fredag 12 juni 2009

En bra morgon

Orkade inte skriva något monsterinlägg igår, så det får bli några rader nu. Msn och telefonen har gått ganska varm sen det blev klart att Martin gör en säsong till. Alla är glada över det och inser värdet han hade för laget förra året. Det viktigaste med hans intåg förra säsongen var nog att tog med sig en annan mentalitet. Vi Åsedabor som spelat ihop i 8-10 år i a-laget hamnade i en viss slentrian tillslut, vi var bra, men inte bra nog att ta laget till nästa nivå. När Martin kom in gick han i första ledet och ställde också krav på alla oss andra att göra så. Det tror jag ledde till att alla höjda sig ett snäpp, det lilla snäppet som krävdes för att avancera upp till tvåan. Nu börjar det bli ont om forwardsplatser i truppen och med Emils och Markus intåg så är också kvalitén lite bättre.

Igår var jag nere på stan med Davve P, ett kärt återseende. Man kände snabbt att man kommer sakna honom på sin högra sida i omklädningsrummet. Dock märka man hur sugen han var på spel. "Det var synd att vi inte gick upp ett år tidigare". Var bara ett av alla hockeycitat, från Hovmantorpan.

Var uppe i Åseda igår för träning, lite mindre folk en tidigare, men det är ju studenten och liknande just nu så det har sina naturliga skäl. Vi körde i alla fall 10x800 meter, vilket gav en löptid på 2.50-3.10 ungefär, då det bara var en minuts vila så var det ruskigt jobbig. Vsgf, Erik i spets och sedan ett fint pärlband inledningsvis en bit bakom. Efter det, det sedvanliga bålpogrammet.

Håller på och plockar lite i lägenheten och förbereder lite saker som ska bort till Kampen och liten saker som ska till Åseda över sommaren.

Ska snart glida bort till biblioteket, för sista skolinsatsen på två månader. Ska bli ruskigt skönt när allt är fixat.

Ikväll blir det lite umgänge med Blondie, en av få som inte flytt campus ännu. Imorgon blir det Åseda och Åsedadagen. Farsan har hittat något arbete till mig, det är inte alltid en fördel att vara son till ordföranden i föreningen =)

Nu ska jag väcka Choobacka och släpa med honom till Biblioteket.

/#8

4 kommentarer:

  1. Ja forwards ser bra ut nu. Gren-Håkan-Martin, Koma-Witten. Där har ni min första femma. Ryssen-G-Krille, Rautio-Viktor, blir andra. Danne-Emil-Markus, Rasse-Adam, tredje. Dock skulle jag gärna se en back till och då ha honom med Erik i första. Flytta ner Koma i andra backpar med Rautio och ner med Viktor i tredje. Sen skulle Adam och Rasse få slåss om den sjätteplatsen. Det skulle var ett riktigt bra lag.

    SvaraRadera
  2. Hm tycker att laget ser bra ut som du har skrivit det, men jag tror att det finns några andra som gärna vill spela. Sebbe och Lill-Sebbe vill nog gärna in i det laget. Jonte är vad jag har hört inte främmande för en fortsättning? Tror inte att det kommer komma något spektakulärt backförvärv, det är dessa krigare som ska göra jobbet. Det finns ganska mycket vilande potential i laget och jag tänker inte döma ut varken backar eller andra spelare innan jag sett ett par matcher. Vore kul om du Viktor kunde ha lite mer åsikter om hur laget ska se ut, eller är det för känsligt?
    /Jonas

    SvaraRadera
  3. Klokt skrivet Jonas, tycker personligen att det gnälls för mycket på backarna. Åseda spelar för första gången på 18 säsonger i en annan division en trean (tidigare fyran) så skärp till er gläds över det, ni gnällspikar kommer att få se att laget kommer kunna hävda sig riktigt bra. Skulle gärna se Jonte i laget, behövs lite bufflighet

    SvaraRadera
  4. Att man gick upp är bra. Vissa matcher var också spelet bra. Dock ser jag inte vem som ska spela back i PP i div två. Koma-Witten funkar nog men sen? Ta in IVar i truppen och spela Emil som back. Kommer sedan Jonte till så har man åtta okej backar.

    SvaraRadera