måndag 22 mars 2010

Årets bästa

Dags för lite gala här i bloggen, allt jag skriver står jag för och jag misstänker att vissa kommer att ha en avvikande åsikt. Utmärkelserna som kommer att delas ut är som följer.

Säsongens bästa spelare

Kvalets bästa spelare

Bästa Målvakt

Bästa Back

Bästa Forward

Årets Stjärnskott

Bästa femman

---

Säsongens bästa spelare var enligt mig inte så svårt att utse, då den här spelaren utan tvekan hållit den högsta nivån under säsongen och ständigt varit ett hot för motståndarna I slutändan fanns det egentligen bara två spelare som kunde aspirera på priset.

Säsongens bästa spelare under säsongen 2009/2010 är
Sebastian "Ryssen" Winsth. Han hade det lite tyngre i kvalet, men var klart bäst i serien.

Bubblare:
Emil Wahlberg

---

Om man tittar till kvalets bästa så är det inte här heller något snack, för spelaren i fråga var faktiskt helt överlägsen och har också under hela säsongen tillhört de absolut bästa i laget, kanske hämmad före jul av att han hade ett något risigt backspel bakom sig, men när han väl flyttade ner som back själv så visade han verkligen klassen.

Emil Wahlberg var utan tvekan bäst i kvalet, minns speciellt matchen borta mot Linköping, som han nästan vann själv.

Bubblare:
Håkan Ekelund

---

Årets målvakt går inte att utse, fem olika målvakter har stått under säsongen och det har varit skador, sjukdomar och annat strul. Hur eller hur så hoppas jag på lite mer stabilitet här till nästa säsong(inte i prestationerna) så att man vet vem som ska stå och så att man verkligen känner förtroende och ett lugn. Det blir svårt att spela framför olika målvakter, så ofta som vi gjort.

Tex Williamsson kom upp stort i kvalet och var riktigt bra då, men känns som om han spelade lite för lite matcher för att få någon utmärkelse i år.

---

Årets back hade ingen given kandidat under de första månaderna av säsongen, men sen klev verkligen den här spelaren fram och var riktigt bra från december och framåt. Det märktes verkligen att han var mycket bättre tränad och orkade betydligt mer. Utmanades i slutändan av två andra spelare, men var sett till hela säsongen bäst.

Årets back är
Alexander "koma" Karlsson han gjorde sin klart bästa säsong i a-laget. Tidigare har han blandat fantastiskt, med mindre fantastiskt i år har han balanserat bättre på rätt sida om sina små marginaler och varit riktigt bra. Var verkligen en av spelarna som gick i bräschen när vändningen kom efter halva serien.

Bubblare:
Emil Wahlberg

---

Årets forward, det blir tråkigt då det är ganska självklart vem valet blir utifrån mina tidigare val här, men som sagt så förtjänar han verkligen utmärkelsen och precis som i fallet med årets spelare så stod det egentligen bara mellan dessa båda spelare här också.

Årets forwards är
Sebastian "Ryssen" Winsth och motiveringen hittar ni högre upp, men det finns få lika aviga spelare i div2.

Bubblare:
Emil Wahlberg

---

Årets Stjärnskott, där blev valet precis lika givet som förra året då det var
Lill-Sebbe. I år så dök Andreas "Anden" Gunnarsson upp från nästan ingenting och var riktigt bra både som back och center. Allt kan verkligen hända med honom på isen, han har storleken, tekniken, hårdheten och farten nog för att bli riktigt bra, född 92 så till skillnad från en annan så har han åren på sin sida.

---

Årets femma innehåller ganska mycket självklarheter, eller kanske bara =)

Backparet blir det som avslutade säsongen ihop,
Emil-Koma, inte så mycket att diskutera egentligen skulle i så fall vara det faktumet att Emil spelade back för kort tid, men han var alldeles för bra som back för att inte komma med.

Nämnas bör även
David Persson som gjorde en grym comeback och under sina första matcher hade ett poängsnitt på 2.5 poäng. Även Kristian Rautio som började säsongen lite sådär, men som efter jul var minst lika bra som förra året, om inte lite bättre.

Inga större skrällar när det kommer till forwardssidan, Martin-Håkan-Ryssen. Här hade Emil tagit plats om inte han gått ner som back. Martin var bra i seriespelet och hade oflyt att bli skadad i slutet och tappa mycket träning under uppehållet inför kvalet, men har även denna säsongen visat sig vara en av våra absolut viktigaste spelare. Håkan har blivit bättre och bättre under säsongen och var riktigt bra under kvalet, Ryssen är självskriven.

Nämnas bör
Anton Olofsson, som varit riktigt bra under säsongen och i inledningen när det gick tungt för laget bildade den bästa kedjan, med Markus och Emil vid sin sida. Som alltid riktigt jobbig att möta och gjorde också ganska mycket mål under säsongen. G hade ett par matcher där han var riktigt bra, tyvärr var han under säsongen skadad ganska mycket, vilket märktes på båda honom och på lagets prestationer, för hel är han en av de bästa.

Synpunkter på detta?

---

Sjuk match igår,
Växjö kändes hela tiden lite bättre, lite större, men AIK var ruskigt effektiva, samtidigt som det fanns en del detaljer i Växjös spel som lämnade en del övrigt att önska. Matchavgörande igår var när Växjö efter 10 nervösa minuter vänt underläge till ledning med 2-1. Under fyra-fem minuter efter Christoffer Perssons 1-1 så fick in AIK låna pucken, men då vid ställning 2-1 så får Växjö Power Play och den så långt in i matchen kanske bästa på plan, Daniel Åhsberg slår en alldeles för svår puck och AIK kontrar in 2-2. Efter det målet hämtade sig aldrig Växjö spelmässigt.

Gustav Hjalmarsson var bäst i Växjö igår och var tillsammans med sina kedjekamrater Steve Saviano och Erik Lindhagen ständiga hot mot AIK, dessvärre blev utdelningen lite för dålig, speciellt på Savianos alla genombrott. Även kedjan med Hedman-Josefsson-Markusson var riktigt bra. Kan inte finnas något lag som inte skulle vilja ha Markusson i sitt lag. Ett par gånger under matchen när han blir helt rasande på domarna skäller ut dem, sen direkt på nedsläpp så proppar han AIK spelare till höger och vänster, kan inte finnas många spelare som är så jobbiga att möta.

I
AIK så var Johan Ryno riktigt bra och inte bara för sitt solomål, utan mest för att han var ett ständigt hot och jag vet inte om jag sett honom så bra sen jag såg honom emot Nybro då i Oskarshamns tröjan.

Målvaktsspelet var inte alls bra och
Heino hade verkligen maxflyt vid ett par av sina räddningar.

Nu blir det jobbigt, men seger mot
Leksand och man är tillbaks igen.

---

Tack
Blackburn och varför är jag ens förvånad att Liverpool viker ner sig. Tvärt om hade dock varit bättre, känns som om Chelsea har fler tuffa matcher kvar där de kommer att gå bet, antalet United kommer göra detsamma i är lite för kraftigt minskande för att jag ska gilla det.

Nu ska jag plugga.

/#8

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Kul att ÅIF förmodligen stannade kvar i 2:an grattis. Ser att du nu gärna springer på "riktig" hockey!! Jag håller med dig att Gurra måste varit otäck att möta i söndags men tycker nog ändå att det fanns någon som var bättre (läs Mackan Johansson). Vilken def. back han är. Han kom från ................ just det.
    Skoj att läsa om ditt hockeyliv keep it up! kunde bara skicka kommentar som anonym trist!!!!!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket.

    MM han var bra, men tyckte han hade det lite jobbigt, i inledningen, vilket iof hela Lakers hade.

    Om man väljer alternativet, Namn/Webbadress så kan alla skriva sitt namn där, oavsett om man har en blogg eller ej.

    SvaraRadera