måndag 8 mars 2010

En sådan dag

När det egentligen bara finns en man som kan sätta fingret på vad man tänker och känner, dagar som dessa vänder man sig till Sveriges största Thåström och bara rycks med ner i bitterheten. Man kan nästan sluta fundera själv för allt man vill ha funderat över kommer ut ur den mannen, kung.

Annars har jag haft seminarium i affärssystem idag. Det gick ut på att man fick en roll tilldelad (jag var produktionschef) och utifrån sin roll och vissa bestämda egenskaper som de andra inte visste om skulle man lobba för olika saker som skulle ingå i systemet, samt efter det välja det mest lämpade systemet för vårt fiktiva företag. Hur eller hur så var det riktigt roligt och jag passade som handen i handsken med att ha en slacker roll som var helt okunnig inom IT-världen =)

---

Dalen matchen igår var det. Känns som om jag aldrig somnade inatt, så onödigt att förlora, så onödigt att vi bara står på en poäng efter två matcher. Gör man inte mål i hockey så är det väldigt svårt att vinna några matcher, trots att målvaktsspel och försvarsspel(där ingår givetvis hela femman som gör det riktigt bra) har varit bra så, jag menar tre insläppta på två matcher, men bara en poäng, talar sitt tydliga språk.

Vi måste börja göra mål och vi måste få igång vårt power play. Det har inget med någon tränare att göra utan det handlar om att vi spelare måste ta ansvar. Vi måste våga ta de roller som är våra, det går inte att gömma sig i några matcher. Alla måste bidra med det de är bäst på annars vinner man inget.

Mot
Dalen igår så spelar vi ett bra försvarsspel, vi tar oss ut ur försvarszon på ett bra sätt, men allt som oftast så fastnar vi runt rödlinjen. Här måste vi upp med tempot. Vi måste ligga närmare varandra över hela banan och göra grisjobbet för varandra.

Vi är inte borta på något sätt, den här gruppen kommer att bli riktigt jämn och jag blir inte alls förvånad om laget som vinner densamma hamnar på åtta-nio poäng, med andra ord har vi alla chanser i världen. De som inte tror på det, är inte vatten värda, vi i laget vet att vi kan vända på detta, med start imorgon borta mot
Linköping.

---

Träning om tre timmar, blir nog en åka av sig träning, med säkerligen lite power play och några taktiska justeringar. 18.05 kör vi för den som är intresserad.

---

Fabregas är definitivt borta från returen i Champions League mot Porto imorgon. Om jag är orolig? Inte imorgon, men på sikt, i en enskild match klarar vi oss utan honom, men i det långa loppet blir det tufft. Arsenal är i ett läge där de har större chans att vinna ligan än att vinna Champions, därav känns det bra att Cesc vilas imorgon.

Nasri har varit bäste Arsenal spelare den sista månaden, när han nu får spela på sin rätta position, som central offensivspets så kommer han inte göra någon besviken.

Laget imorgon känns ganska givet för mig, borde bli så här,

Almunia
Sagna-Campbell-Vermaelen-Clichy
Diaby-Song-Nasri
Rosicky-Bendtner-Arshavin

Varför
Sagna och inte Eboue? För att vi kommer att göra mål imorgon oavsett vem av dem som spelare, men chansen att vi håller nollan är någon % större med Sagna, därav ett enkelt val.

Varför
Rosicky och inte Walcott? För att imorgon blir det spel emot ett Handbollsförsvar som kommer att spela på kontring. Rosicky spelade Handboll i sitt tidigare liv och behövs med sitt spel på små ytor, fina instick och mäktig skott.

Walcott kommer in med 30 minuter kvar vid ställningen 2-0 för att döda matchen i en kontring.

Vad det blir imorgon? 2,3-0 känns som det mest troliga, men då
Almunia står i mål så säger jag 3-1 till Arsenal och avancemang till Kvartsfinalen.

Nu ska jag käka.

/#8
Kursiv

1 kommentar:

  1. Ja offensiven måste verkligen upp, speciellt pp. Ni skapade ju ingenting, målet var ju matchens bjudning

    SvaraRadera