torsdag 3 september 2009

Nässjö-Åseda

8-4 är inget resultat man skojar bort utan vidare, men i spelet 5-5 så vinner vi matchen med 4-2. Det var ganska enkelt att se skillnaderna i spelet, att Nässjö kommit längre med vissa saker. De hade struktur i uppspelen, medan vi åkte lite som vi ville. De hade ett väldigt bra PP där de gjorde sex av sina åtta mål. det märktes också väldigt tydligt att vi inte tränat något box play, vi var väldigt passiva och högg inte när vi fick chansen att störa dem. Vi var väldigt passiva framför eget mål där de fick slå in ganska många returer. Med tanke på hur mycket vi var utvisade, mer än halva matchen så blev det också väldigt jobbigt. Många av utvisningarna var utvisningar och det var mycket beroende på att vi tog en meter för mycket djup i styrspelet vilket gjorde att när de väl kom i fart var vi lite stillastående. Dock var en hel del utvisningar onödiga och där måste vi bli rejälare, samtidigt som vi kanske borde ha tagit någon utvisning istället för att låta Nässjö peta in vissa returer.

I första perioden så börjar vi matchen bra, det står 1-1 ganska länge, sen gör de 2-1 efter att min femma legat i anfallszon i 35 sek, de kontrar 2-1 och är kliniska i det läget. Där har vi också en väckarklocka till denna säsongen, när vi bjuder motståndarna på lägena då smäller det. Sen så får
Danne en speering, bli förbannad och vevar tillbaks vilket leder till 5 min och matchen, Nässjö gör då två snabba mål i PP. 4-1 efter första perioden.

Andra perioden gör jag ett byte 5-5, ett byte 4-3, resten är antingen 4-5 eller 3-5. Väldigt svårt att göra något vettigt då. Hela perioden är jättekonstigt,
Martin gör sin patenterade dragning i friläge och hänger en kasse. I övrigt tre pp mål från Nässjö. 7-2 efter andra perioden.

I tredje sjunker tempot lite vilket inte är så konstigt. Vi håller oss dessutom på banan och är då inte ett dugg sämre än
Nässjö. Vi vinner iaf sista perioden efter ett chockerande mål från mig och i övrigt ganska bra spel. 8-4 slutar matchen och det kan man givetvis inte skoja bort, men det som är skönt är att det trots allt inte är så svårt att peka på vad vi gjorde för fel, vid merparten av målen. Vi är dåliga i egenzon, tar en hel del felbeslut, Nässjö är bra i PP, de har mer struktur i uppspelen, vi tar sjukt för mycket utvisningar. De där 15 dagarna extra som de har varit på is tycker jag märks och jag hoppas och tror att det kommer se väldigt annorlunda ut nästa gång vi stöter på varandra.

Personligen så blandade jag otroligt mycket, väldigt bra grejer, med saker där man verkligen funderar på vad i helvete man håller på med. Dock gick det bra i sista perioden och det tar jag med mig.