söndag 13 september 2009

Åseda-Vimmerby

Gick upp ganska tidigt idag för att ta en promenad i solgasset, (ösregnet) så promenaden blev uppskjuten så jag körde lite gummibands rehab för knät istället. Det känns bättre på isen än att t ex gå eller springa, men helt bra vill det ännu i bli. Tycker att det är väldigt viktigt att komma ut på förmiddagen när det vankas match och ta sig en lite längre promenad, kroppen och knoppen vaknar till liv, vilket krävs om man vill göra en bra prestation.

Vimmerby
som får anses vara en av seriefavoriterna med en rad starka nyförvärv, ett profilstarkt lag, dock behöver inte det alltid leda till direkt framgång. Truppen är inte heller fulltalig ännu och självklart avgörs mycket av var laget kommer vara i slutet av säsongen beroende på vilka som kommer in på de sista platserna. De har inte varit på is lika länge som oss och inte heller spelat några matcher innan, så det skulle jag vilja se avspegla sig i matchen idag, att vi har bättre fart och mer struktur i spelet. Erik, Danne och Dan är inte med annars är det fullt lag, vilket ger att hela fem spelare som saknades mot Nässjö senast återigen är med i truppen. Misstänker att Alex står eftersom Gabor stod senast? I övrigt blir nog femmorna som mot Nässjö senast bortsett från att Martin lär gå in istället för Erik A i första linan. Det borde ge följande formationer.

Alex (Gabor)

Koma-Rasse
Green-Håkan-Martin

Rautio-Henke
Carl-G-Ryssen

Victor-Adam
Markus-Emil-Martin P

Gunnar-
Krille-Erik-Lill Sebbe

Vi har börjat med två hemmasegrar, finns ingen anledning att inte vilja ha tre, vi går för det, men först och främst ser vi till ytterligare utveckling av spelet i stort. Framförallt hoppas jag att det kommer märkas ytterligare att vi tränat mer PP och uppspel.

Det är fritt fram att hugga på mig angående
City-Arsenal igår. I första halvlek igår händer egentligen ingenting förutom att Almunia vägrar att reagera på en nick vilket gör att City får 1-0, i övrigt är spelet väldigt statiskt. I andra halvlek rycker Arsenal verkligen upp sig och Rosicky gör ett bra och intressant inhopp. Chanserna radas upp innan målet kommer. Jäkligt snyggt av en annars väldigt blek RVP. Vilket i det läget är väldigt rättvist, sen nästa smäll att 2-1 målet kommer så snabbt efter 1-1 målet. De sista målen spelar egentligen ingen roll. Adebayour är riktigt klurig matchen igenom först dobbarna i ansiktet på RVP och sen hånar han Arsenal klacken, grattis till tre matchers avstängning.

Tingryd-Lakers, slutade 2-5 igår efter mål av både McNevin(två) och Lundbohm(ett), Saviano gjorde enligt rapporten också en bra match och alla tre såg bra ut i spelet, trots så lite tid med laget, skönt. Lundbohm var enligt min kompis i princip lika bra som våras, om det stämmer så kommer han ge oss flera segrar under hösten. Övriga mål gjordes av Bois och Rosen ojoj så oväntat =) Det känns inte helt fel att ha två sådana riktigt bra kedjor. Igår spelade Saviano-Josef-Lundbohm ihop vilket jag tror är sättet att få ut max av laget. Även om det är lite lockande med Tsimikalis istället för Josef så tror jag att balansen blir bättre såhär. Premiär på Onsdag mot Borås, det är här nackdelen med att man själv spelar hockey kommer in. Man hinner nästan aldrig se några matcher.

Alla till hallen på onsdag.

Men också alla till hallen Idag klockan 17.00 mot
Vimmerby. Totto har också fixat supporterbuss till Nittorp matchen, 30 är minimum för att det ska bli en bussresa. Så kom igen nu folket, anmäl er och åk och titta på oss. Det blir mycket roligare att spela med stämning på läktaren. Mer info om anmälan till bussen finns på hemsidan.

Boros match mot Kalmar är inställd idag, p.g.a att Kalmar saknar för mycket folk.

Nu ska jag käka frulle.

/#8

4 kommentarer:

  1. Det står nog en ny leksak i omklädningsrummet idag.
    Det skall nog locka fram glädjen på isen.
    Lycka till idag.

    //Patrik E

    SvaraRadera
  2. Kolla in det här då=) http://www.smp.se/blogg/daniel/lycka-till-aseda%281516930%29.gm

    Det har sina faktafel, men va fan det e ju stort att han länkar till mästarbloggaren.

    Vi vill se Witten på isen, Witten på isen

    SvaraRadera
  3. Attans med är pingisbordet borta? Det var verkligen min chans till framgång under säsongen=) Ska bli spännande att se vad den nya leksaken kan vara.

    MM jag såg det häromdagen, kul.

    SvaraRadera
  4. "Välskriven och insiktsfull" inte illa alls, han koll den där Enestubbe. Kom igen och vinn nu igen. Hoppas man får se Alex imålet idag, hade varit kul. Samtidigt kanske Gabor får stå eftersom det är mot Vimmerby?

    SvaraRadera