tisdag 9 mars 2010

HFL-ÅIF

Sitter i soffan och försöker plugga lite, känner mig dock inte så motiverad, mest för att det snart är match, eller snart och snart, men ikväll. Annars var jag uppe med tuppen idag så lite nytta har det blivit trots allt =)

---

Träningen igår var av lugnare karaktär, min femma var åter röd och det återställde ordningen att röda äger de blåe. Först i ettmålet, trots att vissa blåa räknade målen som gjordes på returer. Hallå liksom när man spelar ettmål gäller ett par enkla regler, de två som betyder något, man får inte ta i och man får inte göra mål på returer. Trots detta fuskande så vann båda de röda femmorna. Avslutningsvis körde vi en straffstafett, när en utpräglad målskytt som en annan gjorde mål redan på först straffen så var segern mer eller mindre klar, tror att det var fem-sex blåa kvar när alla 10 röda hade gjort mål.

En skön träning som är viktig att få dagen mellan två matcher. Det som är glädjande är också att alla så här långt är tillgängliga och inga skador eller sjukdomar stör i laget.

---

Linköping borta ja, vad förväntar jag mig av den matchen? En stängd match, med lite chanser. Inte bara för att det är så det ser ut i den här kvalserien utan också för att det är så det ser ut mot Linköping. Om man tittar på tre av de fyra matcher som vi har stött på varandra(den fjärde var i ett skede av säsongen när vi var längst ner i källan) så har det varit tätt, lite målchanser, få mål och de laget som gjort minst misstag har vunnit.

Linköping som inledde kvalet med att vinna över Finspång i söndags med 5-3, har fått inleda med två raka hemmamatcher, då starten är viktig så känns det inte som någon nackdel direkt.

Så förvänta er kamp och väldigt lite mål, även om jag gärna ser att det lossnar för oss ikväll och vi börjar producera lite.

Det blir också säsongens första möte med Jonas Ferm, statusen på honom vet jag givetvis inte, men är han något sånär i slag så är det en riktig klasspelare, är också riktigt svag för Fredrik Eriksson som alltid är bra och sänkte oss senast i
Stångebro.

Mycket av nyckeln till seger handlar om att få stopp på dem, men mest handlar det om att vi måste börja producera. Hitta tillbaks till spelet som gav oss segrarna mot
Vimmerby, Ulricehamn och Motala strax innan kvalet. Det finns så mycket i laget och det är nu, ikväll som vi måste plocka fram det. Vi måste bli aggressivare, vi måste arbeta tätare ihop och vi måste börja använda vår fart och storlek.

Vi kommer att sälja oss riktigt dyrt ikväll, inget snack om det.

Seger är allt som räknas.

---

3-1 till
Arsenal ikväll, japp så blir det.

Nu ska jag tvätta.

/#8

2 kommentarer:

  1. bra jobbat gubbs!!! nu tar vi två nya på torsdag me,!!/HH

    SvaraRadera
  2. Psyklidisk match, säger som Wernström, Jan, "vi är bra när vi är bra" =)

    SvaraRadera