måndag 28 september 2009

Ett inlägg i natten

Det är alltid svårt att somna efter en match så också idag. Så då är det lika bra att blogga lite =)

4-1 segern idag var väldigt rättvis och vi genomför matchen på ett mycket bra sätt där vi inte tillåter
Kallinge att skapa speciellt mycket. En stor skillnad idag jämfört med många andra matcher under försäsongen var att vi inte bjuder på så många lägen utan de farligheter som uppstår skapar de själva och inte vi åt dem. Dock var det väldigt sällan som de verkligen hotade och de ggr som det brände till så var Alex riktigt på hugget i kassen. Första femman var riktigt bra idag och var värda ett par mål till efter ett par byten när KRIF måste undrat om de mötte Sovjet istället=) I övrigt var vi annars väldigt bra i styrningen och när vi checkade på dem. Vi spelade precis som vi måste spela för att kunna hävda oss på ett bra sätt under säsongen.

I första perioden tycker jag att vi för matchen och de skapar inte speciellt mycket. Även om de höjer sig i andra perioden så märker man för varje minut som går att deras frustration bara ökar av de inte får in pucken och av att vi vinner perioden med 1-0 gör det bara värre för dem. I tredje stänger vi igen matchen på ett mycket bra sätt och de skapar inte mycket ens i sina PP lägen.

Strax efter att de reducerat till 3-1 så händer dock det sjukaste på hela matchen. Kallinge lägger ner pucken på mål och i samma veva sticker deras målvakt
Alex plockar ner pucken och lägger ner den på sin egna klubba och skjuter in pucken in i mål. Inte varje dag som en målvakt gör mål direkt och han var verkligen värd det efter en mycket bra match idag.

Gunnarsson är återigen riktigt bra, precis som hela första femman. Plus även till Emil som hänger två ganska identiska kassar i pp och kunde ha gjort två mål till. Hela laget bör nämnas då alla verkligen ställer upp på hur Ferna vill att vi ska spela.

Witten, Pierre och G saknades alla p.g.a sjukdom.

Det viktigaste nu är att vi inte svävar iväg, att vi verkligen är beredda på att träningsmatcher är en sak och seriematcher en helt annan. Är vi inte ödmjuka eller på tå så kommer vi inte ta många poäng i serien.

Nu kommer vi att träna på under veckan och i början av nästa vecka innan premiären mot
Nittorp borta nästa onsdag. Fick SMS från Totto innan idag där han var hoppfull om att det skulle bli buss. Ni som fortfarande tvekar se till att sluta göra så och ring Totto och boka in er till bussen.

HF Linköping förlorade idag med 5-4 mot Karlskoga. Konstaterar när jag läser matchrapporten att Fredrik Eriksson gör poäng, vad jag vet har han inte spelat så mycket innan under försäsongen, i form är han riktigt bra.

Nässjö vann mot Uddevalla med 5-0 och fick 2-2 mot Grästorp, mer om cupen kan ni läsa här.