fredag 18 september 2009

God morgon

Vet att det inte är morgon längre, men jag hade lite dåligt med idéer på bra rubriker =) Har börjat dagen med att göra ett schema över kontorstiderna för alla oss som sitter i VÄXT:s styrelse. Ska snart glida bort till Campus för lite plugg och umgänge med Choobacka.

HV blev rätt duktigt överkörda igår mot Frölunda. Efter en för övrigt bra försäsong så kanske det bara var nyttigt med en förlust, så länge som man studsar tillbaks på rätt sätt. HV saknade en hel del spelare och gick under halva matchen på enbart fyra backar, något som givetvis inte håller. Ännu tyngre för Frölunda dock, som fick se Joel Lundqvist bli skadad igen i comebacken, vet inte alls hur allvarligt det är, men det var ganska längesedan som Joel var hel. Han har en väldigt uppoffrande spelstil vilket ger mycket skador, men han är ännu bara 27 år och det hela känns lite oroväckande.

Leksand-Lakers ikväll och det kunde givetvis varit lättare. Med tanke på denna matchen var det som jag skrev häromdagen extra viktigt att man vann mot Borås i premiären, för hur en serie startar kan avgöra hela säsongen. Många mindre bra lag har börjat bra och sen har det bara rullat på och tvärt om med riktigt bra lag som åkt ur eller vart mycket nära, p.g.a en dålig start. Ikväll står Viktor Fasth från start, Karlsson har valt att inte matcha honom för hårt i inledningen för att inte kroppen ska ta för mycket stryk, klokt. En hel Fasth kommer vara väldigt avgörande efter jul. I övrigt är det exakt samma lag som mot Borås, det vill säga.

30 Fasth (35 Spångberg)

23 Persson – 3 B.Karlsson
9 Rahm – 8 Linder
29 Johansson – 44 MacNevin
11- Augustin

18 C. Magnusson – 21 Rosén – 32 Andersson
12 Saviano – 60 Josefsson – 68 Lundbohm
22 Åhsberg – 81 Tsimikalis – 91 Hjalmarsson
25 Hedman – 17 J.Karlsson – 38 Markusson
10 S.Magnusson

Jag skulle väldigt gärna sett Näslund i laget, men hans chans kommer att komma och då kommer han att ta den. Då Johansson varit oväntat bra så är det inte helt självklart vems plats Augustin ska ta, när han är tillbaks i form efter operationen. Skulle hur eller hur bli förvånad om det blev några poäng till Lakers ikväll. Leksand kommer vara tokladdade inför första matchen på hemmaplan, så poäng ikväll skulle vara riktigt starkt.

Går lite trögt med anmälningar till bussen, som ska rulla till
Nittorp för att kika på vår seriepremiär och första match i en högre serie på 19 säsonger. Vad väntar ni på? Ring Totto idag och boka en plats. Mer information om anmälan finns på hemsidan.

Träning ikväll 18.20-19.35 och mer och mer tyngdvikt kommer att läggas på det offensiva spelet. Vi har känt att spelet i egenzon har blivit bättre och bättre, nu gäller det att tuffa igång med offensiven också. Det börjar nerifrån med ett bra första pass och sen snabbt genom mittzon. Väl inne i anfallszonen så gäller det att känna av läget matchen, när ska man bara mata puckar på mål och när ska man vara lite kylig och hålla i pucken lite och på så sätt låta det egna laget andas. Mot
KRIF blev våra anfall lite för korta vilket fick till följd att de fick vända snabbt på oss lite för ofta. Nu var vi oftast ganska bra samlade, men vi måste få upp längden på anfallen och sen frysa pucken i anfallszon genom en blockering eller icing. Får se om det händer något annat roligt ikväll =) Om ingen blivit sjuk över natten så kommer vi för första gången på länge ha alla i träning ikväll.

Sen är det som sagt läger i helgen, så vi får se hur mycket tid som finns över till bloggen, jag hoppas dock hinna få in ett inlägg mellan passen imorgon. För er som är intresserade så ska jag försöka slänga upp helgens träningstider ikväll.

Nu blir det Campus

/#8

2 kommentarer:

  1. Nej mer, att vi har haft träningsläger och att jag känner mig ganska mosig =) Kommer ett inlägg imorgon efter träningen.

    SvaraRadera