fredag 12 mars 2010

Bra!

Mjölby tog tre och Grästorp två poäng ikväll, något som alla som håller på Åseda borde glädjas åt. Ni borde till och med sitta hemma på kvällarna och hålla på båda dessa lag. Det är nämligen de som i störst utsträckning avgör hur många lag från de tre kvalserierna som vi är inblandade i som spelar i div2 nästa säsong.

Hamnar de i div1 så betyder det att Mjölby behåller sin plats, men att Grästorp försvinner från vårt område, det skulle också göra att bara 17 lag är klara för spel i div2 nästa säsong, det ska vara 24. Lägg till ettorna och bästa tvåan och du har 21 lag, tre till ska in, alltså de två resterande tvåorna plus bästa trean.

Skulle däremot t ex Grums och Munkfors avancera från den kvalserien så är 19 lag klara (då skulle Grästorp och Mjölby ingå bland de 19), plus ettorna och bästa tvåan=23 lag, med andra ord bara den näst tvåan till div2 medans den sämsta tvåan skulle hamna i div3.

Just nu leder Mjölby på sex poäng, före Grästorp på fem, de har båda spelat två av åtta matcher.

Med andra ord vinner vi de två sista matcherna (ingen självklarhet) så ska det mycket till om vi inte ska spela i div2 nästa säsong.

---

Träningen ikväll innehöll mycket power play, annars av ganska lugn natur. Vi vilar imorgon och tränar igen på söndag klockan 15.00 för den intresserade, sen bär det av till Norrahammar på måndag.

Dalen-Linköping imorgon också, en match som kan visa sig bli viktig för oss, men vinner vi båda våra så blir vi sämst tvåa.

---

Hockey i Nybro imorgon? Ingen omöjlighet, Kiruna står för motståndet i play off3. Innan det ska jag dock bege mig till Lakerskansli och försöka lägga beslag på ett abonnemang för alla hemmamatcher i kvalserien.

Nu ska jag socialisera lite med familjen.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar