söndag 7 mars 2010

Match 2

ÅIF-Dalen är det som gäller idag klockan 16.00. Ett Dalen som vi mött fyra gånger i serien, där vi vann två, en oavgjord och en seger till Dalen. Då bör man också minnas att vår andra seger kom till i en match där Dalen saknade allt och alla. Så jag skulle vilja säga att vi varit jämna under säsongen, där första matchen i Åseda och den andra i Norrahammar verkligen kunde ha slutat hur som helst.

Dalen har återfått sina spelare som annars försvann runt jul. Det betyder att Johan Hult, Magnus Toftgård och Magnus Axelsson är åter i laget, precis som Nicklas Forsander.

Så det är ett helt annat
Dalen än det vi såg senast i Åseda. Dock så har vi vunnit emot dem när de matchat absolut bästa lag, det måste märkas att många spelare tog ett break och inte tränade under sex veckor. Hemma är vi också riktigt starka, och vi kommer inte att ge dem en lugn stund.

Om man jämför med senaste matchen mot
Finspång, så måste vi upp i tempo, vi måste bli lite grisigare och smälla på mer. Vi ställer vårt absolut bästa lag på benen och vi har inte tappat någon poäng på hemmaplan mot Dalen under säsongen och så inte heller idag.

Förvänta er en kamp och lite mål, med en riktigt aktiv matchning.

Jag förväntar mig ett högre tempo än mot
Finspång, mycket folk på läktaren och två poäng.

Toktagga.

I övrigt så spelar
Linköping hemma, där man ställs mot Finspång, ska bli väldigt intressant att se hur de mår efter att ha spelat tre tuffa matcher mot Varberg under veckan. Känns öppet med Linköping som en liten favorit.

---

Boro inleder kvalserien med sikte på div1 idag, KRIF borta, tufft, öppet och väldigt viktigt. Känns verkligen som om vilket lag som helst kan gå upp i den gruppen.

---

Lakers kan vinna Allsvenskan idag, nu tror jag iof att Leksand kommer att vinna hemma mot Västerås, men att ens ha chansen i sista omgången är stort, att gå direkt till kvalserien är inte dugg sämre. Det är imponerande att se hur man för varje säsong flyttar fram positionerna, när den nya arenan är klar om nio månader så är inte Elitserien längre ett orealistiskt mål.

Borås borta idag, vore bra med seger och att då gå in i kvalserien med fem raka segrar.

---

3-1 seger för
Arsenal igår, Burnley skulle slås och gjorde också så. Jag ska inte påstå att jag kände mig orolig, men att det stod 1-1 efter fem minuter i andra halvlek kändes inte så jättebra. Att Fabregas klev av skadad efter att ha gjort 1-0 (grym lyftning av Nasri) kändes inte alls bra. Nu ska det inte vara någon större fara, men att spela utan Fabregas på tisdag mot Porto, i en match där man måste vända 1-2 underläge, nja gillar det inte alls.

Mycket var dock bra igår,
Nasri var planens gigant och det märks så tydligt hur mycket mer han kommer till sin rätt när han får spela på mitten istället för att spela ytterforward. Walcott gör sin bästa match för säsongen(det säger inte mycket) och är riktigt jäkla bra, han hade drivit med boll åter, han klarade göra sin gubbe och han slog inlägg som han aldrig slagit inlägg. Nu mötte vi Burnley, men trots det ett riktigt styrkebesked efter all kritik den senaste tiden. Att Arshavin gjorde comeback igår och spelade 30 minuter och var också den som på ett snyggt sätt gjorde 3-1, var också väldigt viktigt.

Bendtner hade inte sin bästa dag och borde ha gjort två-tre mål dock skapar han yta och lägen. Mål tre matcher i rad innan gårdagen gör att jag känner lugnet.

Porto hemma på tisdag, med följande lag?

Almunia
Sagna-Campbell-Vermaelen-Clichy
Diaby-Song-Nasri
Walcott-Bendtner-Arshavin

Ett starkt lag och det ska räcka till att vinna med två-tre mål, trots att
Fabregas ev kommer att saknas.

Nu ska jag luncha.

/#8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar