onsdag 31 mars 2010

Gästboken

Är fantastisk, den utgår alltid ifrån att ingen vet något inom föreningen, att ingen tänkt till eller fundera på att göra någonting. En målvakt blir skadad och det diskuteras i flera dagar varför inget händer eller det skrivs tydligt att nu måste man ringa till han eller han, alltid humor.

Eftersom man inte hört någonting eller kanske hört ett rykte om, de har inte pratat med honom om nästa säsong ännu, så måste det påtalas och få alla inblandade att framstå som jag vet inte vad.

Ni vet oftast ingenting.

---

Precis som jag skrev igår, självklart finns det ambitioner, men det är väldigt svårt att ha tydliga mål innan man vet vad som gäller.
Är det orealistiskt att ha som mål att hänga kvar om en serie ska bantas med ett av sex lag? Självklart inte.

Är det ett för lågt satt mål att säga att man vill hänga kvar om antalet lag blir detsamma? Det kan ju diskuteras, hur många av de 12 lagen i serien går till play off emot div1? fyra eller åtta? Självklart styr allt sådant ambitionerna.

Skulle vi i höst ställa upp med ett identiskt lag med det som vi hade denna säsongen så skulle vi vara klasser bättre. Det är inte lite som laget gick framåt under säsongen, undan för undan som anpassningen till den högre divisionen skedde.

---

Ett förstasteg inför en ny säsong är alltid, vilket vill man ha kvar? Säkra upp ryggraden i laget, vet man att stommen på 10-12 spelare fortsätter så han man en väldigt bra plattform att stå på. Det är alltid de som av olika anledningar, vissa bra och andra mindre bra inte kan lämna besked förrän i sommar.

Nästa fråga blir vilka försvinner? Okej vi tappar de tre, varav två av dem var stöttespelare, hur ersätter vi dem? Internt? Ja en av dem, men för att behålla slagstyrkan behöver vi en ny etablerade spelare utifrån.

Efter det kommer nästa fråga, vad saknade vi förra säsongen? Givetvis har man haft den tankegången under hela processen, men det är först här som det börjar händer saker. Vi saknar dessa två spelartyper, finns dem i närområdet? Ja. Kostar de pengar? Ja. Det blev med andra ord inget.

---

Hockeyn i
Åseda lever av att man satsar så mycket på sina egna spelare, som man trots allt gör, den dagen man slutar med det är början till slutet för föreningen. Vi har som föreningen inte råd med att spelare ifrån Åseda slutar för att det värvas för många utifrån, när de försvinner så står vi där utan spelare. Jag hoppas och tror att antalet Åsedafostrade spelare inte kommer att understiga 15-17 stycken. Det lämnar platser för spelare som Martin, David och G, bra spelare som tillför spets. Det lämnar även plats för spelare som Rautio och Danne som idag bor eller mer eller mindre bor i Åseda.

Det lämnar också vägen öppen för spelare som
Andreas Gunnarsson och Sebastian Nilsson som verkligen visat att de håller och kan prestera bra i div2.

Ni kan skrika er hesa efter nya backar eller målvakter, men det sker naturligt av att t ex
David slutar, det gör att en plats lämnas öppen i truppen.

Ha lite tålamod, vänta en vecka eller två istället för meningslösa inlägg i gästboken som inte ger er eller de som läser någonting.

Skönt att få skriva av sig lite, även om det jag skriver är väldigt förvirrande för vissa.

Nu lite käk.

/#8

2 kommentarer:

  1. Haha ja Åsedas gästbok är så skön, märkligt att den inte är nerlagd sen länge.

    Håller med i mycket du skriver, men jag hade också gärna sett att det stärktes upp med någon utifrån, lite beroende på vilka som försvinner

    SvaraRadera
  2. Mycket bra skrivet,
    De skrivs mycket gojja i den gästboken.

    Mvh Kamilla

    SvaraRadera