söndag 21 mars 2010

Lakers-AIK

Känns som en evighet sedan man hade tiden, chansen och möjligheten att titta på hockeymatch live senast, men idag sitter man förväntas full inför kvalseriestarten. Jag måste erkänna att jag känner ett visst sug efter att åka till Nybro idag och bevittna deras kvalstart, emot Oskarshamn, det lär bli ett krig och ett Nybro som idag består av fler egna produkter än på länge och med en Bendelin som kan tråka ihjäl målarfärgen som torkar så tror jag faktiskt på hemmaseger idag. Det lär bli fullt och ett riktigt bra tryck på läktaren.

Övriga matcher idag,
Olofström-Tingsryd och Sundsvall-Enköping.

---

Men i matchen
Lakers-AIK så förväntar jag mig mer. När det är utsålt eller nästintill i Växjö, då är det ett ruskigt tryck och det kommer att bli grymt att vara på plats. Har faktiskt bara sett tre Lakers matcher live så här lång under säsongen, men då det alltid krockar med våra egna matcher eller träningar så är det inte så mycket att göra åt den saken.

Det finns en styrka med att det är just
Aik man möter idag, eller säg två. Aik gillar inte att spela emot Växjö, de trivs riktigt dåligt med att göra det och sen är det också bra att möta ett lag som vilat lika länge inför matchen.

Skulle det dock inte sluta med åtminstone två poäng (kommer bli riktigt jämnt) i eftermiddag så blir det en mental uppförsbacke då allt snack om lottningen
Lakers fick, bygger på att de måste ta sex av nio poäng under de första tre matcherna för att ha någon chans.

Växjö vinner dock idag,
Viktor Fasth kommer att vara lite vassare än Heino i Aik målet och McNevin kommer att skjuta Lakers till ledning i PP. Inga svåra spådomar, jag vet, men sen finns det heller ingen bättre målvakt i kvalet än Fasth och det finns heller ingen spelare som höjer sig så mycket som Josh när det verkligen krävs. Han kommer göra säsongens bästa match idag, det är bara så han funkar den mannen.

Sen hoppas jag att
Lundbohm är tillbaks i någorlunda slag idag, inte alls omöjligt att det är statusen på honom som avgör hela Växjös öde. Inte av den anledningen att en spelare gör så stor skillnad, utan mer för att en spelare av Lundbohms kaliber också är spelaren som avgör 3-3 matcher och gör dem till 4-3 matcher.

Kom igen
Lakers, ge oss ett par veckor av fest.

---

Boro-KRIF

Mörrum-Kungälv

Är matchen i den södra kvalserien till div1 idag. Det är faktiskt som så att trots att
Boro gått knackigt, skulle de vinna idag samtidigt som Kungälv vinner(inte alls otroligt) så är de med igen och har då riktigt bra hugg på platsen till div1.

Munkfors-Mjölby är matchen av intresse i den norra gruppen. Vinner Mjölby idag så är man nästintill klara för div1 nästa säsong(i så fall Jonstorp i div2) och det skulle också sätta Grästorp i ett extremt bra läge att avancera. Det skulle i sin tur få Dalen att jubla över faktumet att deras sex poäng skulle räcka för att ta den sista platsen till div2 om inte förbundet hittar på något.

---

Och nej vi har ännu inte fått något besked om nästa säsong, trots att förbundet redan innan kvalet började borde ha gått ut med näst bästa tvåan också kommer att spela div2 nästa säsong eftersom bara ett div1 lag från region syd hamnade i kval neråt i den norra gruppen. Den södra spelar som bekant ingen roll eftersom alla lagen där ingår i region syd.

Nu ska jag plugga lite.

/#8

1 kommentar:

  1. Nä Växjö slog som väntat inte AIK ;)
    Tror Växjö får en mycket tung kval serie i år.

    SvaraRadera