta mot Dalen på måndag(söndag enligt schemat, men nu ändrat) och sen avslutar precis som tilltänkt hemma mot Finspång på onsdag. Anledningen till att matchen är flyttad till måndag är att hängmatchen Dalen-Linköping ska kunna spelas utan att något lag tvingas spela match två dagar i rad, den kommer att spelas nu på lördag.

Med andra ord matcherna i sista omgången spelas samtidigt och de kommer att starta 19.15

---

Imponerande seger av
Boro igår, hatten av. Kungälv som jag på förhand trott vara det bästa laget i kvalet, slogs tillbaks med 2-1 i Borohallen och drömmen om div1 lever i allra högsta grad.

---

Kikade på
United-Milan igår, vilket förmodligen var ett fel val av match, då man borde ha satsat på Real-Lyon.

United var helt överlägsna, gamla, vackra Milan som har börjat en generationsväxling, men glömt den viktigaste lagdelen, mittfältet. Sen är inte Marek Jankulovski samma Marek Jankulovski som stormade fram på vänsterkanten i Udinese i början av 2000-talet. Väldiga luckor uppstod på hans vänsterkant och utan Pato så fanns ingen fart framåt utan istället tre spelare som bara såg tunga och orörliga ut.

Vilket också är anledningen till att
Engelska lag är bäst, det finns ingen liga där det går så fort. Italien har jätteproblem med farten på kanterna och Spanien saknar organisationen som krävs.

Jag brukar alltid ogilla när något lag skräller, mest av den anledningen att i de största matcherna så vill man se de bästa lagen. Ett lag som skräller orkar oftast inte att bjuda upp till dans senare utan har oftast överlevt sig själva när det väl vankas kvarts och semifinaler. Undantaget är
Grekland i EM-04, men tråkigare turnering får man leta efter.

Därför borde jag vara irriterad över att
Lyon skickade ut Real Madrid igår (eller för att det kostade mig ett par hundra) men så är inte fallet. Real visade igår att allt inte kan köpas för pengar, och på riktigt ett mittfält där Guti spelar från start är kanske inte bättre än åttondelsfinal?

Det finns nog inget lag som är så illa omtyckt som
Real Madrid (skulle vara Manchester City som är på väg dit) jag tror inte att det gör dem något så länge som de är bäst, men nu när de inte är det, då blir det mycket jobbigare.

En seger för fotbollen.

Igår förstärktes bara känslan av att
Arsenal har valt helt rätt väg.

Nu ska jag plugga lite till innan avfärd om dryga två timmar.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar