torsdag 10 september 2009

Klar

Var verkligen fullt upp igår, med skola, mässa, mer skola, match och sen ännu mera skola vilket gjorde att jag kom i säng ett par timmar försent. Upp lite innan sju efter bara ett par timmar i sängen och mer skola. Jag vet inte om jag vart bortskämd de första två åren med att ha det ganska lugnt, men just nu är det lite väl extremt, men det lägger sig förhoppningsvis snart.

Matchen igår, innan matchen pratar vi om att fortsätta bygga på det som var bra mot
Osby och att vi skulle våga driva, våga vara aggressiva över hela banan. Vi var väldigt bra i första perioden ,då käkar vi verkligen upp Nässjö, vi har bättre fart och skär av deras uppspel på ett bra sätt. Detta leder till att de får många utvisningar vilket ger oss ytterligare möjligheter att trumma på. Det som inte är bra är att vi bara gör två mål, det borde varit både tre och fyra. När vi spelar som i första så är hockey väldigt roligt, det finns hela tiden spelare att lägga puckarna på, farten behålls i back checkingen vilket gör att vi backar kan kliva upp i ett tidigare skede, samtidigt som då forwardsen kan snappa upp pucken. Allt samspelar och det är enkelt att vara både back och forward.

I pausen pratar vi om att fortsätta och att det lilla de skapar det bjuder vi på. Inget av det lever vi dock upp till, vi är inte snälla mot varandra, slarvar i passningsspelet, vi blir lata i spelet utan puck, alla jobbar en och en. Dåligt fokus och alla drar iväg i egna bågar och åker lite som de vill i styrspelet. Att vi trots detta vinner perioden med 1-0 är otroligt, det borde inte kunna hända. Andra perioden var som att spela i
J-20 fast utan tempo. Värmen ute gjorde att isen var riktigt dålig, men det går inte att skylla allt på det. Nässjö höjde sig också lite i andra perioden.

I tredje rycker vi upp oss lite utan att vara bra. Vinner också den perioden vilket ger att vi vinner alla tre perioderna.
Gabor är bra matchen igenom och det är synd att han inte får hålla nollan, Karl gör sin första match i Åsedatröjan och gör ett väldigt bra arbete genom hela matchen och möjliggör Emils båda mål med väldigt bra arbete framför mål. 5-1 vinst trots att vi är inne i en grisperiod med hård träning, med åtta spelare varav fyra-fem ordinarie borta så är det riktigt bra gjort trots allt. Vi stänger ner Nässjös fart som är deras bästa vapen och vinner trots allt ganska komfortabelt, men det är i serien som det gäller att vinna. Dock är det väldigt gött att vi har börjat med två hemmavinster, att vinna på hemmaplan kommer vara väldigt avgörande för åt vilket väg säsongen kommer ta.

Var va all publik igår?

Vi skojade igår om att
Sverige garanterat kommer att kryssa bara för att Danmark kommer att tappa poäng mot Albanien, nu blev det inte riktigt så, bara nästan. Jag känner mig ganska säker på att Sverige vinner resten, men det gör ganska ont inombords att misstänka att det hade räckt att vinna med 4-0 mot Malta för att vinna gruppen.

Ikväll tuggar vi på med träning igen, vet inte alla som missar träningen?
G kommer inte att träna utan vila till imorgon p.g.a en liten skada på armbågen, Martin skulle känna hur det kändes idag, Danne tror jag kör idag? Alex och Erik var sjuka igår, vet inte hur det är där heller. Krille och Dan vilar ett tag till. Lill-Sebbe borde komma hem i dagarna. Mycket folk borta, men vi andra biter i och kör, det som är viktigt och jäkligt skönt är att vi trots all frånvaro varit minst fyra femmor på alla träningar.

Nu ska jag ge mig iväg och handla, ikväll efter träningen kommer jag hinna med inlägg, lär finnas ute strax efter 22 för den intresserade.

/#8

4 kommentarer:

  1. Haha bara 5-1 mot Nässjö, betänk att de är sämst i serien, ni kommer max komma nia om ni har tur. Ni har bara en massa spelare som viker ner sig när det går er imot

    SvaraRadera
  2. Eller så låter man lagen spela om det innan man säger något om det. Tycker Åseda var riktigt bra i första perioden igår, spela så hela matcherna så kommer det bli kul det här.

    SvaraRadera
  3. varför är inte anton med om ni har så folk som är skadade och bortresta? skulle ju kunna sitta på bänken ifall någon blir skadad, eller underpresterar..

    SvaraRadera
  4. Tror att han fotfarande har fotbollen, samt att han bara har gjort två träningar ännu. För övrigt så är det ganska mycket mer upp till coach än dig och mig =)

    SvaraRadera